süpremmmee
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
NVIDIA SMOOTH MOTION BENİM İÇİN MUHTEŞEM ÇALIŞIYOR
BO7 de en büyük problemim FPS'ti normalde WZ'de 130 150 arası gidip gelen FPS'im BO7'de oyun başı 140 150 2dk sonra 110 80 arası gidip geliyordu ve inanılmaz bir akıcılık kaybı oluşuyor G-SYNC miş V-SYNC miş asla çözüm olmadı akıcılığı geçtim oyunda anlatamayacağım şekilde ekranda bir yoğunluk mu desem bilemiyorum bir hissiyat oluşuyordu sonra yt'de bir anda karşıma SMOOTH MOTION ile alakalı bir video çıktı ve bende videodaki gibi açtım, açık olup olmadığını kontrol etmek içinde NVIDIA OVERLAY üzerinden kontrol ettim ve evet açık, sonuçlara gelicek olursak
FPS'im şuan çok fazla haraket patlama ateş etme yoksa 170 180, çatışmada ve fazla efektin olduğu yerlerde en fazla 140 a düştü ghosting* vs. bir sorun yaşamadım görüntüde kötüleşmede yok 2k da oynuyorum bunuda belirteyim, gecikme kısmına değinirsek hissedilebilir bir fark sezemedim.
*Arkadaşlarımla yaptığım denemeler sonucu karakterlerde vs ghosting yok fakat ani hareketlerde ghosting mi denir bilemiyorum crossta benzeri bir şey oluşuyor ama karakterlerde veya çevrede böyle bir durum yok
Frame-Gen ile test ettim normalde açmam ama merak ettim sonuç ne olacak diye oyun oynanmaz hale geliyor fps artışı da olmuyor hem BO7 hemde BO6'da test ettim sonuç aynı.
NVIDIA APP üzerinden açabilirsiniz optimizasyon kısmında DRIVER ayarlarının altında YUMUŞAK HAREKET olarak gözüküyor DLSS Frame-Gen desteklemeyen oyunlar içinde önerilmiyor en azından NVIDIA bu şekilde yazmış
DRIVER AYARLARI'nı göremezseniz NVIDIA APP penceresini tam ekrana alın öyle gözüküyor bende de başta çıkmadı.
Şuanda her oyunda çalışmıyormuş anladığım kadarıyla bazı oyunlarda fps'i 30 sabitleme ya da daha da düşürme gibi problemler oluyormuş
DENEYEN VEYA DENEYECEK ARKADAŞLARIN CEVAPLARINI BEKLİYORUM SİZİN İÇİN İŞE YARADI MI? HANGİ OYUNLARDA DENEDİNİZ? PROBLEM YARATIYOR MU?