Yardım DRAM ve CPU ışığı yanması

Ascheriit

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar sistemi yeni topladım ilk açılışını yaptım dram ve cpu ışığı yandı 10dk yakın bekledim ilk baş 2 4 e takmıştım ramleri şimdi 1 3 e taktım yine aynı şekilde hata verdi ekran gelmiyor hiçbir şekilde

Anakart: MSI B850 gaming wifi plus
Ram: Klevv cras v rgb 2x16 7200mhz ddr5

Ramler ve anakart uyumsuz mu?
Şimdi ne yapmalıyım ne denemeliyim?

Ekler

• IMG_20251209_215248.webp
    IMG_20251209_215248.webp
    323.9 KB · Hit: 17
RAM'lerin uyumsuz olabilir, BIOS güncellemesi yapmayı dene, RAM slotlarını kontrol et.

RAM'lerin uyumsuz olabilir, BIOS güncellemesi yapmayı dene, RAM slotlarını kontrol et.
Ekran açılmadığı için biosa giremiyorum ramleri tek tek deniyorum birde kasanın arkasında clear cmos button ve flash bios button var bunların kullanımı nasıl oluyor

Durum güncellemesi

ilk rami tüm slotlara taktım olmadı sonra diğer rami a2 slotuna taktım ve ekran geldi biosa attı direkt bende önceden anakartın en güncel sürümünü flasha atmıştım m flashtan anakartı güncelledim windows daha kurulu değil şimdiki adımda ne yapmalıyım 2.rami taktığımda düzelir mi?

Windowsu kurdum ardından tüm sürücüleri falan güncelledim şimdi 2.rami slota taktım tekrar dram ve cpu ışığı yanıyor ne yapmalıyım?

Windowsu kurdum ardından tüm sürücüleri falan güncelledim şimdi 2.rami slota taktım tekrar dram ve cpu ışığı yanıyor ne yapmalıyım?
2. Rami tek tek 1. de yaptığın gibi slotlarda dener misin?
Tek başınayken de aynı ışıklar yanıyor ise raminde bir arıza olabilir.

2. Rami tek tek 1. de yaptığın gibi slotlarda dener misin?
Tek başınayken de aynı ışıklar yanıyor ise raminde bir arıza olabilir.
İlk başta o rami denemiştim tek tek tüm slotlarda hepsinde de ışıklar yanıyordu yarın tekrar sadece o ramle tüm slotları deneyeceğim şimdi uyumam lazım teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,352
Üyeler
186,051
Son üye
bahadırx6
Geri