Neler Yeni

Disk fren mi V fren mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Kutay İsmet VURSAVUŞ
Anladım peki şuan iyi kaliteli beni yolda bırakmayacak bir bisiklet icin kaç TL lazim (dağ bisiketi))
bisikletten fazla düşen biri misin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım peki şuan iyi kaliteli beni yolda bırakmayacak bir bisiklet icin kaç TL lazim (dağ bisiketi))
bi de boyun kaç santim (gövde ve bacak boyunu da biliyorsan yazarsan sevinirim)

Ordulu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Mustafa Elbaşı
ben salcano ng 750 kullanıyorum çok güzel 1500 mü 1600tl mi ne
21 vites 27.5 inc

Disk fren mi v fren mi NEDEN

Çoğu kişi disk frenin bir yerden sonra gıcırdadığını söylüyor bu örneğe kendim de şahit oldum ayni zamanda arkadaşımla bisiklet aldık ben v fren aldim o disk aldı suan onun bisikleti gıcır gıcır gıcırdıyor
Benim v fren hala taş gibi en ufak ses bile yok

Hangisi daha iyi tutar demiyorum hangisi daha iyi durdurur demiyorum kullanışlı olan hangisi gicirdamasina regmen herkes hala disk diyor neden anlamadım gitti sizce hangisi ve NEDEN
asfallta akıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Kutay İsmet VURSAVUŞ
fiyat için bir şey diyemem çünkü bütçenizi bilmiyorum ama 3500 tl ye salcanonun çok güzel INSOMNIA 29 adlı bisikleti var ama size önerim büyük bir bisiklet satıcısına gidip almanız çünkü bisikleti test etmeniz ve boyutu size uygun mu tarzı soruları orada daha rahat cevaplarsınız

Wh897Xm

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,076
İsim
Micheal

Çoğu kişi disk frenin bir yerden sonra gıcırdadığını söylüyor bu örneğe kendim de şahit oldum ayni zamanda arkadaşımla bisiklet aldık ben v fren aldim o disk aldı suan onun bisikleti gıcır gıcır gıcırdıyor

Hangisi daha iyi tutar demiyorum hangisi daha iyi durdurur demiyorum kullanışlı olan hangisi gicirdamasina regmen herkes hala disk diyor neden anlamadım gitti sizce hangisi ve NEDEN
V fren bakımı diskten daha zor ben disk derğm

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,413
İsim
.
bisikletten fazla düşen biri misin

bi de boyun kaç santim (gövde ve bacak boyunu da biliyorsan yazarsan sevinirim)

8 senedir bisiklet kullanıyorum 2-3 ayda 1 düşerim oyum 160 cm falan emin değilim ama boy sıkıntı değil boyu bosver

ben salcano ng 750 kullanıyorum çok güzel 1500 mü 1600tl mi ne
21 vites 27.5 inc

asfallta akıyor

Kanka peki 29 iyi mi? çok ağır hantal kalmazmi

fiyat için bir şey diyemem çünkü bütçenizi bilmiyorum ama 3500 TL ye salcanonun çok güzel INSOMNIA 29 adlı bisikleti var ama size önerim büyük bir bisiklet satıcısına gidip almanız çünkü bisikleti test etmeniz ve boyutu size uygun mu tarzı soruları orada daha rahat cevaplarsınız

Butcem 1500-1600 tl

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
V frenin bakımı zor değil ince ayar ve iyi bir fren pabucu istiyor.
V frenden tam performans için lastik merkezli takılmalı. 1.5 TL lık fren pabuçlarından uzak durulmalı tanesi 12.5 TL ye baradine kullanıyorum tavsiye ederim.V fren sistemi aliminyum olmalı. Pabuçların jantla olan mesafesi(akortta bozukluk yoksa) sağdan ve soldan 1 mm yada 2 mm boşluk olmalı.

Bu gibi ince ayarları yaparsan diskten farkı kalmaz. En ufak fren koluna bastığında yavaşladığını hissedersin. Yokuş aşağıya frene basarsan pabuçlar eriyebilir.

Şehir içi v fren,dağ yollarında disk .

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Kutay İsmet VURSAVUŞ
8 senedir bisiklet kullanıyorum 2-3 ayda 1 düşerim oyum 160 cm falan emin değilim ama boy sıkıntı değil boyu bosver

Kanka peki 29 iyi mi? çok ağır hantal kalmazmi

Butcem 1500-1600 TL
o zaman sana önerim budur ama biraz da bisikleti modifiye ettirmen lazım https://www.salcano.com/index.php?r...asa[25],5f-fren[15,16]&sort=p.price&order=ASC

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,413
İsim
.
o zaman sana önerim budur ama biraz da bisikleti modifiye ettirmen lazım https://www.salcano.com/index.php?r...asa[25],5f-fren[15,16]&sort=p.price&order=ASC

Kral özele bakarmisin

Reis 29 jant ağır ve hantal kalmazmi çoğunlukla asfaltta gideceğim zaten

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Hidrolik ise disk fren, değilse v fren iyidir.

RachenaX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
ARDA SELÇUK KALE

Gıcırdadığı doğru ama v frene göre çok daha iyi durma mesafesi var youtube dan bununla ilgili videoları izleyebilirsin.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11

Eğer dağ bisikleti ise disk fren almalısın.
Ama hidrolik omlasına dikkat et çünkü mekanik çok sıkıntı çıkartıyor.
Dağ bisikletinde kesinlikle disk fren alırdım.
Nedeni ise ben yol bisikleti kullanıyorum v fren var arkadaşımın dağ bisikletindeki disk freni denedim daha sağlam tutuyor v ile alakası yok.
Anında durabiliyorsun.,ama dikkat et ön frenle takla atma:)

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,413
İsim
.
Eğer dağ bisikleti ise disk fren almalısın.
Ama hidrolik omlasına dikkat et çünkü mekanik çok sıkıntı çıkartıyor.
Dağ bisikletinde kesinlikle disk fren alırdım.
Nedeni ise ben yol bisikleti kullanıyorum v fren var arkadaşımın dağ bisikletindeki disk freni denedim daha sağlam tutuyor v ile alakası yok.
Anında durabiliyorsun.,ama dikkat et ön frenle takla atma:)

Dağ bisikleti olacak ama %90 şehir içi kullanılacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,730
Üyeler
169,611
Son üye
h0n0r
Top Bottom