Neler Yeni

Dizel Araç Vs Benzinli Araç

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Usta 270 Nm tork da bayağı iyi ya
Ama benzin de daha sıkıntısız
Lpg açığını doldurur o araba ucuz bir araba değil uzun vadede motoru dahi yersin . Zaten gaz motoru köreltiyor benzine alınca kendine geliyor gazda benzinlinin performansını alamaz şehir içi benim tercihim dizelden yana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benzinli almanız daha iyi olur dizel araçlarda sorun çıktığında sanayiden biraz zor çıkarır.
Ne gibi mesela??

Şehir içi kullanacakmışsın zaten al dizeli geç kesinlikle .

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,262
İsim
.
Lpg açığını doldurur o araba ucuz bir araba değil uzun vadede motoru dahi yersin . Zaten gaz motoru köreltiyor benzine alınca kendine geliyor gazda benzinlinin performansını alamaz şehir içi benim tercihim dizelden yana

Ne gibi mesela??

Şehir içi kullanacakmışsın zaten al dizeli geç kesinlikle .
Usta durduk yerde niye motoru yiyeyim ki onu anlamadım

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bu arada ilan falan varsa atar mısın?

keroc47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
keremcan dayı
Ne gibi mesela??
eski model dizel arabalarda özellikle sorunlar olabiliyor. Eski 2012 model dize ford focusumuz vardı geçen sene çok fazla sorun çıkarmaya başladı. Araba saniyiden çıkmaıyordu. Satmak zorunda kalmıştık

berkay SİCİMLİ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
BERKAY SİCİMLİ
Araç genellikle şehir içi kullanılacak
Uzun yol da yapacak ama genellikle şehir içi işte
Dizel araba mı daha uygun olur benzin mi ?
Yakıt önemli değil
Hangisi neden daha avantajlı açıklayarak anlatırsanız çok sevinirim
dizelin ısınma sorunu falan var kışınları ama benzinli araç hem daha seridir hem daha güçlüdür

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Usta durduk yerde niye motoru yiyeyim ki onu anlamadım
Şöyle gaz arabanın motorunu köreltiyor zaten durduk yere yemessin ileride tekler gibi hissedersin arabaya da bu durumda bakmassan ardı sıra gelir birde motor gaza uyumlu mu değil mi bu önemli

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,262
İsim
.
Bu arada ilan falan varsa atar mısın?

BU BENZİNLİSİ

BUDA DİZELİ

Şöyle gaz arabanın motorunu köreltiyor zaten durduk yere yemessin ileride tekler gibi hissedersin arabaya da bu durumda bakmassan ardı sıra gelir birde motor gaza uyumlu mu değil mi bu önemli
Usta lpg TAKTIRMAYACAĞIM

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
dizelin ısınma sorunu falan var kışınları ama benzinli araç hem daha seridir hem daha güçlüdür
Şehir içi kullanacakmış benzinle başa çıkılmaz bu devirde köpek gibi yakıyor. Dizelde de maksimum 4 5 kere kontağı aç kapa çalışır araba tabi kızdırmalar bozuk değilse biz dizel passata biniyoruz hiç bir sıkıntı yok

Usta lpg TAKTIRMAYACAĞIM
O zaman dizel al benzinle başa çıkamazsın ocağına incir ağacı diker köpek gibi yakar

berkay SİCİMLİ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
BERKAY SİCİMLİ
Şehir içi kullanacakmış benzinle başa çıkılmaz bu devirde köpek gibi yakıyor. Dizelde de maksimum 4 5 kere kontağı aç kapa çalışır araba tabi kızdırmalar bozuk değilse biz dizel passata biniyoruz hiç bir sıkıntı yok
yogunlukla şehir içi kullanılcaksa dizel alsın o zaman benzin ısıklarda cok yakıyor dur kalkta bizde 2021 1.5 benzin corolla var ortalam 9 10 litre yakıyor şu an

