BO7 Nasıl Olmuş? BO7'i test ettim ve düşüncelerim.

Reaksiyon skoru
3
BO7 BETA'yı şuan toplam 6 saat oynadım ve görüşlerim şöyle:

1. TEMA NASIL
Oyun BF3 ve BF4 temalarının karışık hali gibi olmuş grafikler bence kötü değil ama öyle muhteşemde diyemem geçen seneden pek bir fark göremedim, BF7 ile karşılaştırıcak olursak ikisinin de en düşük grafik ayarlarındaki hali ile BF6 açık ara öne geçer.

2. OYNANIŞ NASIL
Gelişmiş Omnimovment dediler fakat ben çok bir fark sezemedim aynısı gibi ek olarak sadece duvarda yürüme gelmiş mapler de buna uygun yapılmaya çalışılmış fakat okadarda efektif değil gibi geldi bana açıkçası

3. SES SORUNLARI DÜZELDİ Mİ?
Maalesef hayır geçen sene nasıl rezilse bu senede okadar rezil bir ses var arkandan koşarak gelen duymuyorsun bir anda öldürüyor ve ekranına kill cam geliyor çok sinir bozucu bir durum (şuan Beta tabii belki düzelir fakat BO6 da aynıydı çok bir değişme olmadı)

4. TEKNİK
Açıkçası umarım betadan kaynaklı bir problemdir öyle ummak istiyorum, 43ms de oynanamama rağmen çok sıkıntılı durumda geçen sene gibi bu durum omnimovmenttan kaynaklı ise gerçekten sıkıntı büyük bundan önce ilk ben ateş ettim gibi görünüyor mermi çıkıyor damage indicator geliyor ama ben ölüyorum ve genelde kill camde de ateş etmemiş gibi duruyor bunun dışında ateş etmek için tıkladığınızda saniyelik bir gecikme var aşırı sinir bozucu umarım buda kalkar, duvar arkası ölmeler adamın duvardan çıkmadan vurması gibi durumlar hala var yine öncesinde söylediğim gibi geçen sene bu durumlar omnimovmenttan kaynaklıydı umramım beta çıkışı bunu düzeltirler.

FPS konusunda da umarım betadan kaynaklıdır 150 ila 90 FPS lerde gittim geldim bir anda drop ile düşüyor ve en önemlisi de oyun başı aldığım FPS ile sonunda aldığım FPS'ler farklı bunun da sebebini anlayamadım acaba pc'de mi sıkıntı var diye BO6 Multi ve WZ girdim onlarda böyle bir durum yok

Silahlar aşırı dengesiz, oyunda 150 fpslerde olsam da bir yoğunluk var, mermi doldurmak aşırı uzun sürüyor movment bir değişik gerçekten açıklanacak gibi değil test edilmesi gerekiyor BO6'nın movementını sevmesemde bu daha da beter bir şey.

Oyun dahada kontrolcü oynunu olma yolunda gidiyor gibi MNK hissiyatını da beğenemedim bana mı öyle geliyor diye yayıncıları izledim ve sordum onlarda aynı fikirde.

5. EĞLENCELİ Mİ?
Ben eğlendim fakat yeni bir oyun olduğundan mı? yeni silahlar ilgi çektiğinden mi? oynanışa gelen duvarda yürüme vs.den mi? hayır sadece COD olduğundan yani BO6'da olsa aynı hissedecektim hatta BO6 beni daha çok heycanlandırmıştı bu yüzden büyük ihtimalle para verip almaycağım bir oyun olmuş BO7 sadece hikaye modu için belki onuda gamepass ile oynarım.

6. BF6 MI BO7 Mİ?
Açıkçası yersiz bir karşılaştırma gibi geliyor bana tam nasıl söylenir bilmiyorum ama ikisi fps olsada farklı türlerde oyunlar kitleside çok farklı bence, açıkçası 32v32 64v64 12v12 bu tarz modlar sarmıyor direkt ya 5v5 ya da 4v4 modu olması gerekli multi oynamam için

BR kısmına gelecek olursa geleceği söyleniyor fakat onunda dengesini güzel yapmalarılazım yani PUBG gibi yavaş veya taktiksel olacaksa büyük ihtimalle ben yine WZ'i seçerim zaten, ki BF yapısına bu tarz daha uyuşuyor gibi tahminimce ne PUBG kadar yavaş ve taktiksel ne WZ kadar hızlı bir oyun yapısı olacak böyle olursa sevmem gibi geliyor, birçok oyuncunun WZ'i sevme sebebi hızlı ve smooth mekanikleri olduğunu düşünüyorum tabii MW19 sonrası için smooth çok geçerli değil ancak hızlı kısmı hala aynı olduğu söylenebilir hatta daha hızlı bile oldu.

BF6 BR'si için ön yargılı konuştum deneyip göreceğiz belki seveceğim orasını bilemiyorum ama keşke MW19 tarzı bir mekanikle gelse güzel olur ama oda BF yapısına ters gibi neyse çıkarsa test edip ozaman göreceğiz sarıyor mu sarmıyor mu.

7. MAPLAR NASIL?
Genel olarak COD'un yaptığı mapleri beğeniyorum bu seferde tema açısından beğendim açıkçası kötü kısımları ise mapler gerksiz yoğun, karakter seçmesi zor, çok fazla camp atılacak yer var, bence dengesiz bazı yerlerde alınan poziyonların karşıdaki oyuncuya şans vermediği çok alan var, oto açılır kapılar koymuşlar her yere aşırı sinir kapıyı açmam ile ölmemin bir olduğu çok fazla an oldu bomba vs vs hiçbir türlü önüne geçemiyorsun yanında kapı varken de başka yere bakmak sıkınıtı kapı sesi aşırı az fark edemediğim çok an oldu bir anda arkamdan vuruluyorum :D bunun dışında genel anlamda teknolojik bir temada olması gerçekçiliği kaçırıyor diyen bir kitle var fakat COD'da bu amaç var mıydı orası tartışılır keza BO3 ve BO4'de bu tema ve yapıda oyunlardı, hakta veriyorum ama MW19'dan beri daha gerçekçi bir tema ve silahlar ile karşımıza geldiler bunlarla başlayanlar için biraz garip gelmiş olabilir.

(UPDATE) Mapler için de IW2 çakması gibi görünüyor demiştim ama o fikrimde değişti şuan maplari öğrenmeye başladıkça güzel gelmeye başladı tabii Tema için geçerli yoksa bence hala sıkıntılı olduğu yerler var.

8. OYUN İÇİ
Oyun içi menüler olsun perkler olsun hiçbir şey değişmemiş cilalayıp vermişler her sene aynı oyunu önümüze koyuyorlar dalga geçer gibi
değişmeyi geçtim ekleme bile yapmamışlar perk isimlerini değiştir içeriği ile biraz oyna silahları değiştir heee ama yeni gelen silahları güçlü yap WZ de eski oyunların silahları oynanmasın sende camo sat mantık yine burda kalmış umrarım ne kadar ön yargılı da olsam BF6'nın BR'si WZ'yi gölgede bırakırda biraz akıllanırlar.

9. HİSSİYAT NASIL
Açıkçası vuruş hissiyatı güzel mekanikler ne kadar (bence) hala sıkıntılı olasada eğlenceli COD ne kadar kötü oyunda çıkarsa en azından bu anlamda kalitesini konuşturmayı biliyor ah bide biraz daha hatasız yapsalar keşke

10. GERÇEKLİKTEN UZAK NASIL OYUN BU YA?
Bence artık COD için bu yorumları geçmemizlazım adamların zaten böyle bir amacı da yok BF ile karşılaştırmanın yanlış olmasının sebebide bu zaten biri gerçekçi bir savaş deneyimi vermeye çalışıyor biri ona kıyasla biraz daha arcade bir deneyim sunuyor, sırf bu tema ve yapı dan dolayı 'BU NASIL OYUN HİÇ GERÇEKÇİ DEĞİL' bu tarz yorum yapan çok fazla insan var yani sadece oynanması için gerçekçi mi olması gerek Apex Legends mesela şuan aktif olarak WZ'i değil Apex oynuyorum gerçekçi mi değil bir sebep mi oynamamak için? o yüzden bu gerçekçilik olayını bırakıp oyundan keyif almaya bakın beğenmediysenizde oynamayın bu kadar basit :D

SONUÇ

Zombie Modu'nu da görmedik ama Multi için BO7 almaya değmez bir oyun hikaye modu ve Zombie Modu için gamepass kullanılabilir keza 2 modda sürekli sürekli oynanacak modlar değil. Yani kısacası hikayesi ne kadar iyi olursa olsun para vermeye değmez bir oyun ile yine yeniden karşımıza çıkan bir Activision var.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,045
Üyeler
183,052
Son üye
ysuff1903
Geri