Arkadaşlar iyi geceler. Ben acemi şoförüm. Trafiğe yeni yeni adapte oluyorum. Sorum başlıkta da belirttiğim gibi dönel kavşaklarla ilgili. Ekte verdiğim görselde kırmızı çizgi istikametinde giden benim. Mavi çizgi de diğer araç. Yoğun trafikten dolayı sol şeride girmek zorunda kaldım aynı şekilde yoğun trafikten dolayı da orta şeride geçemedim. O sebeple en soldan girip aynı şekilde düz devam etmekti amacım. Mavi araçta sanırım sola dönmeye çalışıyordu ki açılı açılı gelerek biraz itti beni. Ondan dolayı da ya sola dönecektim ki artık o raddeyi çoktan geçmiştik ya fren yapıp arkasına geçecektim ki yoğun trafikten dolayı hem geçememe ihtimalim vardı hem de trafiği kitlerdim. Ya da biraz gaza yüklenip kuyruğu kurtarmam gerekiyodu ki öyle yapmak zorunda kaldım. Dönel kavşaklarda sollama yapılmaması gerektiğini biliyorum ama saçma bi pozisyonda kaldım adam üstüme kıra kıra şeritten çıkardı resmen. Artık dümdüz kaldırıma sürer oldum. O sebeple gaza asılıp ufak bi manevrayla önüne geçtim. Şimdi bu dönel kavşakta benim düz gidebilme hakkım yok muydu? Böylesi durumlarda ne yapılmalı? Bilen beni bir aydınlatabilir mi lütfen. Sol şerit sola mecburi yön mü oluyor? Kurslarda düzgün öğretilmiyor.
Mavi araç sonradan sola döndü mü dönmedi mi takibini yapamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mavi araç sonradan sola döndü mü dönmedi mi takibini yapamadım.
Ekler
Son düzenleme: