Neler Yeni

Dolgum kırıldı moralim bozuk.

Max imre

80+ Bronze
Sağ üst ön azı dişimden daha önce kanal tedavisi olmuştum bugün kiraz yerken kirazın çekirdeğini fark etmedim ve kırıldı. Randevu alsam o bölgeye dolgu ya da bir kapatma yaparlar mı? Özelde mi ancak olur yoksa? Lütfen bana moral bozacak bir şey yok deyin :). Tekrar kanal tedavisi bile olabilir miyim? Diş enfeksiyon kapmış olabilir mi diye.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Yasin
İlk başta nasıl yaptılarsa şimdi de yaparlar kanka

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
Kanal tedavisinde sinirler alınıyor sanırsam. Sinirinizde yeniden çıkmayacağına göre olamazsınız herhalde.

TamerKs

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Sağ üst ön azı dişimden daha önce kanal tedavisi olmuştum bugün kiraz yerken kirazın çekirdeğini fark etmedim ve kırıldı. Randevu alsam o bölgeye dolgu ya da bir kapatma yaparlar mı? Özelde mi ancak olur yoksa? Lütfen bana moral bozacak bir şey yok deyin :). Tekrar kanal tedavisi bile olabilir miyim? Diş enfeksiyon kapmış olabilir mi diye.
Ne tesadüf, bende geçen hafta dolgu tedavisi yaptım. Bende aynı şekilde kırdım. Doktora gidince yeni dolgu koydu. Hiç telaş etmene gerek yok.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Devlet veya özel fark etmez istediğin yere gidip oraya dolgu yaptırabilirsin tekrar. Kaplama daha sağlam oluyor diyorlar ama sen bilirsin onu. Tekrar kanal tedavisi olmana gerek yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Yeni dolgu koyarlar telaş yapma şimdi sen bunu dedin ya aklıma ağzımda 6 tane dolgu olduğu aklıma geldi :)

Max imre

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ne tesadüf, bende geçen hafta dolgu tedavisi yaptım. Bende aynı şekilde kırdım. Doktora gidince yeni dolgu koydu. Hiç telaş etmene gerek yok.
Hocam ben geçen yılın başlarında olmuştum o bahsettiğim kanal tedaviyi yani çok yeni değildi zaman geçti üzerinden biraz. 2020 yılının başlarında olmuştum.

Avolay

80+ Gold
Kanal tedavisinin mantığı şöyle(tıbbi bilgim olmasa da eskiden yaptığım aptallık ve diş teli takamam sebebiyle bayağı içli dışlıydım)
Dış hatlarını bozmadan dişin içini boşaltıyor daha sonra da içini doldurup tamamen kapatıyor dişi.
O yüzden bir şey olmaz diye biliyorum.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Nasıl oldu bilmiyorum yaklaşık 5 6 senedir bir dolgum var ve yerinden dahi kıpırdamadı
Zamanında başka doktorlar 100 tl fiyat çekerken 250tl verip 2 dişe yaptırmıştık birde kanal tedavisi vardı.
Doktor çok iyi gerçekten hala da aynı yerde
Şuan olan doktorum dişmi çekti dişini ister misin diyor (lazım olurmuş). Bana lazımsa niye çektiniz ki dişimi ?

• Hahaha
Reaksiyonlar: Siri

VorleN

80+ Silver
Devlet hastanesinde dolgu yaptırmanı önermem babamın her hafta düzenli dolgusu düşüyordu dandirik yapıyorlardı benim gittiğim özel klinikte yaptırdı 8 aydır sorunsuz kullanıyor.

Max imre

80+ Bronze
Kanal tedavisinin mantığı şöyle(tıbbi bilgim olmasa da eskiden yaptığım aptallık ve diş teli takamam sebebiyle bayağı içli dışlıydım)
Dış hatlarını bozmadan dişin içini boşaltıyor daha sonra da içini doldurup tamamen kapatıyor dişi.
O yüzden bir şey olmaz diye biliyorum.
Ben bahsettiğim dişten ilk kanal tedavisi olduğumda doktor önce dişin birazını kırmıştı elindeki aletle tabi ben narkozun etkisinde olduğum için hiç bir şey hissetmiyordum. Sonra aynen dediğiniz gibi sinirleri almıştı sonrada kırdığı kısımlara dolgu yapmıştı. Yada benim dediğim gibi de olmayabilir hayal meyal hatırlıyorum şimdi kendimi yalancı çıkarmayayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allahtan babam sağlıkçı randevu ayarlayacak bana :).
Devlet hastanesinde dolgu yaptırmanı önermem babamın her hafta düzenli dolgusu düşüyordu dandirik yapıyorlardı benim gittiğim özel klinikte yaptırdı 8 aydır sorunsuz kullanıyor.
Bahsettiğim o kanal tedaviyi çengelköy diş hastanesinde olmuştum aslında. Geçen yılın başlarında.

Avolay

80+ Gold
Ben bahsettiğim dişten ilk kanal tedavisi olduğumda doktor önce dişin birazını kırmıştı elindeki aletle tabi ben narkozun etkisinde olduğum için hiç bir şey hissetmiyordum. Sonra aynen dediğiniz gibi sinirleri almıştı sonrada kırdığı kısımlara dolgu yapmıştı. Yada benim dediğim gibi de olmayabilir hayal meyal hatırlıyorum şimdi kendimi yalancı çıkarmayayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allahtan babam sağlıkçı randevu ayarlayacak bana :).

Bahsettiğim o kanal tedaviyi çengelköy diş hastanesinde olmuştum aslında. Geçen yılın başlarında.
Sorun olmaz muhtemelen, geçmiş olsun :)
Aynı şeyi diyoruz bu arada

Top Bottom