Neler Yeni

Dinleri ve inançları araştırmaktan yoruldum

Mesajınız da sanki Ateist olanlar "seri katilmiş" gibi bir anlam çıkıyor. Öyle bir üslupla yazmışsınız. Umarım dediğim şeyi anlatmak istemediniz?
Sen yazınca farkına vardım ve çok komik geldi o.O2
Öyle bir şey söylemek istemedim sen öyle anlamışsın galiba.
Ek olarak bir insan bir dine mensup olup objektif araştırmaktansa hiçbir dine mensup olmayıp objektif araştırması daha makul.
Eğer doğru dine inanıyorsa ve yeterli kaynak varsa objektif araştırması bir şey değiştirmez ve hak yolunu bulur.
Ama gerçekten objektif araştırmak lazım, öyle gidip aaa bunun cevabı olamaz dinden çıkayım diye çok insan var.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
evrim teorisini herkes yanlış anlamıştır ilk bu konuyu hangi özürlü açtı merak ediyorum kişileri sorgulamadan yanlış bilgiye yönlendir

hocam tabi kişi dinini öğrenmesi gerekir

örn
müslüman kadınlar neden başını neden kapatmak zorundadır
başörtü tarihi gibi bunları bilmek gerekir

sorgulamak başka birşeydir bunu wikipedia ile açıklayayım

Teşekkürler bu arada resimdeki abiye selamlarımı ilet :D

Bura.K

80+ Silver
Eğer doğru dine inanıyorsa ve yeterli kaynak varsa objektif araştırması bir şey değiştirmez ve hak yolunu bulur.
Ama gerçekten objektif araştırmak lazım, öyle gidip "aaa bunun cevabı olamaz dinden çıkayım" diye çok insan var.
Evet, mantık olarak baktığımız zaman Bilim zaten çürütülemez. Evrim de dahil. Bilim gelişir. Mesela bazı kişiler atıyorum 80'deki Evrim Teorisi ile şu anki uyuşmuyor diye Evrimi yalanlıyor. Be arkadaşım, bilim hep aynı kalsaydı elindeki teknoloji şu anda olmazdı. Her gün teknoloji gelişiyor ve Evrimi araştırmak için daha çok materyal, imkan ve zaman buluyoruz. Bugün cevabı olmayan bir şeyin yarın cevabı olabilir, bu mümkün. Sadece sabırlı olmak gerekiyor. Ama dediğiniz gibi en ufak eksiklikte dinden çıkılmaz. Ha, ben Agnostisizm bir bireyim. Tanrının hiçbir zaman kanıtlanmayacağını veya çürütülemeyeceğini düşünürüm. Bilim zaten Tanrının yokluğunu ya da varlığını araştırmaz. Nereden geldiğimizi, nasıl bu hale geldiğimizi araştırır. Dediğiniz gibi sallıyorum "2 dere birleşmiyor, bu yalan" deyip dinden çıkan çok insan var.

Ek olarak şuna değinmek isterim ki "Doğru Din" diye bir şey yoktur. Kişisel inanç vardır. Şahıs, kendi içinde neye inanmak istiyorsa ona inanır. Buna "doğru" denmektense "kişinin doğru bildiği" denilebilir.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
@Abdurrahman Avf hocam seni yanlış anladılar arkadaşlar sorgulamanın gerekli olduğunu bu arkadaşımızda biliyor sadece algımızın ötesinde olan şeyleri sorgulamanın insanı çalkantılı bir sürece getirdiğini anlatıyor haksız mıyım üstad ? yoksa bende mi yanlış anladım ?
Hocam herkes senin gibi anlayışlı olsa keşke.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sen fırlamasan geberirdim ha(!)
Sen her şeyi bilimle açıklayabiliyor musun?
Hiçliği , ilk maddeyi bilimle açıklayabilir misin?
İnsan inanması gerekir bir şeye.
İnsan her şeye bir cevap ister ve bilim bu dünyada olanı ilgilendirir din ise diğer dünya ve dünya öncesi gibi şeyleri ele alır.
İnanmak insan için bir ihtiyaçtır bilimle açıklayamazsın tüm soruları.
Öznel sorularını bilimle mi açıklıyorsun?
Sen bile inanıyorsun ne kadar inanmıyorum diye diretsen de.
Adamı deist olarak biliyorum ateist degil ki elbet bir yaratıcıya inanıyor yaratıcının olması dinlerin olduğu anlamina gelmez
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dinler varsa neden insanoğlu yaratıldiktan 200 bin yıl sonra ortaya çıkıyor öncekiler arafta mı kalıyor (islam)

Son düzenleme:

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
@Alfha13 her şey ama her şeyi sorgulayamazsın. Onun da bir sınırı var. Araştırmada kendine ölçü koyana da cahil yaftası yapıştırma.

Alfha13

80+ Silver
@Alfha13 her şey ama her şeyi sorgulayamazsın. Onun da bir sınırı var. Araştırmada kendine ölçü koyana da cahil yaftası yapıştırma.
Kimseye cahil demiyorum. Her şeyi sorgulayabilirsin; bazı soruların cevapları olmaz ama. Siz bu sorular sorulmaz diyorsunuz, bense sorulur sadece bir yere çıkmaz diyorum. Soru sormak yasak bir şeymiş gibi anlatıyorsunuz. Mesela "Allah neden var?" sorusu. Size göre bu sorgulanmaz, bana göreyse sorgulanır ama bir cevap bulunmaz. Sorunun değil bilginin sınırı vardır. Sorgulamak dediğin soru sormaktan ibaret, bu yüzden de her şeyi sorgulayabilirsin.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Araştırmak iyidir ama sana tavsiyem gidip onlarca dini araştırman değil.
Sana tavsiyem belirli bir dine mensup ol ve adam akıllı objektif bakarak araştır.
Unutma fazla sorgulayan ateist olur.
Kendi Elinle Kendi Çukurunu Kazma Buna Denir Herhalde Sen Sorgulama Götür Diyorsun At Gözlüğü Tak Yani.
Düşünüp, Sorguladığın Zaman Ne Kadar Mantıksız Bir Yapı Olduğunu Anlıyabiliyorsun.

Kendi Elinle Kendi Çukurunu Kazma Buna Denir Herhalde Sen Sorgulama Götür Diyorsun At Gözlüğü Tak Yani.
Düşünüp, Sorguladığın Zaman Ne Kadar Mantıksız Bir Yapı Olduğunu Anlıyabiliyorsun.
O kadar yazıdan bu sonucu çıkarıyorsan boş ver hiç tartışmayalım.
Sorgulamamak cahilliktir, fazla sorgulamak yanlıştır.
Amaç sorgulamak olursa illa ki çıkmaza girersin ama sorularına cevap alırsan ve ilim öğrenmek için sorgularsan o zaman GERÇEKTEN bilgilenmiş olursun.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Kimseye cahil demiyorum. Her şeyi sorgulayabilirsin; bazı soruların cevapları olmaz ama. Siz bu sorular sorulmaz diyorsunuz, bense sorulur sadece bir yere çıkmaz diyorum. Soru sormak yasak bir şeymiş gibi anlatıyorsunuz. Mesela "Allah neden var?" sorusu. Size göre bu sorgulanmaz, bana göreyse sorgulanır ama bir cevap bulunmaz. Sorunun değil bilginin sınırı vardır. Sorgulamak dediğin soru sormaktan ibaret, bu yüzden de her şeyi sorgulayabilirsin.
Bunun adı laf kalabalığı kusra bakma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,359
Üyeler
166,362
Son üye
ceren3le.02e
Top Bottom