Neler Yeni

Dolandırıldım mı? Termal macun farkı bu kadar olur mu?

eneskaya6

80+ Silver
3070 ekran kartı yükte 83-84 dereceyken termal macun degişiminden sonra 64-65 derecelerde kalıyor. ömrünü tamamlamış termal macun işlemciyi cok ısındirir

Leqendd

80+
Eski işlemcin 65w yenisi ise 105w TDP değerine sahip. Aynı soğutma sistemi üzerinde macun yenilenmesine göre bu sonuç kabul edilebilir. Oyunlarda bu sıcaklıklar çok normaldir. Stress testi yapmanızı öneririm. OCCT Extreme ve Prime95 yeterlidir. Bu sadece işlemciye değil, işlemci silikon kalitesine de bağlıdır. Bu kalite sizde iyi denk gelmişte olabilir.
Anladım, silikon kalitesi iyi bi işlemci çıkmış sanırım. eğer sıcaklıklar normal diyorsanız tamamdır sıkıntı yok hocam.

İgito

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Yiğit
Anladım, silikon kalitesi iyi bi işlemci çıkmış sanırım. eğer sıcaklıklar normal diyorsanız tamamdır sıkıntı yok hocam.
hocam bu duruma zaten en başından sevinmiş ve tadını çıkarıyor olmanız lazımdı :D

Leqendd

80+
3070 ekran kartı yükte 83-84 dereceyken termal macun degişiminden sonra 64-65 derecelerde kalıyor. ömrünü tamamlamış termal macun işlemciyi cok ısındirir
anladım ama ben hiçbir zaman önceki işlemcimin 50nin altında çalıştığını da görmedim hocam. 1.5-2 sene önce macun yenilediğimde de test etmiştim 60 larda geziyordu yine. ama kaliteli macun farkı bu kadar oluyormuş demekki.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dediğim gibi sıcaklık için söylediğim testleri yapabilirsiniz. İşlemcinin sahte vs. gibi durumlarından şüphe ediyorsanız cinebench testi yapıp bir kaç defa online skorlar ile karşılaştırabilirsiniz. Sonuçları 1e1 beklemeyin çünkü orada stok sonuçlardan ziyade PBO+Curve'li skorları genel olarak görürsünüz.

Leqendd

80+
Dediğim gibi sıcaklık için söylediğim testleri yapabilirsiniz. İşlemcinin sahte vs. gibi durumlarından şüphe ediyorsanız cinebench testi yapıp bir kaç defa online skorlar ile karşılaştırabilirsiniz. Sonuçları 1e1 beklemeyin çünkü orada stok sonuçlardan ziyade PBO+Curve'li skorları genel olarak görürsünüz.
sonuçlar böyle çıktı hocam:

1731933730751.png

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Top Bottom