İşlemci Ryzen 5 5600 yapılabilir. RAM'leri 2x16'dan 32 GB yapabilirsin. İşlemciye de soğutucu da alman gerek. Stok soğutucu yeterli olmaz. Ryzen 5 5600 takacaksan takmadan önce Ryzen 5 3600 ile BIOS'u kesinlikle güncelle.Başlıkta yazdığım gibi bu sistemin hangi parçalarını değiştirirsem beni en az 3 daha yıl götürür?
Bazı oyunlarda kötü performans vermeye başladı.
Bütçe kurtarıyorsa onu da yükseltebilirsin. 4060 Ti falan alabilirsin. Ben senin yerinde olsam DDR5'e geçerdim ama. Şimdi Amazon ile Hepsiburada'nın indirim günleri başladı. (Hepsiburada yarın sabah başlayacak). AM5 anakart olarak bunu alabilirsin.ekran kartını değiştirmeye gerek yok mudur hocam?
ekran kartı rx6700 felan ceksen guzel olabılır aynı sekılde ryzen 5600 de fena olurBaşlıkta yazdığım gibi bu sistemin hangi parçalarını değiştirirsem beni en az 3 daha yıl götürür?
Bazı oyunlarda kötü performans vermeye başladı.
Şuan AAA oyunlarda (Last Of Us, Hogwarts legacy) yada ağır Warzone gibi oyunlarda 16gb ram artık yetmiyor.RAM'leri 2x16'dan 32 GB yapabilirsin.
Ryzen 5600 dediğimiz işlemci zaten 90 derecede bile tam hız, performans kesmeden çalışıyor.İşlemci Ryzen 5 5600 yapılabilir. İşlemciye de soğutucu da alman gerek. Stok soğutucu yeterli olmaz.
2x16 yapmak gereksiz değil. Bilgisayar artık boşta bile en az 4 GB RAM yiyor. Kendi sistemim için konuşacak olursam arkada oyun falan açık değilken bile en az 9 GB RAM yiyor. 32'liğe geçtikten sonra bilgisayarın rahatladığı fark ettim. Arkada CS, Rocket Leauge açıkken 16 GB RAM tüketiyor sistem. Ryzen 5 5600 bende de var. O işlemciyle 94 dereceleri gördüm. Paran varsa o sıcaklıklarda kullanmak mantıksız. Şuan ID Cooling 214 XT ile kullanıyorum oyunlarda 70 dereceyi geçmiyor işlemci sıcaklığı.Şuan AAA oyunlarda (Last Of Us, Hogwarts legacy) yada ağır Warzone gibi oyunlarda 16gb ram artık yetmiyor.
Ama bunlar hala nadir durum ve oyunlar. Bence 2x16gb yapmak çok gereksiz.
32gb ram ihtiyacı nadir olacağı için gereksiz para.
Ryzen 5600 dediğimiz işlemci zaten 90 derecede bile tam hız, performans kesmeden çalışıyor.
O işlemci zaten sıcak çalışmak için üretiliyor. Stok fan ile 75-80 derecelerde takılıyor iken niye gidip fazladan para verip soğutma alsın ki?
Gidip soğutucu aldığında performansı artmayacak malesef boşa para.
Siz standart bir kullanıcı değilsiniz. Evet boşta 4gb ram yiyor.2x16 yapmak gereksiz değil. Bilgisayar artık boşta bile en az 4 GB RAM yiyor. Kendi sistemim için konuşacak olursam arkada oyun falan açık değilken bile en az 9 GB RAM yiyor. 32'liğe geçtikten sonra bilgisayarın rahatladığı fark ettim. Arkada CS, Rocket Leauge açıkken 16 GB RAM tüketiyor sistem.
Sizin kasanız, ortamınız sıcak yada çok nadir kötü bir slikon kaliteniz olabilir.Ryzen 5 5600 bende de var. O işlemciyle 94 dereceleri gördüm. Paran varsa o sıcaklıklarda kullanmak mantıksız. Şuan ID Cooling 214 XT ile kullanıyorum oyunlarda 70 dereceyi geçmiyor işlemci sıcaklığı.
Standart bir kullanıcıyım. Bunun klavye yazılımı var. Kulaklık yazılımı var. Mouse yazılımı var. Bunların hepsi arka planda çalışarak gene RAM'i tüketir. O işlemci stok fanla geçici olarak idare eder. Yazın o sıcaklar 90 dereceyi görür. Bir süre sonra zaten ufak bir yanık kokusu gelir. İnsanlar gidip boşuna soğutma almıyorlar bu işlemciler için.Siz standart bir kullanıcı değilsiniz. Evet boşta 4gb ram yiyor.
Ancak normalde durup dururken boşta 9GB gibi bir durum yok, siz profesyonel kullanıcı olabilirsiniz ama herkes değil.
Sizin kasanız, ortamınız sıcak yada çok nadir kötü bir slikon kaliteniz olabilir.
Ancak standarta baktığımız zaman en fazla 85 derece görerek, dahada ısınmaya olanak sağlayarak tam performans çalışıyor zaten.
Yada
Abdullah abinin yaptığı A320 anakart ile stok fanlı Ryzen 5600 hazır sistemde, işlemci sıcaklığı ve hız değeri tamda dediğim gibi zaten.
Evet tüketir ancak şunu unutuyorsunuz gidipte asla bir sistem boşta 9GB ram tüketmez hocam yapmayın ya :dStandart bir kullanıcıyım. Bunun klavye yazılımı var. Kulaklık yazılımı var. Mouse yazılımı var. Bunların hepsi arka planda çalışarak gene RAM'i tüketir.
Yahu görsün? Eğer gidip hız kesmeyip, performans kesmiyorsa sorun yok. Niye takılıyorsunuz ki bu kadar?Yazın o sıcaklar 90 dereceyi görür. Bir süre sonra zaten ufak bir yanık kokusu gelir.
Bana birşeyin genelin yaptığı için doğru olacağı argümanı direkt saçma geliyor. Orasına girmeyeceğim.İnsanlar gidip boşuna soğutma almıyorlar bu işlemciler için.