Düşük GPU Kullanımı/FPS Drop

søren

80+
Reaksiyon skoru
6
Dostlar merhabalar geçenlerde yeni bir bilgisayar topladım sistem özellikleri şu şekilde: GTX1660, AMD Ryzen 5 1600, 8 GB DDR4 3000 MHz RAM. Elimde 1600x900 çözünürlüğünde bir monitör var bu yüzden oyunları 1080p'de oynayamıyorum. Nvidia'nın DSR özelliğini kullanmaya çalıştım fakat oyundan oyuna değişiklik gösterdiği için pek verim alamadım. Benim sorunum şu: Örnek olarak CS:GO'da GPU kullanımım %50-60ı geçmiyor. Ama işlemcim de %60-70 civarlarında geziniyor maksimum. Yani ortada bir darboğaz olduğunu düşünmüyorum. GTA 5'te ise yüksek fps almama rağmen FPS drop yaşıyorum. Ultra ayarlarda 80-90 FPS görürken arada sırada ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Ekran kartımdan tam olarak yararlanamadığım çok açık fakat bunu monitörümü değiştirmeden nasıl düzeltebilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Dostlar merhabalar geçenlerde yeni bir bilgisayar topladım sistem özellikleri şu şekilde: GTX1660, AMD Ryzen 5 1600, 8 GB DDR4 3000 MHz RAM. Elimde 1600x900 çözünürlüğünde bir monitör var bu yüzden oyunları 1080p'de oynayamıyorum. Nvidia'nın DSR özelliğini kullanmaya çalıştım fakat oyundan oyuna değişiklik gösterdiği için pek verim alamadım. Benim sorunum şu: Örnek olarak CS:GO'da GPU kullanımım %50-60ı geçmiyor. Ama işlemcim de %60-70 civarlarında geziniyor maksimum. Yani ortada bir darboğaz olduğunu düşünmüyorum. GTA 5'te ise yüksek fps almama rağmen FPS drop yaşıyorum. Ultra ayarlarda 80-90 FPS görürken arada sırada ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Ekran kartımdan tam olarak yararlanamadığım çok açık fakat bunu monitörümü değiştirmeden nasıl düzeltebilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

detaylı şekilde problem ve çözümü anlatılmış.

CS:GO yüksek GPU kullanımı olmayan bir oyundur. GTA 5 ağır bir oyundur. 8 GB Ram'e göre gayet iyi bence. Ayarları çok yüksek ve normale çekin. Yavaş yavaş düşürün ayarları. Stabil olan ayarı bulunca durun. Tavsiyem ilk fırsatta 8 GB ram daha almanız.

CS GO'da o değerler normal,GTA'da ise ramdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

csgoda doğal oyun cpu ağırlıklı
Evet onun farkındayım fakat FPS drop sorununa bir türlü çözüm bulamıyorum. Monitörün 1600x900 çözünürlükte olması bu kadar etkiler mi bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

CS:GO yüksek GPU kullanımı olmayan bir oyundur. GTA 5 ağır bir oyundur. 8 GB RAM'e göre gayet iyi bence. Ayarları çok yüksek ve normale çekin. Yavaş yavaş düşürün ayarları. Stabil olan ayarı bulunca durun. Tavsiyem ilk fırsatta 8 GB RAM daha almanız.
CS GO'da o değerler normal,GTA'da ise ramdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Çok teşekkürler cevaplarınız için. Sorun RAM gibi görünüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,661
Üyeler
186,654
Son üye
hasandrgn
Geri