Neler Yeni

Yardım DRAM Işığı Yanıyor ve Ekran Gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Red Comandante
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Yazılım, Oyun
Aslında o liste uyumluluk listesi değil, ASUS ile anlaşmalı olan satıcılardan topladıkları RAM'leri takıp test edip sıraladıkları bir liste.
Listedekiler RGB olmayan modeller bende ise RGB model olanından var. RAM kutusuna dikkat ederseniz zaten Intel logosu var..

Ekler

• Ram.jpeg
    Ram.jpeg
    122.2 KB · Hit: 45
  • Liste.png
    Liste.png
    24.4 KB · Hit: 47

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Listedekiler RGB olmayan modeller bende ise RGB model olanından var. RAM kutusuna dikkat ederseniz zaten Intel logosu var..
Hocam ne alaka :D XMP'yi Intel geliştirdiği için Intel logosu var yoksa AMD sistemlerle uyumsuz gibi bir şey söz konusu değil. XMP teknolojisi AMD'de de Intel'de de uyumlu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Red Comandante
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Yazılım, Oyun
Hocam ne alaka :D XMP'yi Intel geliştirdiği için Intel logosu var yoksa AMD sistemlerle uyumsuz gibi bir şey söz konusu değil. XMP teknolojisi AMD'de de Intel'de de uyumlu.
Uyumsuz olduğu için zaten bu sorunu yaşamaktayım, eğer uyumlu olsaydı 1 ay kendimi sorunu çözmek için yırtmazdım. Ayrıca RAM'lerimi arkadaşımın sistemde denedik ve hiç bir sorun olmadı.

Arkadaşın sistem: Asus Z390-F, 2080 Ti ve i7 8700K

herkesiöldür31

80+ Bronze
Uyumsuz olduğu için zaten bu sorunu yaşamaktayım, eğer uyumlu olsaydı 1 ay kendimi sorunu çözmek için yırtmazdım. Ayrıca RAM'lerimi arkadaşımın sistemde denedik ve hiç bir sorun olmadı.

Keşke o Intel yazması sadece senin RAM'lerinde olmasaydı. Piyasda XMP sertifikası olan bütün RAM'lerde var. Çünkü XMP İntel teknolojisi. O zaman piyasdaki bütün RAM'ler AMD uyumsuz mu oluyor :D

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Al reis bu da benim kullandığım RAM'in kutusunun resmi. Intel logosu var diye ben bunu AMD sistemde kullanamayacak mıyım yani? :ROFLMAO:

Şu an bu RAM'i Ryzen 7 5800X ve B450 Tomahawk MAX ikilisiyle kullanıyorum hatta 3200 MHz CL15 olan XMP değerini overclock yaparak 3866 MHz CL14 yaptım ve o şekilde stabil kullanıyorum. Kısacası kutusunda Intel var diye o RAM'i AMD'lerde uyumsuz gibi bir düşünceye sahipsen yanlışsın. Demin dediğim gibi, XMP teknolojisini Intel geliştirdiği için bas bas bağırıyorlar. Ama bu teknoloji AMD tarafında da sorunsuz çalışıyor.

sdasadsda.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Red Comandante
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Yazılım, Oyun
O zaman piyasdaki bütün RAM'ler AMD uyumsuz mu oluyor :D
Tecrübelerime dayanaraktan yazdım, dediğim gibi arkadaşın sistem Intel tabanlı ve 2 senelik bir sisteme sahip olmasına rağmen güncel RAM'leri sorunsuz bir şekilde çalıştırdı. Peki benim sistemde neden çalışmayı reddediyor bu RAM'ler, acaba bir Intel taraftarlığı mı var ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Al reis bu da benim kullandığım RAM'in kutusunun resmi. Intel logosu var diye ben bunu AMD sistemde kullanamayacak mıyım yani? :ROFLMAO:

Şu an bu RAM'i Ryzen 7 5800X ve B450 Tomahawk MAX ikilisiyle kullanıyorum hatta 3200 MHz CL15 olan XMP değerini overclock yaparak 3866 MHz CL14 yaptım ve o şekilde stabil kullanıyorum. Kısacası kutusunda Intel var diye o RAM'i AMD'lerde uyumsuz gibi bir düşünceye sahipsen yanlışsın. Demin dediğim gibi, XMP teknolojisini Intel geliştirdiği için bas bas bağırıyorlar. Ama bu teknoloji AMD tarafında da sorunsuz çalışıyor.

