Mesela örneklendir.
bir iki tane daha örnek ver mesela bilimle karşı olduğu yerlerden.
Orada ise Bilimin allahın bir mucizesi olduğu belirtilir ve bence Allahın mucizesidir en büyüğü ise mesela fizikte enerjinin korunumu.
Enerjiyi ne yaparsan yap korunuyor evet ısı da oluyor potansiyeli de oluyor kinetiği de oluyor ama bunlar yok olmuyor.
Bu bence tesadüf eseri bir şey değil.
Burada Allah bizi yaratır derken Allah'ın yarattığı bizler mükemmel işleyen sistemlerimiz var gibi bir anlam çıkar.
En büyük çelişki Kuran ile Evrim yasası. Mesela gaşiya suresinde devenin yaratılışından bahseder ve mesela develerin kum girmemesi için burunlarını kapatabildiğini, şeffaf göz kapakları sayesinde kum firtinalarinda onunu gorebilmesini 8 gün aç susuz yaşayabilmesini Allah'ın yaratma sanatı olarak ifade eder halbuki bu özellikler milyonlarca yıllık evrimsel sürecin bir hediyesidir.
Adem'in topraktan, Havva'nın onun kaburga kemiğinden ve geri kalan insanların bu iki insandan türedikleri yine ayetlerde çok net bir şekilde gösterilmekte.
Mesajında mükemmeliyetten bahsetmişsin ama evren mükemmel ve kusursuz olsaydı bu kadar hata meydana gelmezdi. En basitinden Gezegenlerin tamamen kaotik hareket etmesi. Merkür problemi buradan geliyor zaten. Engelli insanların, hayvanların meydana gelmesi. Yine canlılık alemi mükemmel olsaydı tek seferde bu kadar sperm üretilmezdi, Milyonlarca yumurta üretilip bunların içerisinden sadece bir kaç tanesi hayatta kalıyorsa bu düzen değil tesadüftür.
Kaç tane İslam dini öğrenmek için kitap okudun merak ediyorum ki dediğimi de anlamamışa benziyorsun.
Allah'ın bize bilgi vermediği konuları sorgulama diyorum ben. gidip de Allah'ın zaten bildirdiği şeyleri anlamaya çalışma oku geç demiyorum.
Ayrıca zaten alimlerde sorgulamayın der. Gidip de "Allah nasıl bir varlık?" "Allah Arş'a nasıl istiva etti?" gibi Allah'ın kendi hakkında bildirmediği şeyleri sorgulamak seni sadece dinden çıkarır. çünkü Allah bizim kavrayamayacağımız bir varlıktır. bu yüzden bize bildirdiği kadarıyla biliriz.
Allah bizim kavrayamayacağımız bir varlıktır mesela Görme sıfatı vardır. bunu sorgulayabilir miyiz? sorgulamaya da ihtiyacımız yok zaten.
﴾59﴿
Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir.
Kaç tane İslam dini öğrenmek için kitap okudun merak ediyorum ki dediğimi de anlamamışa benziyorsun.
Allah'ın bize bilgi vermediği konuları sorgulama diyorum ben. gidip de Allah'ın zaten bildirdiği şeyleri anlamaya çalışma oku geç demiyorum.
Ayrıca zaten alimlerde sorgulamayın der. Gidip de "Allah nasıl bir varlık?" "Allah Arş'a nasıl istiva etti?" gibi Allah'ın kendi hakkında bildirmediği şeyleri sorgulamak seni sadece dinden çıkarır. çünkü Allah bizim kavrayamayacağımız bir varlıktır. bu yüzden bize bildirdiği kadarıyla biliriz.
Allah bizim kavrayamayacağımız bir varlıktır mesela Görme sıfatı vardır. bunu sorgulayabilir miyiz? sorgulamaya da ihtiyacımız yok zaten.
@Abdurrahman Avf hocam seni yanlış anladılar arkadaşlar sorgulamanın gerekli olduğunu bu arkadaşımızda biliyor sadece algımızın ötesinde olan şeyleri sorgulamanın insanı çalkantılı bir sürece getirdiğini anlatıyor haksız mıyım üstad ? yoksa bende mi yanlış anladım ?
Bu kafayla düşünen insanlar Avrupa'yı Karanlık Çağ'a soktu, İslam'ı da bugünkü haline getirdiler. Her şey sorgulanmalıdır, sorgulanmak zorundadır. Sorgulamak seni dinden çıkarmaz, zaten yıllardır insanlar dinden çıkma korkusuyla cahilleştiler. Aman Allah yoksa diye sormayalım, aman İslam yanlış mı acaba demeyelim, aman peygamber acaba yalan mı söylüyordu demeyelim; mazallah dinden çıkarız, çarpılırız; aman aman.
