Neler Yeni

dlss 3.5 amdyi tokatladı kanıtlı

Sekibayashi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Fsr 3.0 3.5 çıkınca konuşalım kardeşim 25 bin TL ye 4070ti alırsın 12gb aynı paraya 7900xt alırsın 20gb şimdi gelip dicemki VRAM önemli değil sen 2k da güncel oyunları bir aç bakım kaç VRAM yiyor ben anlık warzone gibi oyunlarda 14gb VRAM yediği anları gördüm 6800xt ile
dlss1.png
dlss kapalı1.png

RTX 3070 DLSS açık ve DLSS kapalı şekilde anlık Vram kullanımı 1440p çözünürlük Grafikler Extreme
Mesaj otomatik birleştirildi:

tabii ki bu sizin düşünceniz. Fakat denildiği gibi VRAM'de ekran kartında önemli bir söz konusu.
yüksek çözünürlüklerde ileri dönük tabi ki önemli önemsiz demedim sadece arkadaşın yorumunda fazla abarttığını söylüyorum hocam

bu arada Warzone da DLSS aşırı kötü çalışıyor ben kapatıyorum

Son düzenleme:

batuu123

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
DLSS açık ve DLSS kapalı şekilde anlık Vram kullanımı 1440p çözünürlük Grafikler Extreme

yüksek çözünürlüklerde ileri dönük tabi ki önemli önemsiz demedim sadece arkadaşın yorumunda fazla abarttığını söylüyorum hocam

ya kediler doymak bilmezmiş o mantık sen ne kadar yüksek vrame sahip olursan oyun o kadar kullanıyor aklı başında kişilerimiz de 20gb vramı var diye 14gb kullanınca oyun aa demek ki 8gb kart ile bunu oynayamazlar falan diye düşünüyorlar ama hayır 8gb şu anda tüm oyunlara yetiyor, hadi yetmeyenler de var desek bile 12gb hayli hayli yetecektir önümüzde ki 3-4 yıl için de 12gb yeter 8 biraz düşük kalır evet ama 20gb vramın devri 2028 ve sonrasıdır ki o zamana elinizdeki kartlar 2. ele çıkar çoktan performansı yetmeyeceğinden teknoloji çok hızlı gelişiyor ayrıca vramın bir diğer benzer örneği de ram konusu mesela rust oyununda 32gb ram ile oynarsanız rahatlıkla 20gb küsür ram yiyecektir ama 16gb ile oynarsanız 15gb yiyecektir yani işte ne kadar ekmek o kadar köfte ile çalışıyor oyunlar bu demek olmuyor ki sen daha çok vram yada ram ayırınca daha çok fps alıyorsun daha iyi görüntüye ulaşıyorsun falan hayır sadece boş alan var işte yerim diyor yiyor

Sekibayashi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
ya kediler doymak bilmezmiş o mantık sen ne kadar yüksek vrame sahip olursan oyun o kadar kullanıyor aklı başında kişilerimiz de 20gb vramı var diye 14gb kullanınca oyun aa demek ki 8gb kart ile bunu oynayamazlar falan diye düşünüyorlar ama hayır 8gb şu anda tüm oyunlara yetiyor, hadi yetmeyenler de var desek bile 12gb hayli hayli yetecektir önümüzde ki 3-4 yıl için de 12gb yeter 8 biraz düşük kalır evet ama 20gb vramın devri 2028 ve sonrasıdır ki o zamana elinizdeki kartlar 2. ele çıkar çoktan performansı yetmeyeceğinden teknoloji çok hızlı gelişiyor ayrıca vramın bir diğer benzer örneği de ram konusu mesela rust oyununda 32gb ram ile oynarsanız rahatlıkla 20gb küsür ram yiyecektir ama 16gb ile oynarsanız 15gb yiyecektir yani işte ne kadar ekmek o kadar köfte ile çalışıyor oyunlar bu demek olmuyor ki sen daha çok vram yada ram ayırınca daha çok fps alıyorsun daha iyi görüntüye ulaşıyorsun falan hayır sadece boş alan var işte yerim diyor yiyor
genel olarak doğru fakat görüntü etkilemese de FPS de bi nebze faydası oluyor aynı kartın farklı vram modellerinde oyundan oyuna değişir tabi ki 10 fps e kadar etkiliyor bazen aynı gidiyor değerler sahneden sahneye 3-5 fps fark ediyor

batuu123

80+ Bronze
genel olarak doğru fakat görüntü etkilemese de FPS de bi nebze faydası oluyor aynı kartın farklı vram modellerinde oyundan oyuna değişir tabi ki 10 fps e kadar etkiliyor bazen aynı gidiyor değerler sahneden sahneye 3-5 fps fark ediyor
yani çok ufak değerler olduğundan onları saymadım çünkü 5600 mhz ram ile 6000mhz ram arasında da oyunlarda 6-7 fps fark oluyor mesela daha iyi sistem alıyorum diye düşünüp 7800xt ile adam gidip 5200mhz ram falan alırsa ben rtx 4070 ve 6000mhz ram alıp onunla aynı performansı yakalayabilirim halbuki onun ekran kartının normalde 10 15 fps fazla fps vermesi gerekirken bir çok etken var ama ortalama da işte kimse 8gb yada 12gb vram ile pek bir şey kaybetmiyor güncel oyunlarla

