𝙅𝙤𝙣 𝙎𝙣𝙤𝙬
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 6,771
Deneyimim: Duracell CR2032 BIOS Pili ve Destek Süreci
Dostlar, yeni bir öneriyle yeniden karşınızdayım. Daha önce de belirttiğim gibi, bu tarz deneyimlerimi ve faydalı bilgileri elimden geldiğince sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
2022 yılında Duracell marka CR2032 BIOS pili satın almıştım. Pili hiç kullanmadan kutusunda sakladım. Bilgisayarım yaklaşık 2 yıldır aktif olarak kullanılıyor. Son zamanlarda ise tarih ve saat ayarlarının ara sıra sıfırlandığını fark ettim. Araştırmalarım sonucunda bu sorunun BIOS pilinden kaynaklanabileceğini öğrendim.
Ben de elimdeki Duracell CR2032 pilini takarak denedim. Ancak yaklaşık bir ay geçmeden aynı sorun tekrar ortaya çıktı; tarih ve saat yine değişiyordu. Bunun üzerine Duracell müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim.
Görüşme sonucunda bana Duracell pillerinin 10 yıla kadar raf ömrü olduğunu, bu durumda ücretsiz pil değişimi veya destek sağlayabileceklerini belirttiler. Süreç gayet ilgili bir şekilde ilerledi.
Duracell Türkiye ekibi benden aşağıdaki bilgileri talep etti:
- Açık adres
- Pilin görseli
- Fatura görseli (PDF formatında)
[email protected] (Mail Adresine atılacak bu bilgiler)
Bu belgeleri gönderdikten sonra yeni pil gönderimi yapılacağını ilettiler.
Kısacası, benzer bir durum yaşayanlar için paylaşmak istedim:
Eğer Duracell CR2032 BIOS pili ile tarih/saat sıfırlanması gibi bir sorun yaşıyorsanız, markanın müşteri desteği oldukça yardımcı oluyor. Belgelerinizi ileterek kısa sürede çözüm alabilirsiniz.
Bu belgeleri gönderdikten sonra yeni pil gönderimi yapılacağını ilettiler.
Kısacası, benzer bir durum yaşayanlar için paylaşmak istedim:
Eğer Duracell CR2032 BIOS pili ile tarih/saat sıfırlanması gibi bir sorun yaşıyorsanız, markanın müşteri desteği oldukça yardımcı oluyor. Belgelerinizi ileterek kısa sürede çözüm alabilirsiniz.