İslam'ın ilk emri Allah'ın varlığını kabul et değil, dürüst ol, namaz kıl, oruç tut da değil. Önce bunları sorgulama, sonra onları sorgulama, hop bir bakmışsın adam şehadet getiriyor, daha anlamını bile bilmiyor.
Kafası karışmamış Müslüman daha sorgulamaya başlamamıştır bile.
@Abdurrahman Avf hocam seni yanlış anladılar arkadaşlar sorgulamanın gerekli olduğunu bu arkadaşımızda biliyor sadece algımızın ötesinde olan şeyleri sorgulamanın insanı çalkantılı bir sürece getirdiğini anlatıyor haksız mıyım üstad ? yoksa bende mi yanlış anladım ?
Kafan karışmazsa zaten doğruyu bulamazsın. İnsanlar daha rahat kafayla yaşayayım, derdim olmasın diye Ateist oluyor zaten. Ondan ne farkın kalacak o zaman? Rahat bir hayatım olsun, sorularım beni yormasın, düşüncelerim canımı sıkmasın diyorsan zaten yanlış dünyaya gelmişsin demektir. Sana demiyorum bunları, genel manada.
Geçenlerde youtuba bir haberde mini etekli bir kıza taciz edildiğini gördüm, ve yorumlarda şöyle bir yorum gördüm: "Bizim milletimiz neden bu kadar acik giyinir ki, bunlar hep namaz kilmadigimiz için oluyor" Bu yorum çok değişiğime gitti ve bu şekilde düşünenleri çok cahil buluyorum, sonra ona...
Bu kafayla düşünen insanlar Avrupa'yı Karanlık Çağ'a soktu, İslam'ı da bugünkü haline getirdiler. Her şey sorgulanmalıdır, sorgulanmak zorundadır. Sorgulamak seni dinden çıkarmaz, zaten yıllardır insanlar dinden çıkma korkusuyla cahilleştiler. Aman Allah yoksa diye sormayalım, aman İslam yanlış mı acaba demeyelim, aman peygamber acaba yalan mı söylüyordu demeyelim; mazallah dinden çıkarız, çarpılırız; aman aman.
İslam'ın ilk emri Allah'ın varlığını kabul et değil, dürüst ol, namaz kıl, oruç tut da değil. Önce bunları sorgulama, sonra onları sorgulama, hop bir bakmışsın adam şehadet getiriyor, daha anlamını bile bilmiyor.
Kafası karışmamış Müslüman daha sorgulamaya başlamamıştır bile.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kafan karışmazsa zaten doğruyu bulamazsın. İnsanlar daha rahat kafayla yaşayayım, derdim olmasın diye Ateist oluyor zaten. Ondan ne farkın kalacak o zaman? Rahat bir hayatım olsun, sorularım beni yormasın, düşüncelerim canımı sıkmasın diyorsan zaten yanlış dünyaya gelmişsin demektir. Sana demiyorum bunları, genel manada.
Hocam bende aynı görüşteyim dinim islam ama mutlaka Allahın varlığını ve birliğini açar okurum Allah nedir ? Nasıl bir yapısı var gibisinden bana göre her şey sorgulanmalı zaten böyle yaparak kendi dinini bir çok müslümandan daha çok öğrenirsin bunları merak etmezsen nasıl yaşarsın ki
Geçenlerde youtuba bir haberde mini etekli bir kıza taciz edildiğini gördüm, ve yorumlarda şöyle bir yorum gördüm: "Bizim milletimiz neden bu kadar acik giyinir ki, bunlar hep namaz kilmadigimiz için oluyor" Bu yorum çok değişiğime gitti ve bu şekilde düşünenleri çok cahil buluyorum, sonra ona...
Mesajınız da sanki Ateist olanlar "seri katilmiş" gibi bir anlam çıkıyor. Öyle bir üslupla yazmışsınız. Umarım dediğim şeyi anlatmak istemediniz? Ek olarak bir insan bir dine mensup olup objektif araştırmaktansa hiçbir dine mensup olmayıp objektif araştırması daha makul. Yukarıda dediğinize katılıyorum, gidip "sosis Tanrısı" gibi inançları araştıracağına (konu sahibine diyorum) 4 büyük dinden başla, akla yatkın olanları araştır.
Hocam bende aynı görüşteyim dinim islam ama mutlaka Allahın varlığını ve birliğini açar okurum Allah nedir ? Nasıl bir yapısı var gibisinden bana göre her şey sorgulanmalı zaten böyle yaparak kendi dinini bir çok müslümandan daha çok öğrenirsin bunları merak etmezsen nasıl yaşarsın ki
Tamam teşekkürler okudum ne demek istediğini anladım
Ya bana kalırsa da sorgulanmalı zaten bazı şeyler bu sayede insan kendi dinini daha iyi öğreniyor