Neler Yeni

Dinleri ve inançları araştırmaktan yoruldum

Carl-S

80+ Gold
Uzun zamandır dinleri, inançları araştırıyorum. Bu beni mental açıdan çok yoruyor...
Herhalde bu tür şeylere kafa yormamak gerekiyor herhalde.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İslam'ı seçmek stersen sadece İslam için konuşacağım kafa yoracağın şeyler Allah'ın bildirdiği Peygamberinin bildirdiği ve alimler kaleme aldığı kadar olsa yeter. Allah'ın bildirmediği akıl yoluyla aradığın şeyler senin kafanı karıştırır onlara hiç girme. Örneğin Kur'an yaratılmış mıdır gibi sorular. Bu gibi sorular ümmette büyük alimlerin bile ihtilafa düşmesine yol açmıştır hatta İmam Ahmed ibn Hanbel zamanında büyük bir çalkantı yaşanmıştır bu konuda. Anlatımı basit anlayacağını düşündüğün alimlerin kitapları ile öğrenmeye başlayabilirsin.

Alfha13

80+ Silver
Kafan karışmayacaksa, cevap aramayacaksan, sorgulamayı bırakacaksan seçtiğin dinin çok da öneminin olacağını sanmıyorum. "Oku"mak İslam'daki en önemli şeylerden biridir.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,272
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Hangi dinleri araştırdın?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dinleri araştırma, bilimi araştır
Sen fırlamasan geberirdim ha(!)
Sen her şeyi bilimle açıklayabiliyor musun?
Hiçliği , ilk maddeyi bilimle açıklayabilir misin?
İnsan inanması gerekir bir şeye.
İnsan her şeye bir cevap ister ve bilim bu dünyada olanı ilgilendirir din ise diğer dünya ve dünya öncesi gibi şeyleri ele alır.
İnanmak insan için bir ihtiyaçtır bilimle açıklayamazsın tüm soruları.
Öznel sorularını bilimle mi açıklıyorsun?
Sen bile inanıyorsun ne kadar inanmıyorum diye diretsen de.

Bura.K

80+ Silver
Hiçliği , ilk maddeyi bilimle açıklayabilir misin?
Hocam diğer sözleriniz neyse de bu söz, cümle bana mantıksız geldi. Bilim zaten ilk hücreyi araştırmaz. Bilimi az çok bilen bunu da bilir. Ha şimdi "bulamadıkları için" falan diyecekseniz, aman diyeyim. Daha TIP 1 medeniyet değiliz, teknolojik anlamda geriyiz. İlk hücre için en azından TIP 2 falan olmamız gerek. Bilimin çözemeyeceği denklem yoktur. Hiçlik konusuna gelirsek, bu video az çok beyin fırtınasıyla anlatıyor.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
İnsan her şeye bir cevap ister ve bilim bu dünyada olanı ilgilendirir din ise diğer dünya ve dünya öncesi gibi şeyleri ele alır.

İnsanın her şeye bir cevap isteyip de bulamamasından dolayı dinler ortaya çıkmıştır zaten. Yoksa neden her din insanın açıklayamadığı ve bilemediği ölümden sonrasını veya kendilerini kontrol eden şey olarak gördükleri "ruh" gibi metafizik konuları ağırlıklı olarak ele alır?

Nedenini ise söyleyeyim, korku. İnsan bilmediği şeylerden korkar. E hal böyle olunca dinlere inanlar hem bilmedikleri şeyleri anladıklarını sanıp hem de dine inanırlarsa ve eksiksiz uygularlarsa istedikleri her şeyden sınırsız olan ve bu dünyanın aksine eninde sonunda ölmek yerine ölümsüz olacakları cennet ile ödüllendirileceklerini düşünürken, dini kullanan üst taraflardaki kişiler de gaza ve cihat çağrılarıyla itaatkar askerler, insanları cennetten arsa sattıklarına inandırarak fakat aslında hiç bir şey vermeyerek paralar veya direk insanları din ile kullanarak güç ve şöhret kazanırlar. Olay tamamen bu.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
İnsanın her şeye bir cevap isteyip de bulamamasından dolayı dinler ortaya çıkmıştır zaten. Yoksa neden her din insanın açıklayamadığı ve bilemediği ölümden sonrasını veya kendilerini kontrol eden şey olarak gördükleri "ruh" gibi metafizik konuları ağırlıklı olarak ele alır?

Nedenini ise söyleyeyim, korku. İnsan bilmediği şeylerden korkar. E hal böyle olunca dinlere inanlar hem bilmedikleri şeyleri anladıklarını sanıp hem de dine inanırlarsa ve eksiksiz uygularlarsa istedikleri her şeyden sınırsız olan ve bu dünyanın aksine eninde sonunda ölmek yerine ölümsüz olacakları cennet ile ödüllendirileceklerini düşünürken, dini kullanan üst taraflardaki kişiler de gaza ve cihat çağrılarıyla itaatkar askerler, insanları cennetten arsa sattıklarına inandırarak fakat aslında hiç bir şey vermeyerek paralar veya direk insanları din ile kullanarak güç ve şöhret kazanırlar. Olay tamamen bu.
O yüzden dememiş mi İslam OKU diye.
Okumuyoruz biz işte bu oluyor .
İnsanlar duydukalrıyla inanıyorlar.
İslam OKU demiş ama biz okumuyoruz sonra suç dinde oluyor bence suç insanda belli bir seviyede bu olayda.
Hristiyanlıkta bile kul ile tanrı arasına kisme giremez der ama zamanıdna girdirdiler çünkü okumadılar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam diğer sözleriniz neyse de bu söz, cümle bana mantıksız geldi. Bilim zaten ilk hücreyi araştırmaz. Bilimi az çok bilen bunu da bilir. Ha şimdi "bulamadıkları için" falan diyecekseniz, aman diyeyim. Daha TIP 1 medeniyet değiliz, teknolojik anlamda geriyiz. İlk hücre için en azından TIP 2 falan olmamız gerek. Bilimin çözemeyeceği denklem yoktur. Hiçlik konusuna gelirsek, bu video az çok beyin fırtınasıyla anlatıyor.
İşte bunalar gibi soruları dinle cevaplarız çünkü cevabına ihtiyaç duyarız

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Dinleri araştırma, bilimi araştır
Bilgi her zaman iyidir. Benim belli bir inancım henüz yok ama dinleri araştırmak kötü bir şey değil. Bunlar genel kültüre giriyor sen anlamazsın.

Top Bottom