Çözüldü✓ DDR5 Dual Channel Mavi Ekran Hatası

bud4nE

80+
Reaksiyon skoru
29
2 aydır tek tek topladığım sistemi bugün birleştirebildim. Nebi Akgün'ün DDR5 ayarlarını tabloda gösterildiği şekilde manuel olarak girdim fakat dual channeldayken mavi ekran aldım. Sorun belki gecikme değerlerindedir diye değerleri düzelttim ama yine mavi ekran almaya devam ettim. Dün gece sistemi kurduktan sonra 1 saat boyunca stok hızlarda(4800) çalıştı, sorun olmamıştı.

A2 slotuna iki rami de A-Die daki değerleri girip ramleri 5dk yüke soktuğum halde bir sorun oluşmadı.

B2 slotuna taktığımda ise sistem kilit ekranına geldiği gibi mavi ekran vermekte. Biosa gitsem bile biosta 10 saniye sonra sistem donuyor. Yardımcı olabilir misiniz? B2 Slotu mu bozuk sizce? Diğer slotlarda dual channel stabil çalışmaz diye okudum.
Edit: B2 slotunda 1.4V vererek diğeri gibi 3-5dk yük bindirip test ettim çalıştı.
Ramlerim: Patriot V.V. 6000mhz Cl30 16gbx2 dual kit.

İlk aldığım mavi ekran hatası MEMORY_MANAGEMENT idi,
Slotları tek tek denerken B2 slotunda aldığım hata ise ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY

Son düzenleme:
Voltaj 1.35 yapmıştım 1.4 yapsam belki çözülebilir mi?

B2 slotuna takıp 1.4 yaptığımda çalışmaya devam etti. Yük de bindirdim 3-5dk ama sorunsuz çalıştı. Bu sefer diğer slota tamamladım dual channelı. Yine crash verdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Başarısız clipsp.sys

Konuya hakim herhangi birisi yardımcı olabilir mi lütfen

2 aydır tek tek topladığım sistemi bugün birleştirebildim. Nebi Akgün'ün DDR5 ayarlarını tabloda gösterildiği şekilde manuel olarak girdim fakat dual channeldayken mavi ekran aldım. Sorun belki gecikme değerlerindedir diye değerleri düzelttim ama yine mavi ekran almaya devam ettim. Dün gece sistemi kurduktan sonra 1 saat boyunca stok hızlarda(4800) çalıştı, sorun olmamıştı.

A2 slotuna iki rami de A-Die daki değerleri girip ramleri 5dk yüke soktuğum halde bir sorun oluşmadı.

B2 slotuna taktığımda ise sistem kilit ekranına geldiği gibi mavi ekran vermekte. Biosa gitsem bile biosta 10 saniye sonra sistem donuyor. Yardımcı olabilir misiniz? B2 Slotu mu bozuk sizce? Diğer slotlarda dual channel stabil çalışmaz diye okudum.
Edit: B2 slotunda 1.4V vererek diğeri gibi 3-5dk yük bindirip test ettim çalıştı.
Ramlerim: Patriot V.V. 6000mhz Cl30 16gbx2 dual kit.

İlk aldığım mavi ekran hatası MEMORY_MANAGEMENT idi,
Slotları tek tek denerken B2 slotunda aldığım hata ise ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY
Öncelikle tüm sistem bileşenlerini marka model olarak yazın lütfen. Sadece Ram bilgisi yeterli değil.

Öncelikle tüm sistem bileşenlerini marka model olarak yazın lütfen. Sadece Ram bilgisi yeterli değil.
Sorunu çözdüm. Yine de cevabınız için teşekkürler. Cevap gelmeyince kendim araştırmalar yaptım.

Çözüme gelecek olursa eğer Power Down Enable ayarını kapattığımda mavi ekran veriyordu. "Auto" ya çektiğimde sorun çözüldü. Gelecekte bu konuda sorun yaşayacak arkadaşlara faydası dokunursa sevinirim.

Geri