T.P.G.
80+ Titanium
Dolar düşürmek kuruş başı 10TL'dir, itinayla düşürülür.sen yazdın bunu anladı dolar ne kadar boş olduğunu 7.83'e düştü
Dolar düşürmek kuruş başı 10TL'dir, itinayla düşürülür.sen yazdın bunu anladı dolar ne kadar boş olduğunu 7.83'e düştü
250 kuruş düşürüp iban at bana anında yolluyorum paranı.Dolar düşürmek kuruş başı 10TL'dir, itinayla düşürülür.
Önce canlıyı görelim250 kuruş düşürüp iban at bana anında yolluyorum paranı.
Ben de önce canlıyı görmek isteyince ne olacak bakalım. Doların 250 kuruş düşmesi canlı oluyor bu arada. Hoş o kadar büyük bir düşüş olması ekonomiye de zarar verir ama ithalatı kısa vadede uçurup sonrasında yine bu ithalat yüzünden TL'nin uzun vadede değer kaybına yol açardı. Ancak kısa vadede de olsa doların düşmesi keyif verirdi.Önce canlıyı görelim
Dostum zaten ironi yapıyoruz burada goy goy amaçlı .Ben de önce canlıyı görmek isteyince ne olacak bakalım. Doların 250 kuruş düşmesi canlı oluyor bu arada. Hoş o kadar büyük bir düşüş olması ekonomiye de zarar verir ama ithalatı kısa vadede uçurup sonrasında yine bu ithalat yüzünden TL'nin uzun vadede değer kaybına yol açardı. Ancak kısa vadede de olsa doların düşmesi keyif verirdi.
Ekonomiste dolar şakası gitmiyor.Dostum zaten ironi yapıyoruz burada goy goy amaçlı .
bende de pek bişey yok zaten birkaç ay önce yine yükselmişti 1300tl yatırdım sonra bi anda düştü 300tl çöpe gitmiştiBenim para ayın 25'inde yatıyor. 3 gün daha diş sıkıp dayanamadılar ki dolar alayım. Piyasanın uçacağını biliyordum dünden beri ama elde sıcak para olmayınca yapacak bir şey de yok.
vadan hainiğ (!)Ama şimdi dolarla mı maaş alıyorsunuz
Ülkemin ekonomisi batsa da ben burdayım, kaçan kaçsın. Biz kaçarak değil, birlik olarak bu vatanı kurtardık. Para için ülkemi şahsen terketmem ve ekonomisi batık bile olsa çok seviyorum.Boşverin bu ekonomiyi birtek bu ülkenin ekonomisi değil daha kötü şeyleride var, o yüzden uğraşmayın, imkanınız varsa gidin bu ülkeden
Ben de goy goy yapıyorum, tabii biraz da ekonomiye dair bilgiler serpiştirince ciddi görünmüş olabilir ama şakayla karışık ekonomi bilgisi de yazmış oldum biraz. Döviz kurlarının kısa vadeli dalgalanmaları ve uzun vadeli kısır döngüleri vardır. Asıl dolar kuru uzun vadelerde daha iyi anlaşılır. Üniversitedeyken bu konuyla ilgili bir sürü grafiklerle ve analizlerle uğraşırdık.Dostum zaten ironi yapıyoruz burada goy goy amaçlı .