Neler Yeni

Dövme yaptırmak istiyorum

Lnex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Emre CAN
Dostum başın sağolsun. Son karar senin tabi ama neden illa fiziksel bir parça bırakmak istiyorsun? Kalbinde güzel anılarıyla yaşatabilirsin onu, üstelik o dövmeyi her gördüğünde içini kaplayacak bir burukluk olacak. Belki en mutlu anında görüp yüzün düşecek modun düşecek. Çok değer verdiğin biriyse onu unutturma, unutma ve kalbinde yaşat. Allah geride kalanların yardımcısı olsun.

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
Dinen haram ama senin tercihin sonuçta

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Burak
Dostlarım sevdiğim bir insanı kaybettim. Benim için kardeşten öteydi. Hatırasını vücuduma kalıcı olarak bırakmak istiyorum ve aklıma ilk dövme geldi. Müslümanım ve dövmenin haram olduğunu duymuştum. Bu doğru mu? Böyle bir şey buldum: Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir.

Allah rahmet eylesin. Başın sağolsun. Diyanet bu konu hakkındaki açıklaması aşağıdaki gibi. Dövme yerine o insan için Kur'an-ı Kerim okumanız onu daha fazla mutlu edecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dövme hakkında açıklaması aşağıdaki gibi:

Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisâ, 4/119).
Hz. Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir (İbn Kudâme, el-Muğni, I, 129).

Farway

80+ Silver
Direkt olarak hadis var "Yapana yaptırana Allah lanet etsin"
Ben de dövmelerin neresi güzel geliyor anlamıyorum,yaptıran birçok kişide sonradan sıkılıyor zaten.

Aeronight

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Efe Karahanlı
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Steam
https://steamcommunity.com/id/aeronight/
Discord
aeronightv
PlayStation ID
Aeronight_V
Xbox Live Gamertag
Aeronight#6768
Steam ID
aeronight
Epic Games
AeronightV
Origin
Aeronight
Battle.net
Aeronight#21910
Discord
aeronightv
Başın sağolsun.
Dinimizce haramdır abdestin kabul olmadığını biliyorum
Teşekkür ederim sen sağ ol.
Ben de abdestin kabul olmadığını biliyordum ama çoğu kişi abdest geçirir yazmış deri altına yapıldığı için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum başın sağolsun. Son karar senin tabi ama neden illa fiziksel bir parça bırakmak istiyorsun? Kalbinde güzel anılarıyla yaşatabilirsin onu, üstelik o dövmeyi her gördüğünde içini kaplayacak bir burukluk olacak. Belki en mutlu anında görüp yüzün düşecek modun düşecek. Çok değer verdiğin biriyse onu unutturma, unutma ve kalbinde yaşat. Allah geride kalanların yardımcısı olsun.
Teşekkür ederim siz sağolun. Birlikte çok güzel anılarımız oldu dedim ya kardeşimden öteydi. O anıları tekrar hatırlamak için yaptırmak istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dinen haram ama senin tercihin sonuçta
Başka haramlarda işledim maalesef. Namazımı kılar, orucumu tutarım zaten. Bir şekilde ödemeye çalışıyorum kefaretini.

Top Bottom