Neler Yeni

Diş Hekimliği Maaşları

louis bloom

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar diş hekimliği okuyorum şu an stajdayım ve merak ettigim bir şeyi soracağım. Öncelikle benim staj yaptığım hastanedeki (Etimesgut ADSM) hekimlerin geneli 11/15.000₺ arası maaş alıyor. Gerçekten hekimlik için çok gülünç bir rakam ve yoksulluk sınırının altında kalıyor biri dahi memnun değil. Yan klinikte çalışan bi hekim hocamız var. Kendisi Yarbay Diş Hekimi 35.000/40.000₺ aralığında maaş alıyormuş. Askeri Hekim olabilmek için askeri lise mezunu vb mi olmak gerekiyordu yoksa sınavı mı gerekiyor ? Bizim hekime sorduğuma göre askeri okullar kapatıldığından ötürü şu an Askeri Sağlık Personeli yetiştirilmiyormuş. Yine de bi araştırıp sana söylerim dedi ancak bana da son darbeden dolayı olmaz gibi geliyor. Tam detaylı bilgisi olan var mı ? Öbür türlü olacaksa bir an önce okulu yurtdışına taşımak adına varımı yoğumu şimdiden vermeyi düşünüyorum. Hastanedeki Laboratuvar Teknikeri 11K aliyor Hekim ondan 2K fazla alıyor. TR'de kalacaksam gider 2 yıllık okur 5 yil+4 yil DUS eziyetini çekmem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayriyeten Fahrettin Koca'nin açıklamasına göre sağlık personellerinin tümüne zam yapıldı ancak Hekimler hariç .D Yakında ülkede Hekim kalmayacak.

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
Bu ülkeye her şey müstehak. Bu maaşlar konusunda ses çıkarana kızan yine halk oldu, sahip çıkmadılar. O kadar okuyup can güvenliğin bile sıkıntıya girecek + aldığın maaş bile memnun etmeyecek. Kaçmak tek çare galiba.

FAG389

80+ Bronze
Askeri tıp/diş mezunu olman lazım liseyle alakası yok. Gata var suan bildigim askeri doktor yetistiren

Lnex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Emre CAN
Milli Savunma Üniversitesi kendi nam ve hesabına sağlık öğrencisi alımlarından birini örnek olarak araştırırsanız cevabınıza ulaşırsınız. Yarbay seviyesi o maaşı alıyor fakat kaç yılda yarbay olunduğundan haberiniz var mı?
Ekstra derece kademe vs almadığınızı varsayarsak 20 yılın sonunda yarbay rütbesine ulaşıyorsunuz. Teğmen maaşı 11.000 ortalama, ( zamsız fiyattan söyledim henüz bizde bilmiyoruz maaşın kaç olduğunu )

• Beğen
Reaksiyonlar: Exe_

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Milli Savunma Üniversitesi kendi nam ve hesabına sağlık öğrencisi alımlarından birini örnek olarak araştırırsanız cevabınıza ulaşırsınız. Yarbay seviyesi o maaşı alıyor fakat kaç yılda yarbay olunduğundan haberiniz var mı?
Ekstra derece kademe vs almadığınızı varsayarsak 20 yılın sonunda yarbay rütbesine ulaşıyorsunuz. Teğmen maaşı 11.000 ortalama, ( zamsız fiyattan söyledim henüz bizde bilmiyoruz maaşın kaç olduğunu )
Biliyorum yıllar sürüyor ancak geriye yemeyip içmeyip sefalet çekerek para biriktirip alacağımız dis hekimligi diplomasının uluslararası geçerliliği olabilmesi için yurt dışı dil yeterlilik sınavlarına girmek gerekiyor. Her ikisinde genç yaşlarımız gidiyor .D şu bölümü kazandığıma 2 yıldır sevinemiyorum hele ki staja başlayıp hastanede şu an bu mesleği yapan hekimlerden dinleyince daha da moral bozucu oluyor

Lnex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Emre CAN
Biliyorum yıllar sürüyor ancak geriye yemeyip içmeyip sefalet çekerek para biriktirip alacağımız dis hekimligi diplomasının uluslararası geçerliliği olabilmesi için yurt dışı dil yeterlilik sınavlarına girmek gerekiyor. Her ikisinde genç yaşlarımız gidiyor .D şu bölümü kazandığıma 2 yıldır sevinemiyorum hele ki staja başlayıp hastanede şu an bu mesleği yapan hekimlerden dinleyince daha da moral bozucu oluyor
Her mesleğin zor yönleri var, mesleğinizi severek yaparsınız umarım. Asker olduğunuzda o kağıda imza attıysanız eğer 15 yıl zorunlu çalışma süreniz oluyor istifa edemiyorsunuz. Doktorluk konusu maalesef ülkemiz için kanayan bir yara, doktorlarımız TUS sınavı yerine Almanca çalışıp ülkeden kaçıyor.

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her mesleğin zor yönleri var, mesleğinizi severek yaparsınız umarım. Asker olduğunuzda o kağıda imza attıysanız eğer 15 yıl zorunlu çalışma süreniz oluyor istifa edemiyorsunuz. Doktorluk konusu maalesef ülkemiz için kanayan bir yara, doktorlarımız TUS sınavı yerine Almanca çalışıp ülkeden kaçıyor.
Zaten ben de onu düşünüyorum su an discilikte DUS sinavi var tr de ona hazirlanacagima yurt disi dil yeterlilik sinavlrina hazirlanip kasiyer olsam okulu bırakıp daha refah seviyesi yüksek hayatım olur 9 yılım gidiyor bu şekilde

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
675
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Ben bu sene mezun oldum sayılır, son 1-2 sınavım var. DUS düşünmüyorum çünkü hiçbir getirisi yok doğru düzgün. İleri uygulamalar öğrenmek için DUS gerekmiyor bana göre. Ha endodonti ile ortodonti ayrı konu ona bir şey diyemem, özellikle ortodonti. DUS a hazırlanacak olsam sadece Protez i yazardım şahsen. Ama işte unvan dışında ne getirebilir olay orada.

Lnex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Emre CAN
Zaten ben de onu düşünüyorum su an discilikte DUS sinavi var tr de ona hazirlanacagima yurt disi dil yeterlilik sinavlrina hazirlanip kasiyer olsam okulu bırakıp daha refah seviyesi yüksek hayatım olur 9 yılım gidiyor bu şekilde
Hayat sizin hayatınız :) Mutlu olmadığınız işi yapmayın ama şunu da söylemek istiyorum. Her meslekte, yaptığı mesleği beğenmeyen kötüleyen aşağılayan ve mesleğe yeni gelenleri meslekten soğutan insanlar vardır. Siz o insanlardan kaçın, o insanlardan da olmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,097
Üyeler
172,779
Son üye
saadettin
Top Bottom