Neler Yeni

DUBLEKS EVDE ALT KATTAKİ İNTERNETİ ÜST KATA NASIL TAŞIYABİLİRİM

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mustafa Kemal Eser
Bütçe
5000
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar;

Dubleks bir evde yaşıyorum ve internetim fiber alt yapı destekli superonline. Üst katı tamamen ayrı bir eve çevirdik fakat aşağıdaki modemi üst katta telefonum çekmiyor. Üst kata alt kattaki modemden ethernet kablosu çektireceğim fakat üst katta nasıl bir cihaz kullanmam gerektiğini bilmiyorum (Bazı kişiler router kullan bazıları access point yeterli vs gibisinden şeyler yazmış). Üst katta telefon-tv gibi wifi ağına bağlanacak cihazlar olacak, bir de masaüstü sistemim var ona da ethernet kablosu çektireceğim.

Sizce nasıl bir yol izlemem, hangi cihazı kullanmam gerekli? Aydınlatırsanız çok sevinirim.

yenigeldim

80+ Silver
mesh sistem kurabilirsin. ikisi farklı isimde yayın yapabilir diyorsan access point yeterli olur

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mustafa Kemal Eser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
mesh sistem kurabilirsin. ikisi farklı isimde yayın yapabilir diyorsan access point yeterli olur
Mesh sistem tam olarak ne oluyor kral? İnternet hızım yeterince yüksek eğer söylediğin şey o ise tüm cihazlara yeterli olacaktır zaten.

yenigeldim

80+ Silver
Mesh sistem tam olarak ne oluyor kral? İnternet hızım yeterince yüksek eğer söylediğin şey o ise tüm cihazlara yeterli olacaktır zaten.
Bi alt kata bi üst kata modem/router koyuyorsun. Bunları kablo ve kablosuz bağlıyorsun. Kablo daha iyi olur. İkisi tek modem gibi çalışıyor. İnternetin hiç kesilmeden iyi çekene bağlanıyor. Kapsama alanın artmış oluyor.

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mustafa Kemal Eser
Bi alt kata bi üst kata modem/router koyuyorsun. Bunları kablo ve kablosuz bağlıyorsun. Kablo daha iyi olur. İkisi tek modem gibi çalışıyor. İnternetin hiç kesilmeden iyi çekene bağlanıyor. Kapsama alanın artmış oluyor.
Anladım kral teşekkür ederim ilgilerin için. Bu sistemi de bi araştırayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

deco bakabilirsin
Deco tam olarak ne oluyor ve bağlantısı nasıl yapılıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hakkı BÜLBÜL
üclü veya ikili modelleri var bir tanesi ana dağıtıcı oluyor digerleri de ondan verileri alıyor tek ev dubleks ise güclü router daha iyi olur ben dubleks yazdıgını görmemisim benim dedigim bi kac ev icin daha iyi olurdu

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mustafa Kemal Eser
üclü veya ikili modelleri var bir tanesi ana dağıtıcı oluyor digerleri de ondan verileri alıyor tek ev dubleks ise güclü router daha iyi olur ben dubleks yazdıgını görmemisim benim dedigim bi kac ev icin daha iyi olurdu
Anladım kral. Router için şöyle bir şey okudum, modemler zaten routing işlemi yaptığı için access point yeterli olur gibi şeyler yazmışlar. Sanırım en ideal çözüm için internet sağlayıcıma gidip onlara danışacağım

yenigeldim

80+ Silver
Anladım kral teşekkür ederim ilgilerin için. Bu sistemi de bi araştırayım

Deco tam olarak ne oluyor ve bağlantısı nasıl yapılıyor
deco dediği mesh. bi markanın modeli. kablolu desteği yoksa alma.

Anladım kral. Router için şöyle bir şey okudum, modemler zaten routing işlemi yaptığı için access point yeterli olur gibi şeyler yazmışlar. Sanırım en ideal çözüm için internet sağlayıcıma gidip onlara danışacağım
keenetic ürünlerine bak. evdeki altyapı ne? keenetic hopper + sprinter yapılabilir. @KYTECHNGAMING

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar;

Dubleks bir evde yaşıyorum ve internetim fiber alt yapı destekli superonline. Üst katı tamamen ayrı bir eve çevirdik fakat aşağıdaki modemi üst katta telefonum çekmiyor. Üst kata alt kattaki modemden ethernet kablosu çektireceğim fakat üst katta nasıl bir cihaz kullanmam gerektiğini bilmiyorum (Bazı kişiler router kullan bazıları access point yeterli vs gibisinden şeyler yazmış). Üst katta telefon-tv gibi wifi ağına bağlanacak cihazlar olacak, bir de masaüstü sistemim var ona da ethernet kablosu çektireceğim.

Sizce nasıl bir yol izlemem, hangi cihazı kullanmam gerekli? Aydınlatırsanız çok sevinirim.
Bütçenize göre,

Keenetic Explorer (100 mbit ethernet portlu - ac wifi)
Keenetic Speedster (1 gigabit ethernet portlu - ac wifi)
Keenetic Hopper (1 gigabit ethernet portlu - ax wifi)

öncelikli önerilerim olacaktır.

Üst katta kablolu bir cihaz bağlantısı olmayacak ise;
Keenetic Buddy 5 (100 mbit ethetnet portlu - ac wifi)
Keenetic Buddy 6 (1 gigabit ethernet portlu - ax wifi)

Superonline cihazını devre dışı bırakabilirsiniz. ONT mevcut ise tabii ki.
alt-üst kat için mesh sistemi yapabilirsiniz. Basit kurulum, kolay yönetim gibi avantajlarınız olur.

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mustafa Kemal Eser
Bütçenize göre,

Keenetic Explorer (100 mbit ethernet portlu - ac wifi)
Keenetic Speedster (1 gigabit ethernet portlu - ac wifi)
Keenetic Hopper (1 gigabit ethernet portlu - ax wifi)

öncelikli önerilerim olacaktır.

Üst katta kablolu bir cihaz bağlantısı olmayacak ise;
Keenetic Buddy 5 (100 mbit ethetnet portlu - ac wifi)
Keenetic Buddy 6 (1 gigabit ethernet portlu - ax wifi)

Superonline cihazını devre dışı bırakabilirsiniz. ONT mevcut ise tabii ki.
alt-üst kat için mesh sistemi yapabilirsiniz. Basit kurulum, kolay yönetim gibi avantajlarınız olur.
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Dediklerinize bakacağım :)

deco dediği mesh. bi markanın modeli. kablolu desteği yoksa alma.

keenetic ürünlerine bak. evdeki altyapı ne? keenetic hopper + sprinter yapılabilir. @KYTECHNGAMING
Aynen kablolu bağlantı yapmak istiyorum ben de zaten dikkat ederim kablo desteğine. Çok teşekkür ederim 🙏

Top Bottom