Neler Yeni

Dolapla ilgili sorum var

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,170
İsim
Turabi Çelik
Arkadaşlar merhaba dolaba bir ürün ekledim ama nasıl kargolama yapıcam parayı nasıl alıcam hiçbir fikrim yok bilen varsa anlatabilir mi?

Kadir_1987

80+ Silver
Arkadaşlar merhaba dolaba bir ürün ekledim ama nasıl kargolama yapıcam parayı nasıl alıcam hiçbir fikrim yok bilen varsa anlatabilir mi?

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,170
İsim
Turabi Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam nasıl kargolayacağım anlatılmamış bunların özel kargo şirketi mi var yoksa direkt kendim bir kargo şirketi seçip mi kargoluyorum.

Aedcre

80+
Alıcı ürünü satın aldıktan sonra sana dolap kargo firması seçtirecek.Sistemde yurtiçi, aras, sürat ve PTT kargo var. Her sabah 7 gibi kargo kod alımı resetleniyor. Aras ve yurtiçi ile göndereceksen sabah saatlerini yakalaman lazım.
Alıcının ödemiş olduğu tutar havuzda bekler. Ürünü kargoladıktan sonra ürün durumu otomatik olarak kargolandı olarak güncelleniyor. Aynı şekilde alıcı ürünü teslim aldığında da otomatik olarak sistem teslim alındı güncellemesi yapıyor. Teslim alındıktan sonra süresini tam net hatırlamıyorum fakat alıcı ürünü onaylamayı bekletirse otomatik olarak onaylanıyor. Para senin dolap hesabına düşer. Satıcı ile aynı isimde bir banka hesabına uygulama üzerinden çekebilirsin.

Kadir_1987

80+ Silver
Hocam nasıl kargolayacağım anlatılmamış bunların özel kargo şirketi mi var yoksa direkt kendim bir kargo şirketi seçip mi kargoluyorum.
Anlaşmalı kargolar ile bedava gönderim yapabiliyorsunuz.
Ürün sattığınız da karşınıza nereye göndereceğiniz ile birlikte kargo firmaları çıkıyor ve siz de oradan istediğiniz bir kargo firması seçip onaylıyorsunuz ve size kod veriyor.
O kod ile birlikte kargo firmasına gidip ürünü verdiğiniz de sisteme kod'u girdiklerin de karşı tarafın adres bilgisi çıktığından başka yapmanız gereken bir şey olmuyor ve işlem bitiyor.
Ardından ürün karşı tarafa ulaştığında ve onay verdiğinde de bakiye hesabınıza geçiyor ve hepsi bu kadar ;)

ProArk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ömer Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve oyunlar
Dostum şimdi ürünü koydun teklif attın mesela adam kabul etti. Kargolama süreci başlıyor. Ürünlerine giriyorsun. Kargolamak için firma seç diyor sana. Boş kargo firması seçiyorsun. Kargoya gidiyorsun. Dolap kargosu diyorsun. Kargo seçince kod çıkıyor. O kodu çalışana söylüyorsun. Ürünün gidiyor. Alan kişi onaylarsa paran yatıyor. Onaylamazsa kargo ulaştıktan 1 gün sonra paran yatıyor. Basit işlem. Sıkıntı yapma.

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,170
İsim
Turabi Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki hocam mesela teklif falan geldi ürünün detaylı videosunu çekeyim değil mi hani herhangi bir şey olup adam bu ürün kusurlu eksik vs diyip geri göndermesin diye yani anlatmak istediğim ürünüme zarar gelirse her türlü parasını alacağım. @Kadir_1987 @ProArk

ProArk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ömer Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve oyunlar
Peki hocam mesela teklif falan geldi ürünün detaylı videosunu çekeyim değil mi hani herhangi bir şey olup adam bu ürün kusurlu eksik vs diyip geri göndermesin diye yani anlatmak istediğim ürünüme zarar gelirse her türlü parasını alacağım. @Kadir_1987 @ProArk
Her türlü parasını alıyorsun dostum. Problem etme sen.

Kadir_1987

80+ Silver
Karşı taraf ürünü alır sonra ürünün başına bir iş getirir ve ben ürünü kusurlu aldım ve almaktan vazgeçtim deyip geri iade etmek isterse sıkıntı yaşamak istemiyorum demek istiyorsanız eğer ; kargo firmasına ürünü pakete koymadan kısa bir video çekip öyle kargolayabilirsiniz.
Para hesabınıza geçene kadar da bu video'yu saklarsınız , para hesabınıza geçtiğinde de artık video ile işiniz olmayacağı için silebilirsiniz.

Umarım söylemek istediğini doğru anlamışımdır :)

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,170
İsim
Turabi Çelik
Karşı taraf ürünü alır sonra ürünün başına bir iş getirir ve ben ürünü kusurlu aldım ve almaktan vazgeçtim deyip geri iade etmek isterse sıkıntı yaşamak istemiyorum demek istiyorsanız eğer ; kargo firmasına ürünü pakete koymadan kısa bir video çekip öyle kargolayabilirsiniz.
Para hesabınıza geçene kadar da bu video'yu saklarsınız , para hesabınıza geçtiğinde de artık video ile işiniz olmayacağı için silebilirsiniz.

Umarım söylemek istediğini doğru anlamışımdır :)
Her türlü parasını alıyorsun dostum. Problem etme sen.
Teşekkurler hocam zaten video çekeceğim yoksa sıkıntı çıkar tekrarda sağolun.

Top Bottom