Neler Yeni

DÜNYANIN EN ADALETLİ ÜLKESİYİZ(!)

cchavo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
ibrahim ahıskalı
aferim sana
Mesaj otomatik birleştirildi:

tabii ki canı var, acı çekiyor. bunu yapanı savunmuyorum. benimde kedim var 8 yaşında ama kedi öldürdü diye 5 yıl ceza vermek saçmalıktan başka bir şey değil.
kediyi tekme atarak acı çektir öldüren birinin ceza almasını saçmalık olarak nitelendirmek çok garip bir kafa yapısı

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,568
İsim
Ahmet Tulumcu

İstanbul Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi vahşice öldürdüğü için yargılanan İbrahim Keloğlan'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkemenin iyi halden indirim uyguladığı Keloğlan, yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.​

Bi takım elbise giy ve iyi hal indirimi al oh ne âlâ! Ben artık hiç şaşırmıyorum bu saçmalıklara ve tek diyeceğim şey şu;
- Bu ülkenin eğitimi ve sosyal anlamda tüm anlayışları bir hiçtir ve her şeyi özelleşen ülkenin adalet huzurunda yer alan ve tokmak vuran sözde hakim denilen şahsiyetler bu kararı adaletin gerçekliği dışında belirliyor.
Başımıza ne geldiyse (ekonomik, eğitim, adalet, iktisadi, kültürel vb yönlerden) hepsinden bu iktidar sorumlu ve ülkeyi çürütenlerde onlar oldu. Hepsi benim gözümde vatan h*inidir.
Geleceğimizi yaktılar, gençlerimizin, emektâr insanlarımızın, yetişkinlerimizin içinde zerre mutluluk ve yaşam hevesi kalmadı. Herkes mutsuz. Neyse ki ölümlü dünyadayız kendimi sadece böyle teselli edebiliyorum.

Alıntıyı görüntüle
ya abi bak bu olay için o kadar kişi toplanmış ne güzel
ama niye çocuk tecavüzcüsüne, kadın katiline, seri katiline, sokak köpekleri yüzünden parçalana çocuk için niye böyle toplanmıyorsunuz ona sinir oluyorum yani ülkede o kadar kötü şeyler oluyor onlar için bir kişi bile gelmiyor ama bu olay için o kadar kişi toplanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,973
İsim
Burak Karadağ
ya abi bak bu olay için o kadar kişi toplanmış ne güzel
ama niye çocuk tecavüzcüsüne, kadın katiline, seri katiline, sokak köpekleri yüzünden parçalana çocuk için niye böyle toplanmıyorsunuz ona sinir oluyorum yani ülkede o kadar kötü şeyler oluyor onlar için bir kişi bile gelmiyor ama bu olay için o kadar kişi toplanıyor
Ben kendim adına söyleyeyim her canlı için ortak bir tepki koyarım ister bir hayvan veya insan hiç farketmez ve zamanında ne insanlar katledildi (Özgecan Aslan, Eren, Yörük kızı Müslüme, ...) daha yazılamayacak kadar masum canlar gitti bu câni dünyadan. Cinayetlerin hepsine tepki verildi zamanında protestolar yapıldı ama medya bunu bu kadar yansıtmıyordu! Peki neden? Ülkenin adaletinden geriye sadece bir avuç külü kalmış vaziyette ve her türlü adaletsizliği sizce ülkeyi yöneten bu iktidar hiç kendi elinin avucunda oynattığı medyada gözünüze sokarak haber yapar mı? Yapmaz çünkü kendi topuklarına sıkarlar ama neyse ki sosyal medya da gene az çok demeden ayaklanma oluyor çünkü özgür bir ortam.

CRØXY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,697
İsim
Muhammet Çağrı
buna normal diyenleri tekmelicen karnından anlicaklar.

eneskaya6

80+ Silver
Yüklü para cezasi ya da kamu gorevi verilmeliydi. Hapis ağır gelir mantikli ve adaletli olmaz. Ama para cezasi ya da belli bi sure kamu görevi en mantıklısı olurdu cunku haberlerde bi ceza verilmedigini insanlar görünce özguven geliyor. Emsal karar cikmaliydi

lichae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Nihan
Steam
lichae
Discord
lichae#2572
Konuya cevap olarak birçok kişi tecavüzcüler ve katillerin bile adam gibi ceza almadığını, hayvan katilinin mi hapis yatacağını söylemiş ama bakış açısı biraz yanlış değil mi? Neden daha ağır suçların alması gereken cezayı almaması, daha düşük (!) bir cezayı hiçe saysın ki? Bizim şuan konuşmamız gereken şeyin bir kedinin öldüğü ve adamın indirimle serbest kalması değil, neden tüm davalarda indirimle suçluların yırttığını konuşmak olmalıydı. O kadar normalleştirdiler ki insan ölümlerinden sonra salınan suçlulara alışa alışa kedi katilinin salınmasına şaşırmaz olduk hale bak. Çoktan bir şeyler yapıp bu adaletsizliğe tepkimizi koymalıydık. Türk milleti her zamanki gibi umursamazlığını ortaya koyuyor mu desem, alıştırıldığımız duruma mı şaşırsam...

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
özgür kaplan
Şimdi duyar kasmadan önce konuşmamız gereken şeyler var.
İlk olarak hukuktan bahsetmişsin ama belli ki 1926 da İtalyadan aldığımız ceza kanunu hakkında bilgin yok.
Takdiri indirim nedenleri
Madde 62- (1) Fail yararına cezayı hafifletecek takdiri nedenlerin varlığı halinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine, müebbet hapis; müebbet hapis cezası yerine, yirmibeş yıl hapis cezası verilir. Diğer cezaların altıda birine kadarı indirilir.

