Neler Yeni

DİYARBAKIR SUR OLAYLARI !!! (yorumsuz)

2mApoo

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
5,073
Az önce arkadaşla konuşurken konu konuyu açtı ve birden aklıma bu zamanlarımız geldi. O zaman yaşadığımız zorlukları sizlerler de paylaşmak istedim. Biber gazları hala burnumda tütüyor.
Ama ricam YORUMSUZ VE TARTIŞMA ortamı yaratmadan izleyip geçin. Reaksiyon dışında lütfen yorum yazmayın. Burası suriye yada ırak değil , TÜRKİYE. Asker şehir merkezinde :/

TARİH : 2015-2016

YER : Diyarbakır / SUR mahallesi
Türkiye

VİDEOLAR :

ROKET ATARLA HEDEF VURAN ASKER :

POLİS EKİPLERİN VE ASKERLERİN OLAY YERİNE GİRMESİNİ ENGELLEYEN EYLEMCİ TERÖRİSTLER :

CANLI CANLI ÇATIŞMA VE TESLİM OLAN 3 TERÖRİST :

PLAN YAPAN ASKER VE KOMUTAN :

daha fazlası için tarayıcıya "DİYARBAKIR SUR OLAYLARI" yazmanız yeterli olacaktır. Siz izleyin ben kaçar İYİ GECELER SEVİLİYORSUNUZ <3

Biz de o zamanlar yeni taşınmıştık Diyarbakıra. Babam Bomba İmha Uzmanıydı ve aktif olarak sur olaylarında görev aldı. Sur'da en çok kalan askerlerden biriydi. Olaylar bitene kadar hiç eve gelmedi hep oradaydı. Anlattığına göre başlarındaki komutanlar fetöcü olduğu için (tabi sonradan anlaşıldı) ,İçeri taraflara girip PKK'lıları temizlemelerine izin vermiyormuşlar, bu yüzden çok şehit verildi orada. Babamla birlikte yan yana beklerken aniden kafalarından mermi yiyen onlarca arkadaşı olmuş, o mermiler babama da gelebilirdi, çok büyük şans. Başlardaki komutanlar, ilerlemelerini engelliyormuş. Çoğu ülkeyle savaşak gücü olan Türk askeri küçük bir suru temizleyemedi onlar yüzünden.

Biz de o zamanlar yeni taşınmıştık Diyarbakıra. Babam Bomba İmha Uzmanıydı ve aktif olarak sur olaylarında görev aldı. Sur'da en çok kalan askerlerden biriydi. Olaylar bitene kadar hiç eve gelmedi hep oradaydı. Anlattığına göre başlarındaki komutanlar fetöcü olduğu için (tabi sonradan anlaşıldı) ,İçeri taraflara girip PKK'lıları temizlemelerine izin vermiyormuşlar, bu yüzden çok şehit verildi orada. Babamla birlikte yan yana beklerken aniden kafalarından mermi yiyen onlarca arkadaşı olmuş, o mermiler babama da gelebilirdi, çok büyük şans. Başlardaki komutanlar, ilerlemelerini engelliyormuş. Çoğu ülkeyle savaşak gücü olan Türk askeri küçük bir suru temizleyemedi onlar yüzünden.
Ben bile hala anlıyamıyorum. 60 gün geçmesine rağmen nasıl hala devam ediyordu valla kafam almıyor. Koskoca TSK girmişti sokaklara ama hala ilerleme yok :/
Babanda büyük kahramanmış. O ve onun gibiler olmassa belki diğer yerlere de yayılmıştılar ve ben bile *lebilirdim :/

Ben bile hala anlıyamıyorum. 60 gün geçmesine rağmen nasıl hala devam ediyordu valla kafam almıyor. Koskoca TSK girmişti sokaklara ama hala ilerleme yok :/
Babanda büyük kahramanmış. O ve onun gibiler olmassa belki diğer yerlere de yayılmıştılar ve ben bile *lebilirdim :/
Sur olaylarında babam'ın ''çok zoruma gidiyor'' diyip ağladığını biliyorum. Hatta oraya girebilmek için Özel Harekat olmak için dilekçe gönderdi fakat 40 yaşını geçtiği için kabul edilmedi. Maalesef sadece sur değil ta 2000 öncesinde bile durum böyleymiş, devlet içinde yine hain olan çok Komutan varmış. Babam eskiden Özel Harekat askeriydi. Hakkari, Şırnak gibi terör'ün en çok olduğu dönemlerde görev aldı. O zaman da komutanlar, bilerek emir verip çok askerin şehit olmasını sağlamışlar Bu durum 2016 darbe'den sonra bitti, inşallah bitmiştir yani. Babam o dönemde biksi kullanıyormuş, etrafı kolaçan etmek için timden ayrılmış, tesadüfen dağın üstünden alta baktığında, time ateş açmaya hazırlanan teröristleri görüp biksiyle ateş açıp çoğunu öldürmüş. O olaydan sonra Devlet'in mermisini fazla harcadığı gerekçesiyle dava açmışlar. Bu gibi insanlar Darbe'ye kadar var oldular. En az 20-30 belki daha fazla yıl. İnşallah bidaha olmaz. En azından ülke içinde rahat oluruz.

Minik Hewaller tostun arasına kașar oldu.Bir gün ansızın veledi zinalar...

Geri