Neler Yeni

Dönel kavşak ile ilgili bir soru

Zegitos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hasan
Arkadaşlar iyi geceler. Ben acemi şoförüm. Trafiğe yeni yeni adapte oluyorum. Sorum başlıkta da belirttiğim gibi dönel kavşaklarla ilgili. Ekte verdiğim görselde kırmızı çizgi istikametinde giden benim. Mavi çizgi de diğer araç. Yoğun trafikten dolayı sol şeride girmek zorunda kaldım aynı şekilde yoğun trafikten dolayı da orta şeride geçemedim. O sebeple en soldan girip aynı şekilde düz devam etmekti amacım. Mavi araçta sanırım sola dönmeye çalışıyordu ki açılı açılı gelerek biraz itti beni. Ondan dolayı da ya sola dönecektim ki artık o raddeyi çoktan geçmiştik ya fren yapıp arkasına geçecektim ki yoğun trafikten dolayı hem geçememe ihtimalim vardı hem de trafiği kitlerdim. Ya da biraz gaza yüklenip kuyruğu kurtarmam gerekiyodu ki öyle yapmak zorunda kaldım. Dönel kavşaklarda sollama yapılmaması gerektiğini biliyorum ama saçma bi pozisyonda kaldım adam üstüme kıra kıra şeritten çıkardı resmen. Artık dümdüz kaldırıma sürer oldum. O sebeple gaza asılıp ufak bi manevrayla önüne geçtim. Şimdi bu dönel kavşakta benim düz gidebilme hakkım yok muydu? Böylesi durumlarda ne yapılmalı? Bilen beni bir aydınlatabilir mi lütfen. Sol şerit sola mecburi yön mü oluyor? Kurslarda düzgün öğretilmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mavi araç sonradan sola döndü mü dönmedi mi takibini yapamadım.

Ekler

• Screenshot_20230506-034431~3.png
    Screenshot_20230506-034431~3.png
    1.3 MB · Hit: 71
Son düzenleme:

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,528
İsim
Hakanbey
Yoğun trafikte çok kurallara takılma akışına bırak Yoksa istenmeyen sonuçlar doğabilir. Türkiyede ehliyet alanların %80 ni eğitim kurs v.s almadan trafiğe çıktığı için herkes gelişi güzel yol alıyor. Sana mantıklı gelen neyse onu uygula tabii ki kurallara uymak gerekir ama Bu tarz kavşaklarda kurala uyacam diye Hamle yaparsan ve diğer sürücüler bu kuralı bilmiyorsa kaza bile yapabilirsin oyüzden akışına bırak :)

Zegitos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hasan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yoğun trafikte çok kurallara takılma akışına bırak Yoksa istenmeyen sonuçlar doğabilir. Türkiyede ehliyet alanların %80 ni eğitim kurs v.s almadan trafiğe çıktığı için herkes gelişi güzel yol alıyor. Sana mantıklı gelen neyse onu uygula tabii ki kurallara uymak gerekir ama Bu tarz kavşaklarda kurala uyacam diye Hamle yaparsan ve diğer sürücüler bu kuralı bilmiyorsa kaza bile yapabilirsin oyüzden akışına bırak :)
Bu kuralsız magandalar yüzünden kural bilen de uygulayamıyor. Görselde ilerdeki yolun 3 şeritli olduğu da gözüküyor. Yol daralmıyor yani. Bildiğim kadarıyla ister sola dönerim ister düz devam ederim. Anlamadım vallahi. Bu tarz kavşaklarda döndüğü halde adaya girecek adama yol verenlere de ayar oluyorum. Göbeğin ortasında duruyor trafik yaratıyor. Son zamanlarda bütün mantığımı koydum kenara. Gitmek istediğim yere tek parça gittiğimde derin bi oh çekiyorum. Herkesten küfür yiyorum çok şükür. Adım başı 1 tane trafik ışığı müstehak bizim halka. Bu dönel kavşakları da yeterince büyük yapmadıkları için dümdüz giden adam yavaşlama ihtiyacı hissetmiyor. Göbekte durup yol veren adama da çok kızamıyorsun. Akışına bıraktım hocam da hata bendeyse de düzelteyim diye konu açtım yine de.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Trafikte mantık aramayın. Trafiktekiler sanki hepsinin psikolojik sorunu varmış gibi davranıyor. Trafik çok büyük sabır işi

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,528
İsim
Hakanbey
akşamları bu kavşakta bi trafik oluyor içten dönenler kimseye yol vermiyor bi tıkanıyor kilit polis gelip birine sen dur diğer taraf sen geç demeden trafik açılmıyor dün akşam bu kavşakta tam 12 dakika olduğum yerde sabit bekledim kimse kimseye yol vermiyor döngüye sokup kitlendi trafik yunuslar geldide onlar açtı :)

kavsak.jpg

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Türkiye'de insanlar kavşaklara gelince meksika açmazındaymış gibi birbirine bakıyor, daha dün senin yaşadığın sebebin aynısı yüzünden önümde kaza yaşandı.
En sol şeritte giderken kavşağa girmeyip düz ilerlemek istiyorsun. Bu durumda orta şeritten de sola girmek isteyen sürücüler seni sıkıştıracaktır zaten yaşamışsın. Kavşaklarda sol şeritten gitmek hem hızını düşürür (kavşağa girecek sürücüler frene basar, kavşak içinde doluluk varsa yolun ortasında yer ararlar) hem orta şeritten sola girmek isteyenler sıkıştırır, bu yüzden kavşaklara yaklaşmadan önce orta şeride geçmekte fayda var. Aşağıdaki gibi düşünmende fayda var, teoride bu geçerli değildir belki ama pratikte böyle oluyor.

1683353231274.png

Zegitos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hasan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aydınlatıcı oldu. Yorumlarınız için teşekür ederim. #Dolmuşçularuyutulsun

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç