Zaten bıraktım sayılır.Araştırma o zaman.
Dinleri araştırma, bilimi araştırUzun zamandır dinleri, inançları araştırıyorum. Bu beni mental açıdan çok yoruyor...
Herhalde bu tür şeylere kafa yormamak gerekiyor herhalde.
Sen fırlamasan geberirdim ha(!)Dinleri araştırma, bilimi araştır
Hocam diğer sözleriniz neyse de bu söz, cümle bana mantıksız geldi. Bilim zaten ilk hücreyi araştırmaz. Bilimi az çok bilen bunu da bilir. Ha şimdi "bulamadıkları için" falan diyecekseniz, aman diyeyim. Daha TIP 1 medeniyet değiliz, teknolojik anlamda geriyiz. İlk hücre için en azından TIP 2 falan olmamız gerek. Bilimin çözemeyeceği denklem yoktur. Hiçlik konusuna gelirsek, bu video az çok beyin fırtınasıyla anlatıyor.Hiçliği , ilk maddeyi bilimle açıklayabilir misin?
İnsan her şeye bir cevap ister ve bilim bu dünyada olanı ilgilendirir din ise diğer dünya ve dünya öncesi gibi şeyleri ele alır.
O yüzden dememiş mi İslam OKU diye.İnsanın her şeye bir cevap isteyip de bulamamasından dolayı dinler ortaya çıkmıştır zaten. Yoksa neden her din insanın açıklayamadığı ve bilemediği ölümden sonrasını veya kendilerini kontrol eden şey olarak gördükleri "ruh" gibi metafizik konuları ağırlıklı olarak ele alır?
Nedenini ise söyleyeyim, korku. İnsan bilmediği şeylerden korkar. E hal böyle olunca dinlere inanlar hem bilmedikleri şeyleri anladıklarını sanıp hem de dine inanırlarsa ve eksiksiz uygularlarsa istedikleri her şeyden sınırsız olan ve bu dünyanın aksine eninde sonunda ölmek yerine ölümsüz olacakları cennet ile ödüllendirileceklerini düşünürken, dini kullanan üst taraflardaki kişiler de gaza ve cihat çağrılarıyla itaatkar askerler, insanları cennetten arsa sattıklarına inandırarak fakat aslında hiç bir şey vermeyerek paralar veya direk insanları din ile kullanarak güç ve şöhret kazanırlar. Olay tamamen bu.
İşte bunalar gibi soruları dinle cevaplarız çünkü cevabına ihtiyaç duyarızHocam diğer sözleriniz neyse de bu söz, cümle bana mantıksız geldi. Bilim zaten ilk hücreyi araştırmaz. Bilimi az çok bilen bunu da bilir. Ha şimdi "bulamadıkları için" falan diyecekseniz, aman diyeyim. Daha TIP 1 medeniyet değiliz, teknolojik anlamda geriyiz. İlk hücre için en azından TIP 2 falan olmamız gerek. Bilimin çözemeyeceği denklem yoktur. Hiçlik konusuna gelirsek, bu video az çok beyin fırtınasıyla anlatıyor.
Bilgi her zaman iyidir. Benim belli bir inancım henüz yok ama dinleri araştırmak kötü bir şey değil. Bunlar genel kültüre giriyor sen anlamazsın.Dinleri araştırma, bilimi araştır