DUİM Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim ve KariyerBakımındanNasılYol İzlemeliyim

Reaksiyon skoru
1
Herkese selam
17 yaşındayım 2026 yks ye hazırlanmaya başlıyorum ufak ufak. Meslek olarak deniz ulaştırma işletme müh. istiyorum. Belki bu istek etrafımda ki insanların benden daha çok finansal anlamda ileride olmasından
ya da belki bu türkiyede ki iş, gelecek, aile ,mutsuzluk, umutsuzluk kaygılarımdan ve insanların pek samimi gelmemesinde dolayı belki bu ergenlikten dolayı da olabilir bilemiyorum, bu arada çok sosyal biriyim
komik,sevecen,iyi biriyim yani sanki bu denizcilik bana hayata karşı farklı bir olgunluk katacakmış gibi geliyor. Benim korkum ise bu kadar kaygılarım varken bu meslek beni daha kötü yapıcak bunu da bilemiyorum.,
Neyse kariyer planı mevzusuna gelelim.
1. Ortalama askerlikten sonra 24 yaşımda tanker sektörüne atılıyorum ve ortalam 40 ayda bir ehliyet yükseltiyorum ( tabii gideceğim ini ya itü ya da deü)
2. 2.Kaptanlik ehliyetimi aldıktan sonra küresel çapta ki şirketlerin birisinde işe başlıyorum.Bunlar şöyle:

1. Teekay Şirketi

2. Euronav NV

3. Scorpio Tankers A.Ş.

10. Mitsui OSK Hatları

5. DHT Holdingleri

gibi şirketlerde.

3. Ortalama 35-36 yaşım da yeterince tecrübe ve bilgiye sahip olacağım için karada yönetici- üs düzey yönetici olmak istiyorum ya da pilot kaptan römork kaptanı yani akşam evime gitmek istiyorum pilot iken bu biraz zor ama römork içinde aynı şey geçerli.

4. Bu aşamaya kadar extra yatırım döviz konut gibi ek gelirler elede ediyorum.
5. yaklaşık 50 küsür yaşım da emekli oluyorum n-belki eğitim üyesi olurum.

Bu konu da denizci büyüklerimden bir fikir bekiyorum ne kadar mümkün ne kadr gerçekçi ve hatalırım neleri ihmal ediyorum .

Geri