Neler Yeni

Dizel Araç Vs Benzinli Araç

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,262
İsim
.
Dizelin artıları
1) Az yakması
2) Daha torklu olması
3)Menzil uzun

Eksileri
1) Benzinliden daha az verimli olması
2)Kışın rahat rahat çalılşamaması ( 5 10 dk rolantiden sonra rahatlar)
3) Ülkemizin yakıtları berbat olduğu için masraf çıkarması
4) Sesli çalışır

Benzinin artıları
1) Daha verimli ve güçlü
2) Isınma soğuma derdi yok
3)Sessiz çalışır

Eksileri
1) Çok yakıyor
2)Menzil kısa

Lpgyi anlatmıyorum az yakabilir ama ben uzun yola çıkınca gaz kuyruğu falan çekemem açıkcası
Neden dizel? Cevapları yukarıda
Çok arıza çıkarıyor mu ? Olabilir ama bizim ülkemizdeki yakıttan bu kadar hayır geliyor normal yani . Dizel çok sorunlu demek yerine ülkemizin yakıtına bakmak lazım önce
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biz dizel arabaya biniyoruz . 165 binde aldık zaten enjektörler sesliydi daha da büyümeden söktüler enjektörleri yaptırdılar fazla işiyormuş şuan stabil çalışıyor.
Kaç senedir dizel arabaya biniyoruz açıkcası ben hiç pişman olduklarını görmedim ki o araba da hiç km yok
Hocam dizel de traktör gibi çalışıyor be
Sizin araba ne ve traktör gibi ses yapıyormu

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Şuanda araba 173 binde bayrama bir memleket meselesi olursa uzun yolda yapıcaz ki çok yere gitti de ben hiç bir soru görmedim
binek araba benzinli olur. sarsıntısız çalışır, gücü lineer verir. mümkünse atmosferik olur. downsized olmaz. 3-5 litre atmosferik. yakıtını da düşünmezsin.
yakıtı anca bizim gibi fakir ülkeler düşünür. araba alırken kuruş hesabı yapar. bu 32 kuruş yakıyor, bu 33 kuruş yakıyor diye. benim için araba demek keyif demek. ben kendimi petrolhead olarak görüyorum. o yüzden yaktığım yakıtı da düşünmüyorum. bu güne kadar bütün arabalarım atmosferik benzinli olmuştur. 1.0 da olsa 3.0 da olsa atmosferik benzinli.
Babam ekonomik düşünüyor ama premium hissetmek istiyor diyeyim. Az mı yakıyor evet az yakıyor o da sizin kafa da olsa benzin alır da işte değil.
Haftada 100 lira koysa 2 hafta gidiyor babama ki ev iş ve dahası diyeyim günde 10 kmdenn fazla yapıyordur

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
dizelin bakımları pahalı olur şehir içi binilecekse dizel araba benzin/lpg ye göre biraz fazla yakar tavsiyem benzin veya benzin/lpg.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,527
İsim
ArtiAnius
Bro elektrik li al 90 hizi geçmediğin surece benzin kullanmiyor free yoo yapiyon iste

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam dizel de traktör gibi çalışıyor be
Sizin araba ne ve traktör gibi ses yapıyormu
1.6 dizel b7 passat var bizde . Ona diyecek lafım yok bizim araba harbi traktör gibi çalışıyor enjektörleri yapmadan önce fazlaydı acayip şakırdıyordu zaten
Benzinde bu bir artı . Eğer adam akıllı yalıtım yapılırsa (yapan yerler var ) güzel oluyor yani eskisi kadar ses almıyor

dizelin bakımları pahalı olur şehir içi binilecekse dizel araba benzin/lpg ye göre biraz fazla yakar tavsiyem benzin veya benzin/lpg.
Dizel her zaman az yakar bu kesin . Benzin az yaksaydı ağır tonajlı araçlarda benzin olurdu.
Lpg alıp uzun yolda gaz kuryuğu bekleyeceğime 10 20 daha ekler dizel araba alırım
Ülkenin mazotu berbat olduğu için arabalar enjektör pompa yiyor bunu da düşün

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,262
İsim
.
1.6 dizel b7 passat var bizde . Ona diyecek lafım yok bizim araba harbi traktör gibi çalışıyor enjektörleri yapmadan önce fazlaydı acayip şakırdıyordu zaten
Benzinde bu bir artı . Eğer adam akıllı yalıtım yapılırsa (yapan yerler var ) güzel oluyor yani eskisi kadar ses almıyor

Dizel her zaman az yakar bu kesin . Benzin az yaksaydı ağır tonajlı araçlarda benzin olurdu.
Lpg alıp uzun yolda gaz kuryuğu bekleyeceğime 10 20 daha ekler dizel araba alırım
Usta ağır tonajlı araçlar dizlelin torku daha fazla olduğu için dizel
Az yakma ile alakası yok
Dizel araçlar deli torklu aletler aga
Baksana avensis 270 Nm Tork deli gibi bir değer

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Eğer yakıta vereceğiniz para dert değilse açık ara Benzinli diyebilirim.Dizel normal şartlarda araçlarda kullanılmamalı bile.Eğer benzinli araca LPG taktıracaksanız Dizel daha iyi olur.
Benzin hızlı kalkış sağlar.
Kışın motoru ısıtma derdiniz olmaz.
Dizel benzinliye göre daha performanslı

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331

şehir içi 1.6tdi leondan az yakıyor 1.6 benzin/lpg corolla leon yazılımlı olmasına rağmen. bu arada lpg kuyruğu hiç görmedim hayatımda.ki 5 dakka sıra beklememek için 10 20k daha fazla koymak nasıl mantık.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Usta ağır tonajlı araçlar dizlelin torku daha fazla olduğu için dizel
Az yakma ile alakası yok
Dizel araçlar deli torklu aletler aga
Baksana avensis 270 Nm Tork deli gibi bir değer
Var hocam torkta ayrı bir mesele .
Ama ağır tonajlı arabalar bizim aldığımız mazotu almıyor ki onlar 5 6 liraya mazot alıyor . Benzin daha yanıcı zaten her türlü fazla yandığı kesin birde ben hiç benzinli tır görmedim varsa da bilmiyorum ama dizelin daha az yaktığı kesin

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,291
İsim
Evren avcı
ford olsa dizel al derdim ama toyotanın dizeller nasıl bilemem. 270nm tork az bi değer değil. 110hp yeterince yeterli bu torkla iyi iş yapar o arabanın facebook grubuna girip sorman daha iyi olur.

Top Bottom