dolar kuru sabitlense ne olur?

Reaksiyon skoru
96
Steam de dolar kuru sAbit imiş görünce çok şaşırdım ve aklıma şu geldi bilgisayar parçaları ve ekipmanlarında dolar kurunu 5 6 tl ye sabitleyebilirler mi sabitlerlerse ne olur?

Steam de dolar kuru sAbit imiş görünce çok şaşırdım ve aklıma şu geldi bilgisayar parçaları ve ekipmanlarında dolar kurunu 5 6 TL ye sabitleyebilirler mi sabitlerlerse ne olur?
Parçalar yurt dışından geliyor. Şimdi ASUS diyor bu ürün 100 euro. Bizimkiler alıyor 100 euroya ve bir miktar kâr koyup satıyor. Şimdi bizim ucuzdan almamız için adamların düşük fiyata göndermesi lazım. Sence adam 100 euroluk ürünü 80 euroya satar mı satmaz. Oyun ile bu tamamen farklı şeyler.

Parçalar yurt dışından geliyor. Şimdi ASUS diyor bu ürün 100 euro. Bizimkiler alıyor 100 euroya ve bir miktar kâr koyup satıyor. Şimdi bizim ucuzdan almamız için adamların düşük fiyata göndermesi lazım. Sence adam 100 euroluk ürünü 80 euroya satar mı satmaz. Oyun ile bu tamamen farklı şeyler.
sadece neler olabileceğini sordum yani hayal edin diye çünkü ben de biliyorum böyle bişi olmayacağını

Steam’de yaklaşık 3 tl.

Fiziki ürünlerin bir üretim maliyeti var, dolayısıyla dolar kurunu sabitlemek birilerinin zararına satış yapmasına sebep olur.

Steam de dolar kuru sAbit imiş görünce çok şaşırdım ve aklıma şu geldi bilgisayar parçaları ve ekipmanlarında dolar kurunu 5 6 TL ye sabitleyebilirler mi sabitlerlerse ne olur?
Sabitlense iyi olmaz. Türkiye ekonomisi dolar kurunu sabitlemek için uygun bir ekonomi değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dolar kuru birkaç gündür zaten sabit bir vaziyette.
Haftasonu borsa kapalı.

Geri