Neler Yeni

DPI ne işe yarıyor?

sadometu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Sadık Dinçdemir
Farelerdeki dpi muhabbeti nedir brolar araştırdım ama düzgün bir içerik bulamadım

eyupseker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,574
İsim
Eyüp Şeker
Instagram
eyup.seker.545
Steam
eyupseker6161
Mouse DPI değeri, fare duyarlılığı ve hassasiyetini ölçmek için kullanılan bir değerdir. DPI, dots per linear inch, Türkçe olarak inç başına mouse'un okuyacağı nokta anlamına gelir. Dpi değeri ne kadar yüksek olursa, fare duyarlılığı o kadar yüksek olur.
www.ozengen.com --> kaynak

sadometu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Sadık Dinçdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mouse DPI değeri, fare duyarlılığı ve hassasiyetini ölçmek için kullanılan bir değerdir. DPI, dots per linear inch, Türkçe olarak inç başına mouse'un okuyacağı nokta anlamına gelir. Dpi değeri ne kadar yüksek olursa, fare duyarlılığı o kadar yüksek olur.
www.ozengen.com --> kaynak
bunu biliyorum ama fare duyarlılığı arttıkça ne gibi bir faydası olacak örnek olarak cs go oynarken nasıl bir etki edecek oyunuma?

eyupseker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,574
İsim
Eyüp Şeker
Instagram
eyup.seker.545
Steam
eyupseker6161
bunu biliyorum ama fare duyarlılığı arttıkça ne gibi bir faydası olacak örnek olarak cs go oynarken nasıl bir etki edecek oyunuma?
1-Düşük DPI - Yüksek Sensitivity => örnek: |__________|_______x____|__________|

2- Yüksek DPI - Düşük Sensitivity => örnek: |___|___|___|___|___|___|___|___|___|

Eğer mouse hızınızı bir standarta oturttuysanız, yukarıdaki iki durumda da mouse'un hareket hızı aynı şekilde ayarlanabilir. Ama tercih edilmesi gereken her zaman 2. seçenektir çünkü düşük DPI kullanırken (1. seçenekte) aradaki X noktasına mouse imlecini götüremezsiniz. Ancak yüksek DPI kullanırken (2. seçenekte) çizgi aralıkları daha kısa olduğu için aradaki hedeflere ulaşabilirsiniz.

Biraz karışık oldu sanırım, ama özetle:

Yüksek DPI her zaman iyidir. Eğer yüksek DPI'da mouse'unuz çok hızlı hareket ediyorsa (ki etmesi normal) oynadığınız oyunun ya da Windows'un mouse hassasiyetini (sensitivity) düşürmeniz yeterli olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Umarim anlatabildim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,042,288
Üyeler
165,330