DRAM hatası alıyorum

Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar bilgisayarı evde kendim montajladım ama hata alıyorum ve ekrana görüntü gelmiyor. Anakartta DRAM ışığı sürekli bir şekilde yanıyor. Tek 8gb ram kullanıyorum. Bütün slotları denedim ama yine de çalışmıyor. Ekrana hiç görüntü gelmediği için BIOS'a girip Ramin bozuk olup olmadığına da bakamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Parçalar:
Intel i5 11400f
MSI Z490A Pro
Cooler master mwe 700 watt bronze v2
XPG D50 3000Mhz 8Gb
Seagate barracuda q1 240Gb

Anakartı ne zaman aldın? BIOS sürümü ne anakartın?
Eğer BIOS sürümü 7C75v28 değilse o işlemci ile o anakartı kullanamazsın, çalışmaz.

Ramleri doğru taktığınıza emin misiniz ? Aynı sorunu ben de yaşadım ve servise gönderdim, ramleri doğru takamamışım.

Anakartı ne zaman aldın? BIOS sürümü ne anakartın?
Eğer BIOS sürümü 7C75v28 değilse o işlemci ile o anakartı kullanamazsın, çalışmaz.
Ekran hiç açılmadığı için BIOS'a giremiyorum sıkıntı burda zaten. Ne yapabilirim sizce?
Anakartı Amazon Almanya'dan pazar günü aldım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ramleri doğru taktığınıza emin misiniz ? Aynı sorunu ben de yaşadım ve servise gönderdim, ramleri doğru takamamışım.
Eminim.

Ekran hiç açılmadığı için BIOS'a giremiyorum sıkıntı burda zaten. Ne yapabilirim sizce?
Anakartı Amazon Almanya'dan pazar günü aldım.
11. nesil Intel işlemcileri destekleyen BIOS sürümüne sahip olduğunu düşünmüyorum. BIOS Flashback özelliği de o anakartta olmadığı için anca 10. nesil bir işlemci takıp sistemi açıp BIOS güncelleyebilirsin, o da uğraştırır.

Bunun için bir bilgisayarcıya gidebilirsin. 10. nesil bir işlemci takıp BIOS'u güncellettirip anakartı geri alırsın.

11. nesil Intel işlemcileri destekleyen BIOS sürümüne sahip olduğunu düşünmüyorum. BIOS Flashback özelliği de o anakartta olmadığı için anca 10. nesil bir işlemci takıp sistemi açıp BIOS güncelleyebilirsin, o da uğraştırır.

Bunun için bir bilgisayarcıya gidebilirsin. 10. nesil bir işlemci takıp BIOS'u güncellettirip anakartı geri alırsın.
BIOS ta hata olsa boot ışığının yanması gerekmez miydi? Bu hatanın DRAM hatasıyla bir alakası olabilir mi?

BIOS ta hata olsa boot ışığının yanması gerekmez miydi? Bu hatanın DRAM hatasıyla bir alakası olabilir mi?
İşlemci detectlenmediği için de DRAM ışığı yanabilir, normal. Dediğim gibi çok yüksek ihitmalle gerekli BIOS sürümünde değilsin o işlemciyi çalıştırabilmek için.

Sistemi ilk topladığımda bende de aynısı oldu, ramlerin pinlerini mikrofiber bezle silip taktım düzelmişti.

İşlemci detectlenmediği için de DRAM ışığı yanabilir, normal. Dediğim gibi çok yüksek ihitmalle gerekli BIOS sürümünde değilsin o işlemciyi çalıştırabilmek için.
Peki ben bu anakartı amazona iade edip b560 anakart alsam sizce mantıklı olur mu. Çünkü bilgisayarcılarla uğrasmak istemiyorum. Ve zaten OC yapamayacağım. Birde sata kablolarının paketini açmıştım bu iadeye engel olur mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,665
Üyeler
183,155
Son üye
Nagii
Geri