Neler Yeni

Dizel araçta kurum nasıl temizlenir?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Öncelikle merhaba. Dizel araç sahibiyim ve kurum muhabbetini duydum. Genelde aracımı 2000 devirde kullanırım. Kurumları temizlemek için kaç bin devirde kullanmalıyız?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Belli bir devir aralığında araba vites ister bağırmaya başlar. Tam olaram bu devirlerde temizlik yapılabilir.
Connectte 3500 civarı diyebiliriz zaten 5000'de kesiciye giriyor.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Bizde 1 sene öncesine kadar Ford Focus vardı. (1.6 TDCi 109 PS) Onda da turbonun patlaması sonucunda egzozda yağ ve kurum birikmişti bize arabayı yüksek devirlerde kullanın, zamanla biriken yağ ve kurumu dışarı atar demişlerdi.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam frenleri ne yaptınız? Balataları değiştirdiniz mi?

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Balatalarda değişiklik olmuştu hatta nasıl patladıysa eksantirik miller dahil çizilmişti. 22.000 liraya patladı bize öyle diyeyim.

Yunus Yıldız

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Captain Jack Sparrow
Öncelikle merhaba. Dizel araç sahibiyim ve kurum muhabbetini duydum. Genelde aracımı 2000 devirde kullanırım. Kurumları temizlemek için kaç bin devirde kullanmalıyız?
ideali 3 vites yüksek devir olarak söyleniyor

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam frenleri ne yaptınız? Balataları değiştirdiniz mi?
Valla hocam şu sıralar araba sürekli meşgul. Sürekli bir yerlere gidiyor. Normalde 10.000'de bir bakıma gider ancak 10.000 KM'yi 200 KM kadar falan geçti. Zaten 1000 KM önce 1 Litre daha yağ ekletmiştik motora. 2 hafta içinde büyük ihtimalle periyodik bakıma gidecek. Oraya gittiğinde balataları değil de bu frenlerin teli mi ne oluyormuş. O tel gevşemiş olabilir dediler. O tele baktırıcam. Eğer onda da sorun çıkmazsa zaten Connectler'in frenleri fazla güven vermiyor diyorlardı. Doğrudur belki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Balatalarda değişiklik olmuştu hatta nasıl patladıysa eksantirik miller dahil çizilmişti. 22.000 liraya patladı bize öyle diyeyim.
Egzantirik mili çizildiyse büyük ihtimalle yağ pompasında sıkıntı çıkmış sizin aracın ya da yağ bakımlarını falan aksattınız sanırım.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Birde hocam siz zaten fazlasıyla sıkıştırıyorsunuz. Ben o arabada kurum olduğunu hiç sanmıyorum. Kurum daha çok şehir içi kullanılan ,hiç sıkıştırılmayan , sürekli dur kalk trafiğinde oluşur.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Birde hocam siz zaten fazlasıyla sıkıştırıyorsunuz. Ben o arabada kurum olduğunu hiç sanmıyorum. Kurum daha çok şehir içi kullanılan ,hiç sıkıştırılmayan , sürekli dur kalk trafiğinde oluşur.
Hocam haftada 1 ya da 2 kere çıkıp 15 KM falan 190 - 200 arası gidiyorum. Yani çok uzun sürmüyor sıkıştırma işlemi. Genel olarak da haftanın diğer günleri 2000 devir bandında sürekli dur kalklı şekilde şehir içinde kullanılıyor.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Valla hocam şu sıralar araba sürekli meşgul. Sürekli bir yerlere gidiyor. Normalde 10.000'de bir bakıma gider ancak 10.000 KM'yi 200 KM kadar falan geçti. Zaten 1000 KM önce 1 Litre daha yağ ekletmiştik motora. 2 hafta içinde büyük ihtimalle periyodik bakıma gidecek. Oraya gittiğinde balataları değil de bu frenlerin teli mi ne oluyormuş. O tel gevşemiş olabilir dediler. O tele baktırıcam. Eğer onda da sorun çıkmazsa zaten Connectler'in frenleri fazla güven vermiyor diyorlardı. Doğrudur belki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Egzantirik mili çizildiyse büyük ihtimalle yağ pompasında sıkıntı çıkmış sizin aracın ya da yağ bakımlarını falan aksattınız sanırım.
Hocam normal frende tel yok. El freninde tel var sadece.
Normal fren , pedala bastığınızda basınçla yağın hareket edip pistonu sıkıştıran bir sisteme sahip.
El freninin de telden oldupunu sanmam. İçteki yaydan ayar yapmak gerekiyoe genelde

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Hocam normal frende tel yok. El freninde tel var sadece.
Normal fren , pedala bastığınızda basınçla hareket edip pistonu sıkıştıran bir sisteme sahip.
El freninin de telden oldupunu sanmam. İçteki yaydan ayar yapmak gerekiyoe genelde
El freninde tutma konusunda sıkıntı yok aslında ama diğer frenler bana fazla güven vermiyor. Arkadaşın 1.3 Doblo'su var daha 11.000 KM'de. Onun frenleri çok daha iyiydi bizim arabadan.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
El freninde tutma konusunda sıkıntı yok aslında ama diğer frenler bana fazla güven vermiyor. Arkadaşın 1.3 Doblo'su var daha 11.000 KM'de. Onun frenleri çok daha iyiydi bizim arabadan.
Hocam siz ne olur ne olmaz balataları değiştirin frenin şakası olmaz .
Gerekirse diskleri de değiştirin gitsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,270
Üyeler
161,426
Son üye
xnqbodyx
Top Bottom