Düşünce Köleliği.

E adamın ülkesinden çok kayıp oldu,yönetemedi o da Çin'e haklı olarak kızdı inan herkes Çin'e olmadık şeyler yedikleri için kızıyor.Bizim ne suçumuz vardı.Yarasadan başka yicek birşeymi bulamamışlar Trump ı biliyorsun kafası bozuk medyaya dile getirmiş o yüzden büyüdü konu
O konudan bahsetmiyorum Çin le sataşmak için Huawei şirketini boykotluyor tehdit ediyor.
Tiktok neden yasakladı sanıyorsun ? Çin merkezli olduğu için yoksa başka bir şey umrunda olduğu yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Trump mı iş adamlığından cumhurbaşkanı olmuş?
Evet araştır derim Donald Trump çok ünlü bir iş adamıydı.

O konudan bahsetmiyorum Çin le sataşmak için Huawei şirketini boykotluyor tehdit ediyor.
Tiktok neden yasakladı sanıyorsun ? Çin merkezli olduğu için yoksa başka bir şey umrunda olduğu yok.
Peki tamam sence ülkemizde Tiktok yasaklansa iyi mi? olur kötü mü?

Evet araştır derim Donald Trump çok ünlü bir iş adamıydı.
https://www.haberler.com/donald-trump/biyografisi/ aynı zamanda yazarlık oyunculuk gayrimenkulculuk de yapmış.

Ben olaya böyle bakıyorum bir şirket bir uygulama yapmış ve kendini bilmez insanlar sırf saçma sapan hareketler için kullanıyorlar diye bu Tiktok şirketinin suçu olmuyor

https://www.haberler.com/donald-trump/biyografisi/ aynı zamanda yazarlık oyunculuk gayrimenkulculuk de yapmış.
Dostum Donald Trump'ın asıl işi Ticaret kendisi bir iş insanı yeni başladığı zamanlarda evet 1-2 dizide 1 bölümde falan oynamışlığı var.

Ben olaya böyle bakıyorum bir şirket bir uygulama yapmış ve kendini bilmez insanlar sırf saçma sapan hareketler için kullanıyorlar diye bu Tiktok şirketinin suçu olmuyor
Peki,ülkemizdeki insanların kullanmaması için ne yapmalıyız kullanmayın diyince kullanmayacaklarımı?

ABD kötü bir devlet ama bizim düşmanımız olduğu için.Dünya da kafa tutan yok farkındaysan gelişmişlikte.
Dünyada kafa tutan tabi olmaz, olamaz :D Çünkü bizim şuan bilgisayarımızda kullandığımız windows veya linux yazılımı ABD'li vatandaşlardan çıkma. Telefonlarımızda kullandığımız Android veya IOS ABD'li vatandaşlardan çıkma. Bu yazıyı yazmak için kullandığımız klavye ne kadar Çin'de de üretilse bu klavyenin fikri mülkiyetleri, tüm hakları, tüm yazılımları her şeyi ABD'li vatandaşlardan çıkma. Yani aslında bizi ABD yönetiyor. Yazdığı yazılımı onun istediği kadar kullanabiliyoruz, ürettirdiği tuşa onun istediği kadar basabiliyoruz ve bu ABD'nin kötü bir ülke olmasından dolayı değil bizim ülkelerimizin kötü olmasından dolayı böyle çünkü bizim insanımız yazılım yazmak yerine "Şu işe şu torpille şöyle girebilir miyim?" "Şu kahve çok pahalı ama çok da güzel ondan almalıyım.", "Ya kitaplar 20-30TL, çok pahalı alamam ama bu yaz 10.000TL'ye tatile gidebilirim", "Ya benim 1 tane evim var ama bir tane de çocuklara lazım, bir de onun için 15 yıl kredi ödeyeyim" diye düşünüyor. Bu durumda aldığımız kahve ABD'nin, gittiğimiz otel ABD'nin, aldığınız evi yapan ülke ya Japonya ya Çin ya da ABD, köprüden geçiyorsun köprüyü yine bu ülkeler yapmış, hastaneye gidiyorsun yine bu adamlar yapmış, hastaneyi sen yapsan bile içeride kullandığın makine, makinenin yazılımı bu ülkelere ait. Türkiye'de insanların %80-%90'ı gittiği kafenin gelirini hesaplıyor ama kimse kafe açmayı akıl edemiyor, gidiyor onun yerine 10.000TL'lik tatil yapıyor, 20TL'ye kahve içiyor, 2. hatta 3. evini alıyor. Halbuki 3 ev alacağına o parayla kafe açsa 5 ev alacak paraya kolayca erişebilecek :D Burada kafe en baz örnek ve bu yurt içinde yapılabilecek bir örnek. Bakın bugün biz İHA-SİHA üretiyoruz, askeri ekipmanlar, silahlar, zırhlı araçlar üretiyoruz ve bunları hem biz kullanıyoruz hem de ihracatını yaptığımız ülkeler kullanıyor. İhracatını yaptığımız ülkeler de o ürünleri bizim istediğimiz kadar kullanabiliyor. Dolayısıyla dünyada kullandığımız en ufak şeyden en büyük şeye hakimiyet ABD'deyken bunu değiştirmek bir anda olamaz, kimse de bu durumda onlara kafa tutamaz. Çalışmalarını sürdürüsün, icraatını yaparsın sonra kafa mı tutuyorsun işgal mi ediyorsun ne yaparsan yaparsın.