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
yogunlukla şehir içi kullanılcaksa dizel alsın o zaman benzin ısıklarda cok yakıyor dur kalkta bizde 2021 1.5 benzin corolla var ortalam 9 10 litre yakıyor şu an
Dizelin avantajı zaten az yakması ama sizin araçta o kadar çok yakmıyor

eski model dizel arabalarda özellikle sorunlar olabiliyor. Eski 2012 model dize ford focusumuz vardı geçen sene çok fazla sorun çıkarmaya başladı. Araba saniyiden çıkmaıyordu. Satmak zorunda kalmıştık
2012 eski bir araba değil yani ama sorun neydi ki? Pompa mı gitti enjektör mü kaçırıyordu fazla mı işiyordu motor mu yedi ne oldu?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
binek araba benzinli olur. sarsıntısız çalışır, gücü lineer verir. mümkünse atmosferik olur. downsized olmaz. 3-5 litre atmosferik. yakıtını da düşünmezsin.
yakıtı anca bizim gibi fakir ülkeler düşünür. araba alırken kuruş hesabı yapar. bu 32 kuruş yakıyor, bu 33 kuruş yakıyor diye. benim için araba demek keyif demek. ben kendimi petrolhead olarak görüyorum. o yüzden yaktığım yakıtı da düşünmüyorum. bu güne kadar bütün arabalarım atmosferik benzinli olmuştur. 1.0 da olsa 3.0 da olsa atmosferik benzinli.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,262
İsim
.
Dizelin avantajı zaten az yakması ama sizin araçta o kadar çok yakmıyor

2012 eski bir araba değil yani ama sorun neydi ki? Pompa mı gitti enjektör mü kaçırıyordu fazla mı işiyordu motor mu yedi ne oldu?
Usta dizel pişman eder mi?

binek araba benzinli olur. sarsıntısız çalışır, gücü lineer verir. mümkünse atmosferik olur. downsized olmaz. 3-5 litre atmosferik. yakıtını da düşünmezsin.
yakıtı anca bizim gibi fakir ülkeler düşünür. araba alırken kuruş hesabı yapar. bu 32 kuruş yakıyor, bu 33 kuruş yakıyor diye. benim için araba demek keyif demek. ben kendimi petrolhead olarak görüyorum. o yüzden yaktığım yakıtı da düşünmüyorum. bu güne kadar bütün arabalarım atmosferik benzinli olmuştur. 1.0 da olsa 3.0 da olsa atmosferik benzinli.
Usta benzin in de tork u dizele göre bayağı düşük
Çekiş önemli

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dizelin artıları
1) Az yakması
2) Daha torklu olması
3)Menzil uzun

Eksileri
1) Benzinliden daha az verimli olması
2)Kışın rahat rahat çalılşamaması ( 5 10 dk rolantiden sonra rahatlar)
3) Ülkemizin yakıtları berbat olduğu için masraf çıkarması
4) Sesli çalışır

Benzinin artıları
1) Daha verimli ve güçlü
2) Isınma soğuma derdi yok
3)Sessiz çalışır

Eksileri
1) Çok yakıyor
2)Menzil kısa

Lpgyi anlatmıyorum az yakabilir ama ben uzun yola çıkınca gaz kuyruğu falan çekemem açıkcası
Neden dizel? Cevapları yukarıda
Çok arıza çıkarıyor mu ? Olabilir ama bizim ülkemizdeki yakıttan bu kadar hayır geliyor normal yani . Dizel çok sorunlu demek yerine ülkemizin yakıtına bakmak lazım önce

Usta dizel pişman eder mi?

Usta benzin in de tork u dizele göre bayağı düşük
Çekiş önemli
Biz dizel arabaya biniyoruz . 165 binde aldık zaten enjektörler sesliydi daha da büyümeden söktüler enjektörleri yaptırdılar fazla işiyormuş şuan stabil çalışıyor.
Kaç senedir dizel arabaya biniyoruz açıkcası ben hiç pişman olduklarını görmedim ki o araba da hiç km yok

Top Bottom