Dini Konularda Bilgili arkadaş bakabilirmi Rica etsem ?

öncelikle Allah yerine sen kimin kafir olacağına karar verdiğin için teşekkürler
ha bide şu kavramları arapça yazınca havalı mı oluyor anlamadım
Tamam istediğin hocaya git sor öyle bir durumda onlar da sana kafir diyecen

Tamam istediğin hocaya git sor öyle bir durumda onlar da sana kafir diyecen
hocalar Allah ile eşdeğer mi yani
ve hatta kendini hocadan küçümseyip (2 kul hiçbir farkı yok) o benden daha yüce git sor manasında mı diyorsun
sen gerçekten müslüman olduğuna emin misin?

SA

Reis Acikcasi Uzun Uzun aciklardim ama hava cok sicak oldugu ve bu sicakta yazmaya usendigim icin kisaca anlatmaya calisacagim

- Oncelikle Burdaki Zarar Kasti Olarak yapilan zarardir Yani mesela Intihar basta olmak uzere kesici aletler ile jilet, bicak ile kasti olarak zarar vermek Yada Dovme gibi seyler'den bahsediyor kasti olarak yani bilerek Zarar vermiyorsaniz sorun yok

-Gelelim bashettiginiz Gida Mevzusuna Evet Gida'nin Icinde bir suru GDO'lu Sey var ama bunu degistirmek sizin elinizde Degil Bu Tum Dunya'da yapiliyor Yani bunu degistiremezsiniz Ayrica soyle bir Drum var O ilaclarin amaci insanlara zarar vermek degil besinlerin daha hizli buyuyup olgunlasmasini daha az curuk,kurtlu cikmasini saglamak, Cok Daha verimli olmasini saglamak bu sayede insanlara yetecek kadar urun uretebiliyorlar bir dusun sadece gunumuzde Tarimciligin bu kadar azaldigi zamanda bile manavlar marketler meyve sebze kayniyor ve en onemlisi daha uzun sure dayanmasini curumemesini saglamak simdi iyi yanindan bakicak olursak daha gec bozulduklari icin satici satana kadar ziyan olmuyor ayni sekilde evde 2-3 gun icinde curuyup cop olmuyor yani israfin'da onune geciyor Yani GDO Bunun sadece Yan etkisi ve yillardir yiyiyoruz ve baktigimiz zaman evet hastaliklar belki cok ama genelde cok buyuk seyler degil kucuk seyler mesela bagisiklik sistemini bir tik zayiflatmak gibi he buyuk hasarlarida oluyor ama cok cok nadir onlarda vs.

Yani soyle dusun Alkol Haram Ama Ilac yapiminda yani hastaliklarda kullaniliyor (tam olarak insanlarin ictikleri alkol ile ayni degil ama sonucta alkol) ee peki bu Haram mi yani ? Tabi iki'de HAYIR Cunku bir insanin sagligina kavusmasi icin yapiliyor ayni sekilde bir ton zehirli bitki var bunlar insan vucuduna zararli ama eskiden ilac yapiliyordu ki gunumuzde'de hala bitkiden ilac yapiliyor ve bagzen bu tarz seylerin yan etkisi oluyor eee o zaman neden hic bir peygamber yapmayin haram vs. demedi cunku Degil Cunku bazen bir seylerden feda etmek gerekebilir

Soyle Soyliyeyim Asil Onemli Olan Niyet'dir

Mesela Dovme haram Degil mi ? Ama Benim Sahsi Dusuncem Zevk amacli disinda Yapilan Dovmeler Gunah degil (Tabi bu benim bilgim ve kuran'an vs. kullanarak yaptigim arastirmalar sonucu mantikli buldugum Sahsi dusuncem)
Simdi Zevk Disinda Neden bir insan dovme yaparki yani sagliga vs. faydasi'da yok diyeceksiniz bu yuzden Anlatmak Yerine Ornek resimler Koyacagim Daha Iyi Anlarsiniz

1753286946634.webp
1753287026692.webp
1753287061211.webp

1753287131474.webp
1753287103516.webp

Mesela Bu insanlar Zevk Icin degilde Vucutlarindaki utandiklari insanlarin gormesinden cekindikleri yara izlerini kapatmak icin bu tarz seyler yapiyorlar bu sence gunah olur mu ? Yani bence hayir cunku dedigim gibi Niyet zevk degil kusuru ortmeye calismak
ve bunlar sondan 2'ci haric en basitleri milletin midesi bulanmasin diye digerlerini koymadim insanlarin gorse igrenecegi ama dovmeden sonra cok guzel duran seyler'de var

Ayrica Gunumuzde Her gun farkinda olmadan onlarca gunah islerken bu tarz kucuk seylere cok takilmayin

anlaması zor bir konu değil ki bu, biri sana işkence ederse sen günaha girer misin? içinde yaşadığımız çağda da belli bir şahıs kasıtlı olarak işkence etmese de içinde bulunduğumuz şartlar tamamen elimizde olmayan sebeplerle bize bir takım zararlar veriyor, insan bildiklerinden ya da yapabildiklerinden mesul.

İyi günler arkadaşlar Uzun zamandır Kafama takılan ve Ucu çok farklı yerlere giden bir konu hakkında Gerçekleri öğrenmeye çalışıyorum. Gerçekten Doğruları söyleyen birini henüz tanıyamadım çünkü Kuranı Kerimde İnsan vucut verilen zararların haram olduğu yazıyormuş (gerçi bunuda duydum açıp okumadım çünkü bulamadım tam olarak böyle de yazmıyor olabilir )
Şimdi konu şu Madem insan vücüduna zarar vermek haram ise
Yaşadığımız şehirde solduğumuz havadan tutun bildiğiniz zehir soluyoruz vücüt zararı büyük
marketlerde satılan yiyecekler aromalar yapay şekerler Şuruplar İnsan vücüt zararı çok büyük
GDO lu Tarım ürünleri Tohumlar Meyveler sebzeler bilmediğimiz neler neler Vücüt zararı çok büyük
Yani Şöyle dikkatli düşünürseniz İnsan sağlığına zararları ne kadar şey varsa hepsinin Haram olması gerekiyor.
Cola Turkada bile HELAL SERTİFİKASI var eee İçinde yapay şeker aroma Glikoz şrubu felan var Nasıl helal olabiliyor
Yani Ya Kuranda böyle bir şey yazıyorsa ve Müslüman bir ülkede yaşıyorsak herkes Haramın içindeyse Bu kadar günahın bedelini Nasıl ödeyeceğiz yada biz suçlumuyuz Biri beni bu konuda bilgilendirsin lütfen.
İmla kurallarının içinden geçmiş olabilirim aldırmayın İlk okul terkim İmlanın ne olduğunu Uyarı alınca öğrendim :)
Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
Açıp okumadım yazmışsınız bence herşeyden önce tamamen anlayarak okuyun ve bitirin sorgulanması gereken bir konu din

Geri