NightWish2434

80+ Silver
videoda da gördüğümüz gibi dlss 3.5 resmen ray tracing açılan oyunlarda bırakın amdyi normal nvidia 3000 serisini bile tokatlıyor resmen ayrı bir oyun ve muazzam görüntüler sunuyor. bazı akıllılar ise rtx 4070-4070ti almak yerine gidip 7700xt 7800xtli sistemleri överek aldılar :D 10 15 fps için vaz geçtiğiniz teknolojilerin yeri asla dolmayacak amd bunu asla yapamayacak çünkü dlss 3.5 yapay zeka destekli fsr 2 veya çıkacak olan 3.0 ise yine yazılım destekli saçma sapan bir şey olacak.. amdciler üzgün.
Dlss 3.5 çıkmış oley be
Screenshot_2023-09-23-23-37-40-289_com.google.android.googlequicksearchbox.png
Screenshot_2023-09-23-23-37-50-117_com.google.android.googlequicksearchbox.png
Screenshot_2023-09-23-23-36-59-736_com.android.chrome.png
Screenshot_2023-09-23-23-38-28-145_com.google.android.googlequicksearchbox.png
Ee0UL6cWkAEFda3.jpg

batuu123

80+ Bronze
Yapay Zeka biri zengine biri fakire demiş iyi akşamlar :D
Alıntıyı görüntüle
aynen mevzu tamamen bu :D sen gidip ray tracing açmıyorsan ki amd kartlar ile zaten istesen de açamazsın 25fps verdiklerinden orası ayrı, tabi ki gidip fsryi övebilirsin ama gerek ray tracing performansında gerekse dlssin daha kaliteli oluşunda ve oyun desteği konusunda nvidia çok çok çok daha kapsamlı ve iyi sonuçlar veriyor örneğin rust adlı oyunda fsr bile yok dlss var sadece dlss 100 oyunda varsa fsr 40 oyunda anca var ve bu frame gen mevzusu gerçekten fpsleri 2ye katlarken görüntüyü de güzelleştiriyor çok garip bir teknoloji

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Furkan Çalışkan
Şu fanboylarin yorumlarını okurken baya güldüm teşekkur ederim

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
Ömür
sen kafanı takma oyun üreticilerinin yüzde 90ı nvidiaya göre oyunlarını üretiyor 4000 serisinde 12gb kartlar varsa vram kullanımı 10gbyi geçmez yeni çıkacak oyunlarda bile ayrıca zaten 2k oyunculuk için 4070-4070ti, 20gb vram ile 7800xt alsan bile 4k zaten oynayamazsın doğru düzgün fps düşük olur ray tracing açmayı hiç saymıyorum bile 25fps zor alıyor cyberpunkta kısaca 12gb vram günümüz için de önümüzde ki 3-4 yıl için de oldukça yeterli ultra 2kda her şeyi oynatır
Bir kere araştırıp gel oyun üreticileri konsola göre oyun yapıyorlar ayrıca bu 4070 fetişi nerden geliyor

Herucane

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,157
İsim
Canberk pala
Nvidia sponsormu oldu kardeşim gelmişsin amdyi kötülüyon 😂

casrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
mehmet yıldız
Ultra oyun manyağı değilim. Fps Birkaç düştü diye üzülme manyağı da değilim. Param amdye yetti powercoolor red devil rx 6600xt aldım otomatik ayarlarda on numara akıcı bir şekilde oyunumu oynuyorum. AMD Passat nvida BMW işte paran hangisine yeterse onu alırsın. Valla dlss yok diye de üzülmüyorum. Bana yetiyor çok şükür

Son düzenleme:

Herucane

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,157
İsim
Canberk pala
Ultra oyun manyağı değilim. Fps Birkaç düştü diye üzülme manyağı da değilim. Param amdye yetti powercoolor red devil rx 6600xt aldım otomatik ayarlarda on numara akıcı bir şekilde oyunumu oynuyorum. AMD Passat nvida BMW işte paran hangisine yeterse onu alırsın. Valla dlss yok diye de üzülmüyorum. Bana yetiyor çok şükür
Amdnin rx6600xt serisi yanlış hatırlamıyorsam rtx 3060 ti kafa tutuyodu amd nvidia kas gücü olarak daha iyi sadece driverlarını ve yazılımları adam alıllı yapsalar nvidia diye bişey kalmaz

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,206
İsim
yusuf ecer
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
RTX 3070 DLSS açık ve DLSS kapalı şekilde anlık Vram kullanımı 1440p çözünürlük Grafikler Extreme

Vram 8gbye takıldığı için çıkamıyor bu arada. 14-15gbleri gördüğüm oldu 3090ile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,977
Üyeler
164,225
Son üye
whiteandblack
Top Bottom