Directx nedir anakartta yazıyor

Reaksiyon skoru
18
Arkadaşlar bir sistem toplamak istiyorum işlemcim xeon e5440 anakart seçimi olarakta şunu buldum ASUS P5G41T-M LX ama anakartın üzerinde directx 10 yazıyor yani ben bu anakarta ekran kartini vesayre taktıktan sonra valorant gibi oyunlar oynayamayacakmıyım ?

Arkadaşlar bir sistem toplamak istiyorum işlemcim xeon e5440 anakart seçimi olarakta şunu buldum ASUS P5G41T-M LX ama anakartın üzerinde directx 10 yazıyor yani ben bu anakarta ekran kartini vesayre taktıktan sonra valorant gibi oyunlar oynayamayacakmıyım ?
Eğer on-board üzerinden ekran kartı takmadan oynayacaksanız, valorantda directx10 desteklemiyorsa açmaz zaten açsa bile fpsiniz düşük kalır, önceliğiniz alacağınız ekran kartındaki directx sürümü olsun sonuçta oyunu ekran kartı üzerinden açacağınız için önemli olan husus budur.
En son sürüm directx 12 dir her ekran kartı directx 12 desteklemez, bu yüzden alacağınız ekran kartında bunu kontrol edin eğer güncel olsun her oyunu açsın istiyorsanız eski hd serisinin giriş ve orta seviye modellerinden uzak durmalısınız çünkü onlar directx10 ve 11 destekliyorlar misal kart çok güçlü etsyi kaldırabiliyor ama directx sürümü desteklemediğinden ötürü oyunu şuanki 1.43 sürümünde oynayamazsınız. Size tavsiyem güncellik açısından en düşük bütce dahilinde gt1030-rx550-gtx750ti (uyguna bulursanız gtx950 de olabilir).

Geri