Alıntıyı görüntüle
AMD sistemler için biçilmiş kaftan RAM'leri kullanıyorsunuz, hiç bir sorun yaşamamanız normal.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    112.8 KB · Hit: 45

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Tecrübelerime dayanaraktan yazdım, dediğim gibi arkadaşın sistem Intel tabanlı ve 2 senelik bir sisteme sahip olmasına rağmen güncel RAM'leri sorunsuz bir şekilde çalıştırdı. Peki benim sistemde neden çalışmayı reddediyor bu RAM'ler, acaba bir Intel taraftarlığı mı var ?

AMD sistemler için biçilmiş kaftan RAM'leri kullanıyorsunuz, hiç bir sorun yaşamamanız normal.
Ya hocam böyle bir şey yok of. Her söylediğimi kendi düşüncelerine göre eğip büküyorsun. Ona bakarsan G.Skill Trident Z'nin sadece Intel Z390 serisine özel çıkardığı RAM serisi var. G.Skill'in sitesine girip EOL modellerine bakarsan dediğimi anlarsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Red Comandante
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Yazılım, Oyun
Arkadaş hiç bir BIOS ayarı yapmadan sadece sitede yazan uyumlu RAM'ler ile değiştirerek sorunu çözmüş. Size listede yazanlar RGB modeli olmayanlar demiştim, arkadaşta aynı işlemci ve anakart var, anakartın sadece Wi-Fi özelliği yok.

Keşke o Intel yazması sadece senin RAM'lerinde olmasaydı. Piyasda XMP sertifikası olan bütün RAM'lerde var. Çünkü XMP İntel teknolojisi. O zaman piyasdaki bütün RAM'ler AMD uyumsuz mu oluyor :D
Konuya troll nick ile geldin, dalganı yapıp gittin. Bu şekilde mi mesaj kasıyorsun ?

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    52.2 KB · Hit: 45
Son düzenleme:

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç

Amd ve ram uyumsuzluğu diye bir şey yok anlayın şunu lütfen.
Bendeki Patriot ram bir çok defa Amd sistemde sıkıntı çıkarıyor yazısını gördüm forumda ancak pek kâle almadım ve şuan aylardır sıkıntısız bir şekilde çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Red Comandante
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Yazılım, Oyun
Amd ve ram uyumsuzluğu diye bir şey yok anlayın şunu lütfen.
Bendeki Patriot ram bir çok defa Amd sistemde sıkıntı çıkarıyor yazısını gördüm forumda ancak pek kâle almadım ve şuan aylardır sıkıntısız bir şekilde çalışıyor.
Aynı anakart, aynı RAM'ler ve listede uyumlu bellekler ile değiştirerek sorunu çözülmüş.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    63.5 KB · Hit: 40

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Mert
Sorun sanırım Anakart kaynaklı. Ramlar başka sistemde sorunsuz çalıştıysa anakartta sorun aramak gerekmez mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Red Comandante
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Yazılım, Oyun
Sorun sanırım Anakart kaynaklı. Ramlar başka sistemde sorunsuz çalıştıysa anakartta sorun aramak gerekmez mi ?
%99 Uyumsuzluk söz konusu, dediğim gibi anakart değişim yapıldı ve sorun devam ediyor. Kullandığımız sistemler AMD tabanlı ve RAM'ler Intel tabanlı sistemde sorunsuz çalıştı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,583
Üyeler
164,529
Son üye
tnkey
Top Bottom