(2) Takdiri indirim nedeni olarak, failin geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki pişmanlığını gösteren davranışları veya cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri (…)19 göz önünde bulundurulabilir. (Ek cümle:12/5/2022-7406/1 md.) Ancak failin duruşmadaki mahkemeyi etkilemeye yönelik şeklî tutum ve davranışları, takdiri indirim nedeni olarak dikkate alınmaz. Takdiri indirim nedenleri kararda gerekçeleriyle gösterilir

Görüldüğü üzere hakime verilen takdir yetkisi gereği hakim doğal hakkını kullanmış.
Bu uygulama farklı bakış açıları ile bile olsa Dünyada çoğu ülkede var.
Bizlerde görüldüğü üzere Roma Hukuk sistemini benimsemis bir ülke olarak kanunsuz suç olmaz ilkesi gereği kanunlar ile bağlıyız. Hakim de buna uygun olarak ceza veriyor bildiğim kadarıyla bu tip suçlarda ekseriyetle 3-4 sene ceza veriliyor.
Ama sen hala boş yapiyorsun iktidar yüzünden Erosun katili bu kadar az ceza aldı diyorsan Gazze de binlerce bebek öldürülürken ses çıkarmayanlar pek samimi gelmiyor be kardeş.
tarih bilgisi 0
bu vatansever(!) arkadaşta güney kıbrısı destekleyen arapları konuya sokmuş komedi ya gerçi kendisini boşuna ciddiye aldım ama yapcak bişe yok kedi konusuna gazzeyi sokmak pırıl pırıl kafa

Son düzenleme:

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,461
İsim
Sarp Yılmaz
benim cibiliyetime laf etmek senin haddine değildir. insanlıktan nasibimide gayet aldım. vicdanım rahat. bu arada yanımdaki kediyede acımana gerek yok kendisi çokta mutlu. laflarımı doğru anlayanlar ne demek istediğimi anlamışlardır. senin gibilerse sadece romantiktir. tabii ki üzücü bir durum bu ama bu kadar büyütülecek bir şey yok. ülkede kaç insan ölüyor ne hallerde ne şekillerde. onlar için kılını kıpırdatmayıp bir kedi için adalet salonlarını dolduranlar sadece şov yapanlardır. kediler, hayvanlar umrunuzda değil. sizin için bir şeyin gündem olması yeterli. sen benim allahla olan aramı boş ver kendi haline yan. üzücü bir durumdasın.
Aynen üzücü bir durumdayım en azından kötü bir insan olmadığım için vicdanım rahat senin gibi bir kediden bir şey olmaz diyemeyecek kadar insanlıktan nasibimi almışım tez zamanda dilerim aynı muameleyi görürsün de belki anlarsın o zaman...

-nisay

80+ Bronze
ülkede o kadar dert varken, garip insanlar öldürülürken, haksız yere öldürülen insanlar varken bir kedi için adalet aramaya devam. anlatmaya gerek yoktu aslında ama beyninizle zorunuz var anlayamıyorsunuz. günden güne haftadan haftaya değişik değişik olaylar oluyor, insanlar ölüyor ama nedense bir kedi için adalet aranıyor. madem adalete bu kadar önem gösteriyorsunuz her gün adalet kovalamanız lazım bu ülkede. her gün mahkemeleri doldurmanız lazım. çünkü bir kediden daha önemli olan insan var. o küçük kafanızın içinde merhametçilik oynuyorsunuz, hayalperestsiniz, vicdanınız sahte ya da çoluk çocuksunuz.

lichae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Nihan
Steam
lichae
Discord
lichae#2572
ülkede o kadar dert varken, garip insanlar öldürülürken, haksız yere öldürülen insanlar varken bir kedi için adalet aramaya devam. anlatmaya gerek yoktu aslında ama beyninizle zorunuz var anlayamıyorsunuz. günden güne haftadan haftaya değişik değişik olaylar oluyor, insanlar ölüyor ama nedense bir kedi için adalet aranıyor. madem adalete bu kadar önem gösteriyorsunuz her gün adalet kovalamanız lazım bu ülkede. her gün mahkemeleri doldurmanız lazım. çünkü bir kediden daha önemli olan insan var. o küçük kafanızın içinde merhametçilik oynuyorsunuz, hayalperestsiniz, vicdanınız sahte ya da çoluk çocuksunuz.
Sorgulaman gereken şey kedinin öldürülmesine tepki gösterilmesi değil bunun dışındaki olayların yeterince ses getirmemesi olmalı, masum bir can katledildi tabii ki hakkını arayacağız. Ama olay burada bizim neden tepki gösterdiğimiz değil, diğer cinayetlerde neden yeterli tepkiyi veremememiz olmalı. Eğer kendi derdini bile anlatamayan bir canlının ölümünü öylesine bir şeymiş gibi görüyorsan vicdansız olan sensin biz değiliz. Ayrıca adalet kovalamanız lazım lafına katılıyorum, tepki göstermek sadece 2-3 twit atmakla olmuyor harekete çoktan geçilmesi lazımdı türkiyenin bu adaletsizliği hakkında.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,766
Üyeler
160,600
Son üye
alikbktp
Top Bottom