Dosya yaktım

Reaksiyon skoru
7
Birkaç ay önce 3 kere sınava girdim ve geçemedim dosyayı yaktım ilk defa sürücü kursunda direksiyona oturdum.ilk başlarda zorlandım ama alıştım sonra.ilk sınavda sarida gectim diye kaldım ikincisinde sinyalde kaldım üçte tam sınavı bitiricem stop ettirdim çünkü ayaklarım inanılmaz titriyordu sınavlarda aşırı heyecan oluyorum müfettiş böyle ehliyet alamazsın titreme sorununu çözmen gerek demişti e bide erkek olunca dalga konusu olduk basta otomatik almak mantikli mi sonra manuele cevirebiliyormuyuz otomatik baya kullanabiliyorum

manuel alman en iyisi çünkü ilerde lazım olur illaki. Kafada halletmen gerekiyor panik olacak bir şey yok kral evde araba varsa onunla hafta sonları falan boş bir arazide çalışabilirsin trafikte deneme sıkışık bir yere denk gelir iyice panik olursun.

manuel alman en iyisi çünkü ilerde lazım olur illaki. Kafada halletmen gerekiyor panik olacak bir şey yok kral evde araba varsa onunla hafta sonları falan boş bir arazide çalışabilirsin trafikte deneme sıkışık bir yere denk gelir iyice panik olursun.
Kİmse de manuel araba bulamamıştım sadece bir kere Doblo surmustum o zaman surebiliyordum ama 3 sınavda da inanılmaz heyecan yaptım titremekten suremedim normal yaşantımda da el ayak titremesi var zaten hafiften

Kİmse de manuel araba bulamamıştım sadece bir kere Doblo surmustum o zaman surebiliyordum ama 3 sınavda da inanılmaz heyecan yaptım titremekten suremedim normal yaşantımda da el ayak titremesi var zaten hafiften
kral titremeyi çözmen lazım o zaman trafikte bir an panik olsan Allah korusun geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir dikkatli olmak lazım. En önemlisi sakin olmak lazım.

Birkaç ay önce 3 kere sınava girdim ve geçemedim dosyayı yaktım ilk defa sürücü kursunda direksiyona oturdum.ilk başlarda zorlandım ama alıştım sonra.ilk sınavda sarida gectim diye kaldım ikincisinde sinyalde kaldım üçte tam sınavı bitiricem stop ettirdim çünkü ayaklarım inanılmaz titriyordu sınavlarda aşırı heyecan oluyorum müfettiş böyle ehliyet alamazsın titreme sorununu çözmen gerek demişti e bide erkek olunca dalga konusu olduk basta otomatik almak mantikli mi sonra manuele cevirebiliyormuyuz otomatik baya kullanabiliyorum
yanına birini al sürücü kurslarının alanlarının boş olduğu zamanlar var oturt onu koltuğa simüle edin sınavı

Sürücü kursları arabayı öğretiyo sadece, nasıl süreceğini öğrenmek sadece süre süre. Sakinliğini koru, zaaten 2 kere stop hakkın vardı en son. Bide o arabalar (Genelde i20 olur) çok kullanılmaktan mı ne, zırt pırt stop ediyo. Herhangi bi motor zorlamasında. İlk bende kullanırken zorlanmıştım sonra alışıyosun. Sarıda geçip kalmak aşırı saçma, o anda hızın ani fren yaptırmayabilir. Baazı kurallar gereksiz ve bazıları eksik. Sen sadece gideceğin rotayı ezberle ve buz adam ol. Başlamadan bi kola, ayran, su tavsiyemdir. Park ederken sinyalleri o anda değilde önceden yak, hiç sorun olmaz. Erken sinyalden kalmıyodun gaaliba. Işıklara yaklaşırken hızlı gitme şans eseri sarı gelmesin dikkat et, bide yoldaki normal sürücüler korna felan basarsa heycan yapma. Sonucta kimse anasının karnında öğrenmedi. Sen yoluna bak, o adamın ehliyetine bişey olmaz ama seninki yanar acele edersen. Devriyaj da alışma işi, herzaman ilk önce çeyrek ile başla dediğim gibi arabalar saçma derecede hassas.

Hocam, kendi tecrübelerimden yola çıkarak şunu söylemek isterim: Ne kadar heyecan yaparsan yap, arabayı dur-kalk yaptıracağın zaman gaza ne kadar basabiliyorsan bas ve debriyajdan yavaşça ayağını çek. Arabayı bağırt, çünkü kimse sana 'Neden arabayı bağırtıyorsun?' diye sormaz.
sinyal konusunda kendini şartlaman gerekiyor

Eğer genel manada da sorun yaşıyorsan otomatik al bunda ne var ki.
Kendi arabanı da o şekilde alırsın.

Agacım öncelikle geçmiş olsun. Hiç canını sıkma. Heyecanı bırak. Sana tavsiyem kendini kasma rahat bırak. Debriyajla sürekli oyna. Stop ettireceğini anladığın an debriyajı kökle. Hafif gaz. Biraz biraz debriyaj çek bırak çek bırak kavrayana kadar. Işıkta bile yakalanırsan kaldırma debriyajdan ayağını. Tak 1 e milim milim kavramaya oynat dursun.

hocam yazdıklarınız bana c ehliyet alırken benzer zorluklar yaşadığım zamanı hatırlattı. ilk seferinde hem sinyalden hem de ışıklara tam uymadığımdan, ikinci sefer ise göbekte arabalar yol vermedim diye bırakmışlardı 3. de ise sakin davranarak geçmiştim. saçma sapan trafik akışında :)
sakin kalarak geçersin diye düşünüyorum,

S*g*ra kullanıyorsan mutlaka sınavdan önce bir iki tane iç.
Sakız çiğne.

Sinyali ezberlemen lazım, o hata tamamen sana yazar.
Sarı da geçmekte sana, ışıkların süresine ve komisyonun niyetine yazar.
Titreme de strestendir, bacağını çok kasıyorsan sakin ol, rahatla. Komisyonla sohbet et ya da rahatlamanı sağlayan bir şeyler yap. Bir düşünce veya eylem olabilir bu.

Ben küçük bir şehirde aldım, yazılıyı da direksiyon sınavını da tekte geçtim. Manuel. Nerede sinyal yakmam gerektiğini, nerede kaçla gideceğimi de inan hatırlamıyordum. Çünkü komisyonla sadece sohbet ediyordum. Aynalarımı, koltuk ayarımı bile düzgün yapmamıştım.

manuel al. otomatik süremeyen mi var piyasada. titreme sorununu falan halledersin. stresini azaltan aktiviteler bul bu şekilde gün içi stresini azalt sınava öyle gir. yapılamıyacak hiçbir şey yoktur inandıktan sonra. ben b ehliyetimi 39 kilo iken aldım.

Geri