DLSS çözünürlüğünü kendiniz ayarlayabilirsiniz REHBER

The Semih

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,579
Nvidia Uygulaması’nda Grafikler sekmesine giderek “DLSS Override - Süper Çözünürlük Modu” seçeneğini bulabilir ve her oyun için ayrı ayrı ya da genel olarak belirli bir işleme çözünürlüğü ayarlayabilirsiniz.

Mevcut önceden belirlenmiş çözünürlükler;

• DLAA %100
  • Ultra Kalite %75
  • Kalite %67
  • Dengeli %58
  • Performans %50
  • Ultra Performans %33
DLSS destekli tüm oyunlarda bildiğimiz ayarlar bu şekilde, fakat bu hazır seçeneklere bağlı kalmak istemiyorsanız dediklerimi uygulayın.

1760386911894.webp

1760387281524.webp

Nvidia App / Graphics / DLSS Override Super Resolution konumuna gelerek görselde gördüğünüz gibi hazır seçenekler gözükecek, en altta Custom yazana tıklıyoruz.

1760387620140.webp

Custom seçeneğini seçtikten sonra, sağda Input Resolution sekmesine istediğimiz yüzdeliği giriyoruz, 33-100 arasında rakam yazabilirsiniz.

DLAA ayarını bilmeyenleriniz varsa, kısaca upscale yapmadan %100 çözünürlük baz alarak sadece kenar yumuşatma yapıyor, tavsiyem TAA rezaletini kullanmak yerine DLAA kullanmak çok daha mantıklıdır.

Son düzenleme:
Güzel olmuş, yüzdelik verdiğin yerde %100'ü DLAA belirtmek yanlış mı olur?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bazı oyunlarda oyun içi yine yüzdelik belirleme var, %100 olunca DLAA diyor aynı şekilde, örnek Wu Chang

Güzel olmuş, yüzdelik verdiğin yerde %100'ü DLAA belirtmek yanlış mı olur?
100 yapınca DLAA oluyor evet, hazır ayarlarda DLAA olduğu için gerek duymadım.

Bazı oyunlarda oyun içi yine yüzdelik belirleme var, %100 olunca DLAA diyor aynı şekilde, örnek Wu Chang
Cyberpunk 2077'de yüzdelik ayarlama var, ben 2 oyunda gördüm Wu Chang ile birlikte 3 oyun, çok yaygın olmadığı için genel oyunlara ve eski oyunlarda Driver'dan ayarlamak çok iyi oluyor.

100 yapınca DLAA oluyor evet, hazır ayarlarda DLAA olduğu için gerek duymadım.

Cyberpunk 2077'de yüzdelik ayarlama var, ben 2 oyunda gördüm Wu Chang ile birlikte 3 oyun, çok yaygın olmadığı için genel oyunlara ve eski oyunlarda Driver'dan ayarlamak çok iyi oluyor.
Anladım, evet biraz garip geliyor bazılarında direk native AA veya DLAA seçebiliyorsunuz bazılarında bu scale i çevirmek lazım. Cyberpunk daha garipti sanırım, DLS transformer mıydı onu açtıktan sonra ancak istediğim gibi görüntü alıyordum😂

Ekran kartı kontrol konsollarını gerekmediği sürece kullanmıyorum bir CS için kullanıyorum 😂

Anladım, evet biraz garip geliyor bazılarında direk native AA veya DLAA seçebiliyorsunuz bazılarında bu scale i çevirmek lazım. Cyberpunk daha garipti sanırım, DLS transformer mıydı onu açtıktan sonra ancak istediğim gibi görüntü alıyordum😂

Ekran kartı kontrol konsollarını gerekmediği sürece kullanmıyorum bir CS için kullanıyorum 😂
Görseldeki gibi DLSS Override Latest yaparsan, tüm dlss destekli oyunlar transformer olarak çalışıyor, onu latest yapıp bırakmanı öneririm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,097
Üyeler
183,060
Son üye
protokooperasyon
Geri