Neler Yeni

Dual Boot en son işletim sistemi ile yükleme

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Arkadaşlar laptopumda dual boot ile Windows 8.1 ve Windows 11 var. Şöyle bir durum var dual boot ta veya başlatmada bir sıkıntı yok ama

Mesela en son Windows 11 ile kapattım bilgisayarı. Bilgisayarı açarken seçim ekranı gelmeden önce Windows 11'i yüklüyor seçim ekranında Windows 8.1 varsayılan olduğu için ona giriyor girdikten sonra Windows 11'in başlangıç sesi çalıyor orada baya bekliyor sonra siyah ekranda kalıp Windows 8.1'i yüklemeye başlıyor.

Bu yüzden zaten hdd ile yavaş olan bilgisayar daha çok yavaşlıyor.

Eğer Windows 8.1 ile kapatırsam açtığımda varsayılan olan da Windows 8.1 olduğundan bir sorun çıkmayacaktı.

@Windows 11 aşığıyım belki bu konu hakkında bir bilgin vardır.

Ümitcan Uygun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Hangi Windows'u sonradan yüklediniz acaba?

Ümitcan Uygun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
En İyi Cevap
7
Arkadaşlar laptopumda dual boot ile Windows 8.1 ve Windows 11 var. Şöyle bir durum var dual boot ta veya başlatmada bir sıkıntı yok ama

Mesela en son Windows 11 ile kapattım bilgisayarı. Bilgisayarı açarken seçim ekranı gelmeden önce Windows 11'i yüklüyor seçim ekranında Windows 8.1 varsayılan olduğu için ona giriyor girdikten sonra Windows 11'in başlangıç sesi çalıyor orada baya bekliyor sonra siyah ekranda kalıp Windows 8.1'i yüklemeye başlıyor.

Bu yüzden zaten hdd ile yavaş olan bilgisayar daha çok yavaşlıyor.

Eğer Windows 8.1 ile kapatırsam açtığımda varsayılan olan da Windows 8.1 olduğundan bir sorun çıkmayacaktı.

@Windows 11 aşığıyım belki bu konu hakkında bir bilgin vardır.
Sorun Windows 11'in bootloader'ı ile alakalı muhtemelen. Daha beta da olduğu için normal bence böyle bir sorun çıkması. Çözüm konusunda dualboot ile Windows 11 kurmadığım için bilmiyorum o.O2

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun Windows 11'in bootloader'ı ile alakalı muhtemelen. Daha beta da olduğu için normal bence böyle bir sorun çıkması. Çözüm konusunda dualboot ile Windows 11 kurmadığım için bilmiyorum o.O2
O zaman bilgisayarı Windows 11 ile değil Windows 8.1 ile kapatacağız başka yolu yok.

Ümitcan Uygun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Varsayılan işletim sistemini Windows 8.1 yapmayı dener misin?
Bu arada özür dilerim hocam anlatmayı unuttum. İlk önce Windows+R atıp msconfig yaz, önyükleme kısmından varsayılan olmayan işletim sistemini seçip varsayılan olarak ayarla.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Varsayılan işletim sistemini Windows 8.1 yapmayı dener misin?
Öyle zaten. Zaten en sonunda 8.1 açılıyor. Ama aslında varsayılan olanı başta yüklemesi gerekirken eğer pc yi 11 ile kapatırsam açınca ilk başta 11’i yükleyip seçim ekranında 8.1’i yani varsayılanı seçince 11 in başlangıç sesini verip bekletip sonra 8.1’i yüklemeye başlıyor durum bu.

Top Bottom