Arkadaşlar başlıktan anlaşılacağı üzere acaba a520 ile oc yapabilirmiyim deneyeceğim sizlere de bilgi vermek istedim belki yararı dokunur diye düşündüm
1.önce msı sitesinden anakartın en güncel biosunu kurdum
2. tabi anakartım oc desteği olmadığı için diğer kurnazlık yollarını araştırırken fsb base clock diye bir özellik keşfettim daha doğrusu her anakartta olan sadece ilk kez ne işe yaradığına bakmak istedim
sonuçta işlemci hızımızı fsb(100mhz)*core (benim işlemcim 39)=3.9 ghz
tek düşüncem fsb artırarak oc yapabilir miyim sonuçta 103*39 dan 4ghz oluyor
+ ramlarim normalde corsair 8gb 2600 mhz ve ve oc ile voltaj vermeden 3200 yaptım bir tık daha artınca pc açılmıyor fsb arttırırken iise ram hızlarım arttığını görünce ramlarimi 3066 mhz çektim
FOTOĞRAF HERŞEYİN ORJİNAL HALİ
Agalar 101*39 da ramlar 2666 iken ram hızları artıyor işelmci de artıyor gayetr sıkıntısız
ama windows görev yöneticisi ramları hala hızı artmamış gibi görüyor işlemciyi de aynı görüyor
ama msı dragon center den bakınca hem işlemcinin (otomatik de) çektiği voltaj da azcık artma var belki de bana öyle geldi
biraz abartıp 107*39 yapsam 4.1 ghz çıkabilirmiyim deneyimlerimi paylaşıcam
1.önce msı sitesinden anakartın en güncel biosunu kurdum
2. tabi anakartım oc desteği olmadığı için diğer kurnazlık yollarını araştırırken fsb base clock diye bir özellik keşfettim daha doğrusu her anakartta olan sadece ilk kez ne işe yaradığına bakmak istedim
sonuçta işlemci hızımızı fsb(100mhz)*core (benim işlemcim 39)=3.9 ghz
tek düşüncem fsb artırarak oc yapabilir miyim sonuçta 103*39 dan 4ghz oluyor
+ ramlarim normalde corsair 8gb 2600 mhz ve ve oc ile voltaj vermeden 3200 yaptım bir tık daha artınca pc açılmıyor fsb arttırırken iise ram hızlarım arttığını görünce ramlarimi 3066 mhz çektim
FOTOĞRAF HERŞEYİN ORJİNAL HALİ
Mesaj otomatik birleştirildi:
Agalar 101*39 da ramlar 2666 iken ram hızları artıyor işelmci de artıyor gayetr sıkıntısız
ama windows görev yöneticisi ramları hala hızı artmamış gibi görüyor işlemciyi de aynı görüyor
ama msı dragon center den bakınca hem işlemcinin (otomatik de) çektiği voltaj da azcık artma var belki de bana öyle geldi
biraz abartıp 107*39 yapsam 4.1 ghz çıkabilirmiyim deneyimlerimi paylaşıcam
Ekler
Son düzenleme: