Neler Yeni

Docker Kurulumu Sonrası Laptop Restart ve Siyah Ekran Döngüsüne Giriyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Demir
Bu işlerde çok profesyonel değilim ama bilgisayarımda yapay zekayı yerel olarak kullanmaya çalışıyordum.Bunun için Ollama, OpenWebUI ve Docker'ı deniyordum.
(Yusuf İpek videosunu izleyerek kurulum yaptım. Kaynak Video:
)
Kurulum sırasında herhangi bir sorun yaşamadım, bir videodaki talimatları takip ediyordum. Ancak Docker kurulumunu tamamladıktan sonra ekranda "değişikliklerin uygulanması için Windows'u yeniden başlatın" tarzında bir mesaj gördüm...

Sorun da işte burada başladı. Siyah ekran alıyor ve laptop kendini tekrar tekrar yeniden başlatıyordu. BIOS'a girmeyi denedim ama işe yaramadı. Sorunun donanımla ilgili olmadığından emindim ama yine de açıp RAM ve diğer parçaları kontrol ettim. Sonrasında defalarca BIOS’a girmeyi denedim ve birinde işe yaradı. (Hala neden olduğunu bilmiyorum ama süreç şöyle: Defalarca denemem gerekiyor BIOS’a ulaşana kadar çünkü her denememde beni BIOS’a yönlendirmiyor.) Birkaç kişinin sorunu sanallaştırmayı (virtualization) devre dışı bırakarak çözdüğünü gördüm ama bu benim için işe yaramadı. (Bazıları "UMA:Auto" seçeneğini seçerek çözmüş ama benim işlemcim AMD değil, Intel kullanıyorum. BIOSta ona benzer bir şey de göremedim.)

Laptopumu açabilmenin tek yolu 10-20 kez deneme yapıp BIOS’a girmeye çalışmak ve oradaki boot seçeneğine basmak(ne alaka bilmiyorum). Vt-d ve sanallaştırmayı devre dışı bıraktım. Docker’ı kaldırdım ve dosyalarını sildim ama yine aynı sorun devam ediyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. sfc /scannow ve DISM komutlarını denedim, bir şey bulunamadı.

Yazım veya mantık hatası yapmış olabilirim... Emin olmak istediğiniz bir şey varsa lütfen sorun.

Laptopum: ASUS TUF Gaming F15, ürünün garantisi var ama süreç uzamadan kolay bir çözümü olmalı.

Top Bottom