Neler Yeni

Donanım Arşivinin yaptığı sistemi geliştirmek istiyorum

KediSever

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Efta
İşlemci Ryzen 5 5600 yapılabilir. RAM'leri 2x16'dan 32 GB yapabilirsin. İşlemciye de soğutucu da alman gerek. Stok soğutucu yeterli olmaz. Ryzen 5 5600 takacaksan takmadan önce Ryzen 5 3600 ile BIOS'u kesinlikle güncelle.
Stok soğutucu yeterli oluyor 5600 için. İyi termal macun kullandıktan sonra çok sıkıntı olmaz ama kule tipi veya sıvı soğutucu almak daha iyi olur tabii ki. 76 derece üstünü görmedim ben %100 cpu kullanımında.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,876
İsim
Emre Zengin
Evet tüketir ancak şunu unutuyorsunuz gidipte asla bir sistem boşta 9GB ram tüketmez hocam yapmayın ya :d

Yahu görsün? Eğer gidip hız kesmeyip, performans kesmiyorsa sorun yok. Niye takılıyorsunuz ki bu kadar?
Ayrıca 90 dereceye çıkınca daha doğrusu çok ısınınca gerçekten yanacağınımı düşünüyorsunuz?
Yanmaya yaklaşmak değil, ötesinden geçer gibi bile alsa zaten işlemci oto. hız kesip yavaşlıyor zaten.

Bana birşeyin genelin yaptığı için doğru olacağı argümanı direkt saçma geliyor. Orasına girmeyeceğim.
Herkesin paşa gönlü bilir eğer adam 80 dereceyi görüp rahatsız oluyorsa, soğutucu alabilir ancak para verip alacağı soğutucu ile performansı artmayacağı sadece gereksiz şekilde sıcaklığını düşürmek olacağıda aşikar.
Açık uygulamalar belli bir de Chrome açık sadece. Direkt 8 GB RAM tüketiyor. İşlemciyi tam performansta kullanmak varken niye o sıcaklara kadar çıkarıp performansını düşüreyim?
1721107676893.png

Ceasar123

80+ Silver
Açık uygulamalar belli bir de Chrome açık sadece. Direkt 8 GB RAM tüketiyor.
Alıntıyı görüntüle
Hocam sizde bir sorun var, aşırı şekilde tüketiyor. Yada emin değilim windows ram alanına göre ayrı şekilde ram kullanıyor.
Ancak ben abartarak;
Mouse yazılımı, İDM, AfterBurner+RTTS, Gelişmiş arama uygulaması, Spotify, Nvidia app, Discord, Steam, Speedtest, 7zip file manager, Whatsapp, Lightshot yani ss programı, Chrome ve birkaç uzantı, OpenShell menü, Pubg(antreman modundayım).
Abarta abarta birkaç şey daha açtım;
1721128771216.png

Ayrıca doğruluğunu daha iyi anlamak için Windows Sanal Belleği kapattım ve pcyi yeniden başlattım.
Has ram kullanıyor yani sadece.

İşlemciyi tam performansta kullanmak varken niye o sıcaklara kadar çıkarıp performansını düşüreyim?
Hocam siz benle aynı düşünüyorsunız ama ben sanırım doğru anlatamıyorum.
Zaten Ryzen 5600, 90 derecede bile performans kesmeden çalışıyor tam hızında. Gidipte stok fanla 75-80 derece çalışsın, performans kaybın yok zaten. Herangi bir zararıda yok. Eğer senin için rahat etmiyorsa "80 derecede görünce performans kesmediğini biliyorum ama rahatsız oluyorum" dersen saygı duyarım. Ancak Performans kesmediği aşikar.
Ben o yüzden önermiyorum, insanların cebinden boşa para çıkmasını istemiyorum ama eğer gönlün rahat değilse saygı duyarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,877
Üyeler
161,353
Son üye
Gorkor
Top Bottom