Düzgün OC yapabilmiş miyim?

La Cinebench R20'de çoklu çekirdek veya tekli çekirdek testi yaptığın zaman sana puan veriyor, overclock yaptıktan sonra daha fazla puan alırsın, kendin dene gör.
Hocam ilk puan 2397 (OC'li) , 2278(OC'siz) vay be demek başarmışım son olarak Small testi deniycem o da yeterliyse voltaj falan arttırmadan , kendi egolarımı beslemiş bir şekilde hayatıma devam edeceğim :P.

Hocam ilk puan 2397 (OC'li) , 2278(OC'siz) vay be demek başarmışım son olarak Small testi deniycem o da yeterliyse voltaj falan arttırmadan , kendi egolarımı beslemiş bir şekilde hayatıma devam edeceğim :p.
Tek bir voltajda da durmayabilirsin, sıcaklıklar iyi zaten, voltaj yükseltip frekansı da yükseltebilirsin, sana kalmış.

Hocam ilk puan 2397 (OC'li) , 2278(OC'siz) vay be demek başarmışım son olarak Small testi deniycem o da yeterliyse voltaj falan arttırmadan , kendi egolarımı beslemiş bir şekilde hayatıma devam edeceğim :p.

Sen testi yap, bakarsın işlemci çekirdek kısıyordur.

Tek bir voltajda da durmayabilirsin, sıcaklıklar iyi zaten, voltaj yükseltip frekansı da yükseltebilirsin, sana kalmış.
Hocam baya mutlu oldum 2 small FFTs testinde de hepsi 4GHz de çalışmasına rağmen 100% dü sadece şunu söyleyeyim small FFTs testi diğer testlerin aksine işlemciyi 78 dereceye kadar çıkardı normalde böyle bir durum olur mu yoksa cidden bu test mi fazla zorluyor?

İşlemci çekirdek kısıyordur ne la?
Hocam baya mutlu oldum 2 small FFTs testinde de hepsi 4GHz de çalışmasına rağmen 100% dü sadece şunu söyleyeyim small FFTs testi diğer testlerin aksine işlemciyi 78 dereceye kadar çıkardı normalde böyle bir durum olur mu yoksa cidden bu test mi fazla zorluyor?
Dostum o matematiksel hesaplamaları da yapınca işlemciyi çok fazla zorluyor ve ısınmasına yol açıyor.
Günlük kullanımda ve oyunlarda matematiksel işlemler olmadığı için daha az ısınır :D.

Bu test 10 saniye yapılsa yeterli oluyor, bu test zaten özel olarak fazla zorluyor. Bu test zaten OC testleri için sayılır, stabil çalıştığı anlamanın en kolay yolu bu test. Normalde 78 dereceye çıkmaz. Oyunda 55-65-70 arası gezer.

İşlemci çekirdek kısıyordur ne la?

Dün 4.2 GHz'da 1.0750V verdik(3600 işlemcisinde) PC kapanmadı ama PC voltaj yetmediği için çekirdek kısıyordu. Yani voltaj yetmemezliği olunca PC kapanmıyor, çekirdek kullanımını azaltıyor.

Ama normal testlerde 57 derece en max(neredeyse hiç görmüyorum)65 derece falan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu test 10 saniye yapılsa yeterli oluyor, bu test zaten özel olarak fazla zorluyor. Bu test zaten OC testleri için sayılır, stabil çalıştığı anlamanın en kolay yolu bu test. Normalde 78 dereceye çıkmaz. Oyunda 55-65-70 arası gezer.

Dün 4.2 GHz'da 1.0750V verdik(3600 işlemcisinde) PC kapanmadı ama PC voltaj yetmediği için çekirdek kısıyordu. Yani voltaj yetmemezliği olunca PC kapanmıyor, çekirdek kullanımını azaltıyor.
Şükür bende öyle bir şey olmadı :D.

Buna "Çekirdek kısıyor" da denmez be :D.
Yüke göre 3 çekirdek 6 thread oluyor sanki :D.
Güzel, şimdi o değerleri BIOS'tan yap ki her sistemi açtığında Ryzen Master ile uğraşmayasın.

Şükür bende öyle bir şey olmadı :D.

Öyle bir şey olsa bile sıkıntı değil, çözümü voltaj arttırmak. :)

Yüke göre 3 çekirdek 6 thread oluyor sanki :D

Yok öyle değil, stress testinde voltaj düşürmeden önce 6 çekirdeğin hepsi %100 kullanılıyordu, sonra voltajı iyice düşürünce 3 çekirdek %100 iken geriye kalan 2 çekirdek %0 bir çekirdek ise %50 kullanımdaydı. Voltaj yetmediği için böyle oluyor.

Son düzenleme:

Güzel, şimdi o değerleri BIOS'tan yap ki her sistemi açtığında Ryzen Master ile uğraşmayasın.
Öyle bir şey mi var? Ben direk kayıt ediyor sanmıştım neyse hocam yaparım hemen :D.

Hocam yalnız ben nasıl yapacağımı bilmediğimi fark ettim, MIT sayfasında cpu kısmına gelince ne yapmam lazım. Nereden daha doğrusu.

@crazyreign

Son düzenleme:
Hocam yalnız ben nasıl yapacağımı bilmediğimi fark ettim, MIT sayfasında cpu kısmına gelince ne yapmam lazım. Nereden daha doğrusu.

@crazyreign
Dur la senle başka bir şey deneyelim.
Peripherals sekmesinde AMD Overclocking diye bir yer var, oraya gir, orada voltaj ayarı var, bakalım o ayar override voltaj ayarı mıymış, onu da görürüz.

Dur la senle başka bir şey deneyelim.
Peripherals sekmesinde AMD Overclocking diye bir yer var, oraya gir, orada voltaj ayarı var, bakalım o ayar override voltaj ayarı mıymış, onu da görürüz.
Hocam işte oraya . işareti koyamıyorum 1.05 yazamıyorum. Ve amd master da 1.05 kullandığı yazıyor sizce bu doğrumu ayrıca nasıl koyacağım"."yı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,845
Üyeler
190,652
Son üye
Ferhaterren
Geri