Neler Yeni

Dizel Araç Vs Benzinli Araç

.RBO.

80+ Silver
eski (2000-2014) arabalarda dizel daha iyi oluyor diye duydum tabi güzel kullanırsanız bizim 2004 model DİZEL polomuz var yakıtı kokluyor ama bence benzin alınabilir çünki arada 1-2 tl fark var dizelde motor sorun çıkarsa çok masrafa girersiniz

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yakıt sorun değil yazmış. Siz neden yakıtı göz önüne alarak yorum yaptınızki usta. Kaldıki şehiriçinde sürekli dur kalkta dizel araçların sorun çıkarcağını partikulunde temiz kalması için yüksek devir kullanması gerektiğini biliyorsunuzdur
Ya partikülü temizlemek basit ben makineyle 1 saatte yapıyorum zaten girsem sekmeye bıraksam kendi kendine yapar bu sıkıntı değil bence konu benzin mi dizel mi o yüzden diyorum

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
Shellden hiç bir tır kamyon mazot almaz. Tanıdığım var tır şöförü seypetten mazot alıyolar 6 liraya . Depoda 400 500 lira fark ediyoe belki daha fazla yani bu biraz sallama oldu bir dahakine az salla
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ülkenin mazotundan bir cacık olmaz bu yüzden fazla . Masraf derken de zaten anca bir mazot filtresi pahalı. Enjektör pompa da her 10 binde bir yapılmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tek sıkıntı 2 kişilik olması. Birde o arabayı alan kişinin bir garajı olması lazım mecbur camları yok takılıyordu ama şeffaf plastik bildiğimiz ne kadar güvenli olur
bizim burdakiler genelde kadoilden alıyor kadoilin gazı benzini mazotu kötü değildir. senin tanıdığın tır şöförüyle burdakiler arasında fark var demekki. tırcılar kamyoncular mazotu kötü olan yerden almaz adamlar daima yoldalar. seypet ne ilk defa duydum. anayol kenarında genelde kadoil tp gibi yerlerden alıyolar hep oralarda sıra oluyor ama sadece mazotda. benzin/lpg olan araçta bayram trafiğinde lpg bitince ilk gördüğün sırası olan benzinliğe atlamamak da bi seçenek. daha arabanda 1 depo benzin seçeneği de var. uzun yolda sonuç olarak 2side az yakıyor tercih etme şansın var. sallanacak bi tarafıda yok tırların 1ton alan depoları var çift depo. örneği shell den vermen garip olmuş sen sadece mazotu shellden mi alıyorsn uzun yol ustunde bol bol seçenek var benzin lpg sırası fln hikaye.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
bizim burdakiler genelde kadoilden alıyor kadoilin gazı benzini mazotu kötü değildir. senin tanıdığın tır şöförüyle burdakiler arasında fark var demekki. tırcılar kamyoncular mazotu kötü olan yerden almaz adamlar daima yoldalar. seypet ne ilk defa duydum. anayol kenarında genelde kadoil tp gibi yerlerden alıyolar hep oralarda sıra oluyor ama sadece mazotda. benzin/lpg olan araçta bayram trafiğinde lpg bitince ilk gördüğün sırası olan benzinliğe atlamamak da bi seçenek. daha arabanda 1 depo benzin seçeneği de var. uzun yolda sonuç olarak 2side az yakıyor tercih etme şansın var. sallanacak bi tarafıda yok tırların 1ton alan depoları var çift depo. örneği shell den vermen garip olmuş sen sadece mazotu shellden mi alıyorsn uzun yol ustunde bol bol seçenek var benzin lpg sırası fln hikaye.
1000 litre deposu yok dedim mi hayır
Otobüsler kamyonlar asla 7 liraya mazot almaz bunu aklında tut bu arabaların motoru o yakıtı yakar istersen deposuna benzin kat gene yakar . O arabaların motoru enjektörü pompası sedan bir arabanın motoru gibi narin değil. 13 14 bin hacimleri var yani o araç depoyla 1000km hesabı da yapmıyor
Belli ki sen hiç gazlı bir arabayla uzun yola çıkmamışsın bu yüzden böyle diyorsun. Benzin veya mazot pompası her benzinlikte en az 2 tane gaz pompası 1 tane. Bu millet parayı gökten toplamıyor yani baya bir gazlı araba var ülkede . Olan gazlı arabaların da bir deposu 300 400km götürüyor sonra gidip gireceksin illa ki bir istasyona
Trafik olan bir yolda peki insanlar napacak? Hiç görmediğinden hikaye diyorsun görsen tamam dersin emin ol

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
tüplü arabayla uzun yola çıktım knk genelde trafik olmuyor sen hala idda ediyorsun trafik oluyor pompa başında diye tamam olsun çok uzatmayım. tüplü arabayla 400 500km uzun yola çıktın diyelim baktın sıra var 3 5 ilerdeki benzinliğe git diyorum daha benzin depon var ve 10 15km benzinle yol gidersen hayatından çok bişey eksilmez. uzun yoldasn zaten arabanın yakacağı kaç litre olabilir 10 15km yolda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Doğukan
Otobüs kjamyon bizim aldığımız mazotu mu alıyor sanıyorsun . Ben hiç shellden mazot alan tır görmedim çünkü onların daimi aldığı yerler var ve ucuza alıyolar bizim gibi 7 liraya mazot almıyolar. Bir tanıdığım şöför seypet diye pompadan alıyolarmış 6 liraya .
6 liraya nerde 2 tanker alıyım :D

Doğuhan

80+ Silver
Araç genellikle şehir içi kullanılacak
Uzun yol da yapacak ama genellikle şehir içi işte
Dizel araba mı daha uygun olur benzin mi ?
Yakıt önemli değil
Hangisi neden daha avantajlı açıklayarak anlatırsanız çok sevinirim
Dizel 2025den sonra euro 7 anlaşması olan ülkelerde büyük ihtimalle yasaklanacak buna Türkiyede dahil. Düşük motorlu turbo benzinli al

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Doğukan
Bolu düzcede varmış fiyat yazmıyor.

O yakıtı bizim arabalar yakamaz dahi motoru yersin direk . Önce çiğ yakar enjektör gider sonra piston mu eritir hararet mi yapar bilemem
kaçak çekiyorlardır onu irsaliye fatura yoktur ortada seypet class iloil abidik gubudik firmalar genelde ucuz satar zaten.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
kaçak çekiyorlardır onu irsaliye fatura yoktur ortada seypet class iloil abidik gubudik firmalar genelde ucuz satar zaten.
Zaten ucuz olduğundan alıyolar ben memlekete otobüsle giderken düzceden seypetten almışlardı kaç sene önce 4,30 mu neydi. Arkadaş diyor ya hep shellde mazot için tır beklersin diye ondan dedim. Zaten büyük motorlu araba onlar yani yakar tır şöförü dediğim abi eski firmasındayken yağ(yanık yağ) katıyolarmış mazota aslında yanık yağı biriktirmek bile yasak. Ama napacaksın işte

Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Doğukan
Zaten ucuz olduğundan alıyolar ben memlekete otobüsle giderken düzceden seypetten almışlardı kaç sene önce 4,30 mu neydi. Arkadaş diyor ya hep shellde mazot için tır beklersin diye ondan dedim. Zaten büyük motorlu araba onlar yani yakar tır şöförü dediğim abi eski firmasındayken yağ(yanık yağ) katıyolarmış mazota aslında yanık yağı biriktirmek bile yasak. Ama napacaksın işte
EPDK görmesin kan alır kan :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,605
Üyeler
166,241
Son üye
Alibrt
Top Bottom