Bir motorcu olarak yorumumu yapayım. GoPro Hero 10 Black kullanıcısıyım hali hazırda. Etrafımda Action 4 kullanan arkadaşlarım da var. Hatta yakın zamanda 2 arkadaşım 10.700'den aldılar. Ben de GoPro'yu satıp geçiş yapmayı düşünüyordum ki fiyatı görünce beklemeden çektim hemen. (N11'de kupon kullanarak daha ucuza alabilirsiniz 9200'e aldım ben)
Osmo Action 4 piyasadaki en F/P kamera. Bu fiyata içeriği, kalitesi vs. tartışılmaz. Fiyat çok güzel bence düşünenler kaçırmasın. Tek sıkıntısı orijinal bataryaları ülkemizde 3000TL civarına satılıyor. (Yurtdışı fiyatının 3 katı)
Öncelikle güzel görüntü(sinematik, göze hitap eden) almak için aklımızdaki "yüksek fps iyidir" olayından vazgeçmemiz gerekiyor. Fps yükselince malesef görüntü doğallıktan uzaklaşıyor.
Motosiklet için konuşuyorum. Gündüz çekimleri için bir adet ND32 filtre takıp, 4K 25FPS, 1/50 Shutter, 100-400 ISO ayarlarını yapın. Fps'i düşük tutup shutter'ı iki katına ayarlamamız bize gözümüzle olduğu gibi olan blur'u sağlıyor. ND filtre olmazsa bu ayarla muhtemelen görüntünüz çok parlak olur. Kullanılamayacak halde olur. Bu dediklerimi yapın sonra görüntünüz nasıl filmlerden çıkmış gibi oluyor görün.
Hatta uğraşırım derseniz LOG çekim yapıp bilgisayardan color correction yapmayı öğrenin (DaVinci Resolve ücretsiz program her türlü işinizi görür).
Uzun süredir araştırmalarla, deneme yanılma yöntemleriyle beni tatmin eden görüntüler almayı başardım. Tam başardım derken yeni bir kameraya geçiyorum. Osmo Action 4 bu fiyata bedavadır ben size söyleyeyim. GoPro'nun aksesuarlarına para harcamaktan helak olursunuz.