ailelerde suç var ama engel olunamıyor malesef.

Peki nasıl eğiteceğiz keşke bir fikir sunsan uygulansa
Dostum ben Cumhurbaşkanı miyim ? iç işleri bakanı mıyım yada herhangi bir yetkili değilim. demek istediğim sorun uygulamada değil İNSANLAR'da

Dostum ben Cumhurbaşkanı miyim ? iç işleri bakanı mıyım yada herhangi bir yetkili değilim. demek istediğim sorun uygulamada değil İNSANLAR'da
Bak şimdi insanlarda insanlarda insanlarda diyorsun ama bu tiktoğun milyonlarca kullanıcısı var küçücük çoçuklar bile heves edip girmeye çalışıyor.O ondan görüyor şu bundan görüyor diye diye iyice yayılmaya başladı insanların ebediliğini bitirmeden önce kapanması gerek en azından ülkemizde yasaklansa ne olucak?Çin'e para kazandırmaktan başka bir şeyi yok.Bizim bir çıkarımızmı var?Mavi balina oyunu yüzünden bir çok insan hayatını kaybetti.Ee sorun yine insanlarda o zaman ama yapıcak bir şey yok demekki sen ne kadar oynama etme desende o çocuk merak edip görüyor.Sanki orda yapılanlar marifetmiş gibi kendide yapmaya çalışıyor.

Tamam

Bak şimdi insanlarda insanlarda insanlarda diyorsun ama bu tiktoğun milyonlarca kullanıcısı var küçücük çoçuklar bile heves edip girmeye çalışıyor.O ondan görüyor şu bundan görüyor diye diye iyice yayılmaya başladı insanların ebediliğini bitirmeden önce kapanması gerek en azından ülkemizde yasaklansa ne olucak?Çin'e para kazandırmaktan başka bir şeyi yok.Bizim bir çıkarımızmı var?Mavi balina oyunu yüzünden bir çok insan hayatını kaybetti.Ee sorun yine insanlarda o zaman ama yapıcak bir şey yok demekki sen ne kadar oynama etme desende o çocuk merak edip görüyor.Sanki orda yapılanlar marifetmiş gibi kendide yapmaya çalışıyor.
Dostum Tiktok zararlı bir uygulama değil ki gelmiş Mavi Balina ile karşılaştırıyorsun Mavi Balina bir intihar oyunu. fakat Tiktok efektlerin olduğu eğlenceli videoların ortaya çıkabileceği bir uygulama.

Çok eğleniyorum :DVatandaşımızın kullanım şekli %95 böyle

Çok eğleniyorum :DVatandaşımızın kullanım şekli %95 böyle
Çin'e boş yere para kazandırmaktan başka bir şeye yaramıyor benim görüşüm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,840
Üyeler
188,000
Son üye
erezyu2
Geri