Neler Yeni

Dizel aracım için Oktan yükseltici kullansam ne gibi artısı olur ?

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,519
İsim
Hakanbey
Merhaba arkadaşlar 6 silindir dizel aracım var Pandemi zamanında fazla alkollü ürün kolonya v.s tüketimi sebebiyle türkiyede bütün akaryakıt istasyonlarında oktan sayısını düşürdüler. Bu sebepten aslında aklıma geldi Oktan yükseltici alıp araca koysam yararı olurmu siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? 100 litre depo var 300ml wurth oktan artırıcısı yeterli olurmu 1 depoya ? artısı yada dezavantajı olurmu ?
@Denizgezen

kiyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Murat Aslan
Merhaba arkadaşlar 6 silindir dizel aracım var Pandemi zamanında fazla alkollü ürün kolonya v.s tüketimi sebebiyle türkiyede bütün akaryakıt istasyonlarında oktan sayısını düşürdüler. Bu sebepten aslında aklıma geldi Oktan yükseltici alıp araca koysam yararı olurmu siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? 100 litre depo var 300ml wurth oktan artırıcısı yeterli olurmu 1 depoya ? artısı yada dezavantajı olurmu ?
@Denizgezen
Aracın motor kodu nedir veyahut modeli

her 2000 kilometrede 45 litre depoma 1 tane atıyorum. faydası var mı? emin değilim. sadece performansın arttığını hissediyorum. aynı etki shell den yakıt aldığımda da oluyor.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,519
İsim
Hakanbey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İmparatora ellemeyin hocam.Üstünde ölümsüz bir motor var zaten.
Ankaradan dönerken istanbul istikametine 3km lik Rampaları bilirsiniz oralarda arkada karavan varken Dip gazda bazen yığılma oluyor 2-3 kere gaza bas çek yapıyorum düzeliyor aynı aracı kullanan bir arkadaşım var onda öyle bir sorun yok oktan artırıcıdan bahsetti Ama açıkçası bilmediğim bir konu birazda korktum oyüzden sizlere sorayım dedim. Arac 428 binde 10k km de bir mengerlerde bakımı yapıldı en ufak sorunu yok bu problemden başka zaten ustalarda pek ellemiyorlar aracı eksoz felan tıkanmış olabilirler dediler ama partikül lambası yanmıyor ki zaten ben yüksek devir kullanan biriyim bakalım hayırlısı nasıl çözülecek sorun

kiyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Murat Aslan
Ankaradan dönerken istanbul istikametine 3km lik Rampaları bilirsiniz oralarda arkada karavan varken Dip gazda bazen yığılma oluyor 2-3 kere gaza bas çek yapıyorum düzeliyor aynı aracı kullanan bir arkadaşım var onda öyle bir sorun yok oktan artırıcıdan bahsetti Ama açıkçası bilmediğim bir konu birazda korktum oyüzden sizlere sorayım dedim. Arac 428 binde 10k km de bir mengerlerde bakımı yapıldı en ufak sorunu yok bu problemden başka zaten ustalarda pek ellemiyorlar aracı eksoz felan tıkanmış olabilirler dediler ama partikül lambası yanmıyor ki zaten ben yüksek devir kullanan biriyim bakalım hayırlısı nasıl çözülecek sorun
Araç ağır o denli bir arabadan performans bekliyorsanız dediğiniz gibi devirli kullanmak gerekiyor ki turbo ve tork optimum gücü versin.Dip gaz dediğiniz mevzuda kickdown yapıp aracın vites düşürüp devir arttırması gerekiyor bunu yapamıyor ise yığılır.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,519
İsim
Hakanbey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Araç ağır o denli bir arabadan performans bekliyorsanız dediğiniz gibi devirli kullanmak gerekiyor ki turbo ve tork optimum gücü versin.Dip gaz dediğiniz mevzuda kickdown yapıp aracın vites düşürüp devir arttırması gerekiyor bunu yapamıyor ise yığılır.
Arkamda ağırlık varken genelde sport modda kullanırım buda sürekli yüksek devir çevirmemi sağlıyor Rampada örnek vereyim 120km hızla giderken gaza sonuna kadar bastığımda hızlanma olmuyor devir sabit kalıyor 2-3 kere bas çek yapıyorum sonuna kadar sonra topukluyor aynı viteste çevremdeki arkadaşlar yakıttan yapabileceğini söyledi 2 yıldır PO dan alıyorum yakıtı herkes shell öneriyor siz önerir misiniz? yada yakıttan olma ihtimali varmıdır ?

kiyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Murat Aslan
Arkamda ağırlık varken genelde sport modda kullanırım buda sürekli yüksek devir çevirmemi sağlıyor Rampada örnek vereyim 120km hızla giderken gaza sonuna kadar bastığımda hızlanma olmuyor devir sabit kalıyor 2-3 kere bas çek yapıyorum sonuna kadar sonra topukluyor aynı viteste çevremdeki arkadaşlar yakıttan yapabileceğini söyledi 2 yıldır PO dan alıyorum yakıtı herkes shell öneriyor siz önerir misiniz? yada yakıttan olma ihtimali varmıdır ?
Kickdown çalışıyor mu hocam

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,519
İsim
Hakanbey
Kickdown çalışıyor mu hocam
Genelde normal modda daha çok kickdown hissediliyor ama sport modda zaten sürekli yüksek devir çeviriyor. oyüzden Kickdown pek hissetmiyorum. Şöyle anlatayım 9 vites araç normal modda 1300-1500 devirlerde vites değiştiriyor sport modda ise 3500 devire gelmeden vites atmıyor. Örnek rampa çıkıyorum 5 vites 2000 devir gaza yükleniyorum 2000 de kalıyor 2-3 kere gaza dibine kadar bas çek yapıyorum birden topukluyor 3500 devire çıkıp 6 vitese atıyor gazı bırakana kadar bu 9 vitese kadar devam ediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normal modda bunu yaptığımda 9 vites 1500 devir giderken gaza yüklenince yine devir sabit kalıyor gaza 3-4 kere bas çek yapınca vites 7 ye düşüyor devir yükelip öyle hızlanıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu durum son 1 yıldır böyle önceden böyle gaza bas çek olayı yoktu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,977
Üyeler
164,225
Son üye
whiteandblack
Top Bottom