Neler Yeni

🔴 Durum Vahim! Acil Servisler %100 doluluk oranına ulaştı!

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı: Yoğun bakımlar yüzde yüz dolu, ameliyatlar dahi erteleniyor!
Yurt genelinde, artan viral enfeksiyonlar ve çok çeşitli virüslerin dolaşımda olması nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk sorunu yaşanıyor. Gerçek yoğun bakım hastalarına yatak bulmakta sıkıntı yaşandığını belirten Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuğhan Utku, planlı ameliyatların dahi bu nedenle ertelenmek zorunda kalındığını vurguladı.

"KOVİD DÖNEMİNDEKİ GİBİ YENİ YATAKLAR AÇILIYOR"​

Prof. Dr. Utku, şunları söyledi: "Mesela Kovid dönemindeki gibi yeniden yoğun bakım yatak sayılarının artırılmaya başlandığını duyuyoruz. Örneğin sabit 40 yoğun bakım yatağı olan bir merkez, bu olağanüstü durumda 20-30 yatak daha açalım, ihtiyacı karşılayalım şeklinde bir uygulamaya var. Karşılaştığımız viral enfeksiyonlar bir kokteyl gibi geliyor karşımıza. Tek başına Kovid olan da var, influenza olanlar da, farklı virüsler de ya da bunların birarada olduğu hasta grupları da var; ama gerçekten çok alışmadığımız bulgularla seyreden ya da alıştığımız bulguların sıralamasının değiştiği, bazılarının çok baskın olduğu farklı farklı enfeksiyon tipleriyle karşılaşıyoruz."

"YATAK SAYISI YETERLİ AMA KULLANIMI VERİMLİ DEĞİL"​

hastane-ve-bankalarda-buyuk-kalabalik_fa703.jpg
Yoğun bakımın konumlandırılacağı yerler planlıdır. Planlanırken kaç tane yatak alacağından prizin yerine kadar hesaplanır. Herhangi bir bölümün yoğun bakımı içerisinde zaten genel olarak olabilecek kadar yatak mevcut. Hasta gelmese bile her zaman hazır olarak bekletilir. Ben gittiğim hiçbir bölümün yoğun bakımında belki yatak gelir diye boş kalan bir yer görmedim. Zaten planlanandan daha fazla yatak koyarsanız bu sefer herkesin hayatını riske atmış olursunuz. Büyük bir bilgi eksikliği var yada haberi yazan editör açıklamaları çarptırmış.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,559
İsim
Taha yücel
Bir akrabamız hastanede yatıyor şuan yoğun bakıma alınması lazım ama 2gündür yoğun bakım boş olan hastane aranıyor hala bulunamadı daha dün hastanedeydik aciller desen tıklım tıklım zaten herkes ölmüş gibi bizim evdekilerde hasta oldular 2-3 hafta anca kendilerne geldiler ağır hastalık geçirdiler bende oldum ama o kadar ağır olmadım ben gene.
Ve şunu fark ettim denk mi geldi bilmem ama şu zamana kadar ilk kez bu kadarını gördüm acillerde hastalık dışında bir sürü yaralama kavga değişik değişik olaylardan gelen çok hasta oldu o gün ülkenin psikolojisi bitmiş artık ya

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Maskeyle gezmeye başlayayımı. Ofiste herkes hasta

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Kürşat
Köyde yaşayan ben:
Ayda 1-2 kez şehir merkezine gidip işimi halledip tekrar köyüme dönüyorum.
Canım köyüm <3

Öğleden sonra da odun kırmaya çıkarım mis gibi
Nasıl vakit geçiriyon hocam

Gif Man

80+ Gold
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı: Yoğun bakımlar yüzde yüz dolu, ameliyatlar dahi erteleniyor!
Yurt genelinde, artan viral enfeksiyonlar ve çok çeşitli virüslerin dolaşımda olması nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk sorunu yaşanıyor. Gerçek yoğun bakım hastalarına yatak bulmakta sıkıntı yaşandığını belirten Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuğhan Utku, planlı ameliyatların dahi bu nedenle ertelenmek zorunda kalındığını vurguladı.

"KOVİD DÖNEMİNDEKİ GİBİ YENİ YATAKLAR AÇILIYOR"​

Prof. Dr. Utku, şunları söyledi: "Mesela Kovid dönemindeki gibi yeniden yoğun bakım yatak sayılarının artırılmaya başlandığını duyuyoruz. Örneğin sabit 40 yoğun bakım yatağı olan bir merkez, bu olağanüstü durumda 20-30 yatak daha açalım, ihtiyacı karşılayalım şeklinde bir uygulamaya var. Karşılaştığımız viral enfeksiyonlar bir kokteyl gibi geliyor karşımıza. Tek başına Kovid olan da var, influenza olanlar da, farklı virüsler de ya da bunların birarada olduğu hasta grupları da var; ama gerçekten çok alışmadığımız bulgularla seyreden ya da alıştığımız bulguların sıralamasının değiştiği, bazılarının çok baskın olduğu farklı farklı enfeksiyon tipleriyle karşılaşıyoruz."

"YATAK SAYISI YETERLİ AMA KULLANIMI VERİMLİ DEĞİL"​

hastane-ve-bankalarda-buyuk-kalabalik_fa703.jpg
Ee Normal Hocam Onca Mülteciyi Ülkeye Aldılar Bize Yer Mi Kalır .

Top Bottom