louis bloom
80+ Silver
Merhaba arkadaşlar diş hekimliği okuyorum şu an stajdayım ve merak ettigim bir şeyi soracağım. Öncelikle benim staj yaptığım hastanedeki (Etimesgut ADSM) hekimlerin geneli 11/15.000₺ arası maaş alıyor. Gerçekten hekimlik için çok gülünç bir rakam ve yoksulluk sınırının altında kalıyor biri dahi memnun değil. Yan klinikte çalışan bi hekim hocamız var. Kendisi Yarbay Diş Hekimi 35.000/40.000₺ aralığında maaş alıyormuş. Askeri Hekim olabilmek için askeri lise mezunu vb mi olmak gerekiyordu yoksa sınavı mı gerekiyor ? Bizim hekime sorduğuma göre askeri okullar kapatıldığından ötürü şu an Askeri Sağlık Personeli yetiştirilmiyormuş. Yine de bi araştırıp sana söylerim dedi ancak bana da son darbeden dolayı olmaz gibi geliyor. Tam detaylı bilgisi olan var mı ? Öbür türlü olacaksa bir an önce okulu yurtdışına taşımak adına varımı yoğumu şimdiden vermeyi düşünüyorum. Hastanedeki Laboratuvar Teknikeri 11K aliyor Hekim ondan 2K fazla alıyor. TR'de kalacaksam gider 2 yıllık okur 5 yil+4 yil DUS eziyetini çekmem.
Ayriyeten Fahrettin Koca'nin açıklamasına göre sağlık personellerinin tümüne zam yapıldı ancak Hekimler hariç .D Yakında ülkede Hekim kalmayacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayriyeten Fahrettin Koca'nin açıklamasına göre sağlık personellerinin tümüne zam yapıldı ancak Hekimler hariç .D Yakında ülkede Hekim kalmayacak.