Neler Yeni

Dual channel kullanmak için gereken özellikler nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Aygün
Merhabalar, yeni bir laptop aldım Asus TUF Gaming F15 FX506HE-HN011 modele sahip ancak ramı yükseltmek istiyorum malesef ki aynı ramı bulamıyorum. Ram'ın modeli bu Samsung M471A1G44AB0-CWE.
Şimdi birkaç sorum olacak sizlere;
1-Aynı mhz, cl ve voltaj değerine sahip farklı bir marka ürün alsam dual channel kullanabilir miyim?
2-İkinci el bir samsung ram buldum yine 3200 mhz ve cl22 ama model numarası farklı, bu ramı alsam sorum aynı dual channel kullanabilir miyim?
3-Dual channel kullanmasam performans anlamında ne kaybederim?
Önerilerini bekliyorum dostlar.
@Abdullah Hacıgül abi bi fikir verir misin?

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Dual channel demek çift kanal bellek demek dostum.
Aynı MHZ ve aynı CL değerinde bir ram alıp takarsın çift kanal performansı verecektir size.
Kullanmazsanız aldığınız performansı yine alırsınız, herhangi bir şey kaybetmezsiniz:)
Fakat alırsanız da gözle görülür bir performans artışı olacaktır.

Rik Sançez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
613
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Merhabalar, yeni bir laptop aldım Asus TUF Gaming F15 FX506HE-HN011 modele sahip ancak ramı yükseltmek istiyorum malesef ki aynı ramı bulamıyorum. Ram'ın modeli bu Samsung M471A1G44AB0-CWE.
Şimdi birkaç sorum olacak sizlere;
1-Aynı mhz, cl ve voltaj değerine sahip farklı bir marka ürün alsam dual channel kullanabilir miyim?
2-İkinci el bir samsung ram buldum yine 3200 mhz ve cl22 ama model numarası farklı, bu ramı alsam sorum aynı dual channel kullanabilir miyim?
3-Dual channel kullanmasam performans anlamında ne kaybederim?
Önerilerini bekliyorum dostlar.
@Abdullah Hacıgül abi bi fikir verir misin?
Dual channel kullanmak FPS yi ciddi etkiliyor. Eğer ram bulamadıysan Cpu Z uygulamasını indirip memory ve spd bölümlerinin SS ini atarsan yardımcı olunur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Aygün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dual channel demek çift kanal bellek demek dostum.
Aynı MHZ ve aynı CL değerinde bir ram alıp takarsın çift kanal performansı verecektir size.
Kullanmazsanız aldığınız performansı yine alırsınız, herhangi bir şey kaybetmezsiniz:)
Fakat alırsanız da gözle görülür bir performans artışı olacaktır.
teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dual channel kullanmak FPS yi ciddi etkiliyor. Eğer ram bulamadıysan Cpu Z uygulamasını indirip memory ve spd bölümlerinin SS ini atarsan yardımcı olunur.
ürün bu hocam sarı siteden birisiyle görüşüyorum model numarasını bekliyorum ama yine de yardımına hayır demem

Ekler

• WhatsApp Image 2021-08-24 at 23.03.20.jpeg
    WhatsApp Image 2021-08-24 at 23.03.20.jpeg
    99.1 KB · Hit: 50
  • WhatsApp Image 2021-08-24 at 23.05.59.jpeg
    WhatsApp Image 2021-08-24 at 23.05.59.jpeg
    84.1 KB · Hit: 43
Top Bottom