Dizel Vs Benzin ??????

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
7,595
Şehir içinde A noktasından B noktasına götürsün yeter
3-4 Ayda bir 100Km Garanti uzun yol yapacak benim için 100 Km uzun yol değil ama yinede yazayım (100 KM = 45 Dk)
Az yakarsa tabikide iyi olur

Şahsen dizel alırdım.

Dizel az yakar diyenler ezbere konuşuyor. Evet belki litre bazında daha az yakar ama pompada benzin-dizel arasında eskisi gibi fark kalmadı. Ayrıca yeni nesil turbo benzinli motorlar litre bazında da çok az yakıyor. Eski hantal 1.6 atmosferikler kalmış olabilir sizin aklınızda.

Anlattığın kullanımla yılda 15.000 km'yi geçer misin peki? Sanmıyorum.
Sana tavsiyem küçük hacimli turbo beslemeli benzinli motor alman (örneğin 1.0 TSI). Hem vergi avantajı da var. Nohut kadar motorla araba mı yürür diyeceksen beygir ve tork değerlerine bir bak derim :)

Dizelin eski avantajı kalmadı artık. İlk satın alımda verdiğin farka değmiyor. Bugün Egea alacaksın atıyorum, dizel farkı 40.000 TL'ydi en son baktığımda. O farkı amorti etmen için bilmem kaç yüz bin km yapman gerek. Autoclub adlı Youtube kanalında hesaplamasını yapmışlardı. Ayrıca bakımları da daha pahalı. Dizeli artık sadece çok çok fazla yol yapacak olan (yılda 25-30 bin km) kişilere öneriyorlar. Devir elektrikli ve turbo benzinli devri.

Benzin veya elektrikli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,205,868
Üyeler
192,821
Son üye
Reux
Geri