Neler Yeni

Dolandırıldım mı? Termal macun farkı bu kadar olur mu?

Leqendd

80+
merhabalar, sarı siteden 2. el olarak uygun bir fiyata 7-8 ay kullanılmış R7 5800x3d aldım. Aynı gün mx-6 termal macun da sipariş verdim ve bugün hepsi geldi. az önce eski işlemcimi söküp yenisini taktım ve 1.5-2 senedir değişmediğim termal macunumu da yeniledim. işlemciyi düzgün bir şekilde montajladıktan sonra test etmeye başladım ve performansında herhangi bir sıkıntı göremedim fakat nedense canavar gibi bir işlemciyi yük altındayken 50 dereceyi bir türlü geçirtmiyor. Şimdi diyebilirsiniz ki ''e sıvı soğutucu kullanıyorsan bu değerler gayet normal'' ama ben kule tipi bir hava soğutma kullanıyorum. önceki işlemcimle test yaparken(r5 5600x) genelde 60-70 arasında gezerdi. 70in üstünü çok görmezdi ama asla yük altındayken 60ın altına da inmezdi. Benim sorum termal macunun kalitesi, farkını bu kadar hissettirir mi? r5 5600x bile bu kadar ısınırken aynı hava soğutma ile r7 5800x3d nasıl daha az ısınabilir?

soğutucum: id-cooling se-224-xts

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-11-18 saat 13.56.03_105a5b48.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-11-18 saat 13.56.03_105a5b48.jpg
    324.2 KB · Hit: 74
  • dddddss.png
    dddddss.png
    28.4 KB · Hit: 60

Leqendd

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
millet işlemcim ısınır diye şikayet eder
bizdekiler neden ısınmıyor dolandırıldım mı der:ROFLMAO::ROFLMAO:
Kanka aynı soğutucu ile r5 5600x gibi bir işlemci 65-70leri görüyor diyorum. r7 5800x3d gibi güçlü bir işlemci nasıl oluyor da 50yi bile görmüyor. termal macun farkı bu kadar oluyor mu bilgim yok. bilgisi olanlardan bilgi istiyorum bunda gülünecek bir şey yok. işlemcileri gayet taklit edebiliyorlar.

BabaVoss7

80+ Silver
Sonuçta daha güçlü işlemci daha az yorularak kartına yetiyorsa daha az ısınması olası. Macunda o kadar değilse bile tskması etmesi kaç yıllık olması iyi kötü etkiler haliyle.

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
525
İsim
ibrahim demir
Kanka aynı soğutucu ile r5 5600x gibi bir işlemci 65-70leri görüyor diyorum. r7 5800x3d gibi güçlü bir işlemci nasıl oluyor da 50yi bile görmüyor. termal macun farkı bu kadar oluyor mu bilgim yok. bilgisi olanlardan bilgi istiyorum bunda gülünecek bir şey yok. işlemcileri gayet taklit edebiliyorlar.
knk taklit fln edilemiyor
kasa fan akışı
sıvı soğutucu
bulunduğun ortamın havası
mx 6 sürmüşsün gayet normal içinde kaldıysa iade et
KENDİN DE DEMİŞSİN 2 SENEDİR ESKİ İŞLEMCİ MACUNUMU YENİLEMEDİM ONDAN 60 70 C

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Yiğit
hocam sen r5 5600x i geri tak mx6 sürerek test et sıcaklık değerleri değişirse macundan kaynaklıdır :D

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Eski işlemcin 65w yenisi ise 105w TDP değerine sahip. Aynı soğutma sistemi üzerinde macun yenilenmesine göre bu sonuç kabul edilebilir. Oyunlarda bu sıcaklıklar çok normaldir. Stress testi yapmanızı öneririm. OCCT Extreme ve Prime95 yeterlidir. Bu sadece işlemciye değil, işlemci silikon kalitesine de bağlıdır. Bu kalite sizde iyi denk gelmişte olabilir.

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
525
İsim
ibrahim demir
arkadaşın aklındaki işlemci

Leqendd

80+
knk taklit fln edilemiyor
kasa fan akışı
sıvı soğutucu
bulunduğun ortamın havası
mx 6 sürmüşsün gayet normal içinde kaldıysa iade et
KENDİN DE DEMİŞSİN 2 SENEDİR ESKİ İŞLEMCİ MACUNUMU YENİLEMEDİM ONDAN 60 70 C
kanka sen niye bu kadar içerledin capsle falan yazıyorsun? niye bu kadar agresif cevaplar veriyorsun iyi misin? bir konu hakkında bilgim yok ve bilgi sahibi olmak için konu açtım bu kadar basit. ayrıca hiçbir zaman sıvı soğutucuyla alakalı bir şey demedim, hava soğutucu kullanıyorum.

Ps4cü35

80+ Bronze
merhabalar, sarı siteden 2. el olarak uygun bir fiyata 7-8 ay kullanılmış R7 5800x3d aldım. Aynı gün mx-6 termal macun da sipariş verdim ve bugün hepsi geldi. az önce eski işlemcimi söküp yenisini taktım ve 1.5-2 senedir değişmediğim termal macunumu da yeniledim. işlemciyi düzgün bir şekilde montajladıktan sonra test etmeye başladım ve performansında herhangi bir sıkıntı göremedim fakat nedense canavar gibi bir işlemciyi yük altındayken 50 dereceyi bir türlü geçirtmiyor. Şimdi diyebilirsiniz ki ''e sıvı soğutucu kullanıyorsan bu değerler gayet normal'' ama ben kule tipi bir hava soğutma kullanıyorum. önceki işlemcimle test yaparken(r5 5600x) genelde 60-70 arasında gezerdi. 70in üstünü çok görmezdi ama asla yük altındayken 60ın altına da inmezdi. Benim sorum termal macunun kalitesi, farkını bu kadar hissettirir mi? r5 5600x bile bu kadar ısınırken aynı hava soğutma ile r7 5800x3d nasıl daha az ısınabilir?

Zil takıp oynamanı öneririm

Top Bottom