Neler Yeni

Yardım E-SPOR İÇİN HANGİSİ ?

yolol1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
murat
Dostum bahsi geçen oyunlardan Valo ve Cs yi oynuyorum. İkisinde de asla senin geldiğin ranklarda mücadele etmedim. (Valo max dia1, cs go max lem, cs 2 max 10,999 rating betada)
Bu yüzden ben sana bu oyunların rekabetini, e sporunu çok iyi açıklayamam diye düşünüyorum ancak belki biraz yolunu bulmana yardımcı olabilirim diye umuyorum.
Anlattığın kadarıyla anlıyorum ki içerik üreticisi değil e-sporcu olmak istiyorsun. E-sporu kariyer haline getirmek demek ciddi yatırım yapmak demek, sonrasında içerik üreticiliği dışında bir alana yönelmek muhtemelen zor olacaktır.
Bu bahsettiğimiz yatırım beraberinde 2 önemli konu getiriyor. İlki yaptığın şeyden keyif alabilmek. Örneğin cs2 için yola koyuldun bir yerlere kadar geldin ve aslında cs2 oynayarak kariyer oluşturmak istemediğine karar verdin, keşke lol oynuyor olsaydım dedin. Böyle bir noktada kalkıp tekrar lol için yola çıkmak zorlayıcı olacaktır. Bu yüzden hangisini uzun vadede kariyere dönüştürmek istediğine karar ver. Resmi sunucularda mm rek oynamak ayrıdır, lan sunucularında turnuvalarda düzenli bir takımla rekabet etmek ayrıdır.
Diğeri ise bu emeğin/yatırımın karşılığını almaktır. Bir oyuna karar verdiğinde uzun süre oynaman gerektiğini söylemiştim, o oyunun geleceğini ve dolayısıyla e-spor geleceğini okumak gerekiyor. Örnek olsun diye söylüyorum bundan 3-4 sene sonra çıkacak 1-2 yeni fps oyunu ile valoranta ilgi azalabilir. Shroud gibi bazı isimler ise CS2, CS serisinin sonu olacak diyor. Şahsi fikrim CS serisinin kendine has sadık bir kitlesinin olduğu ve oyunun önümüzdeki max 6 ay içinde iyi, 1-2 sene içinde de harika duruma getirileceği. Bu benim şahsi fikrim ancak buna göre elbet kariyer seçimi yapacak değilsin. Mümkünse birkaç e-sporcu ile iletişime geçmeye çalış, menajerlerini bulmaya çalışabilirsin, sosyal medya hesaplarına yazabilirsin, twitchte donate atıp iletişim kurmasını isteyebilirsin vs vs. E-spor sahnesini görmüş geçirmiş insanlar sana daha iyi yol gösterecektir. LoL hakkında bilgim ve yorumum yok.
Umarım yazdıklarım bir nebze olsun yardımcı olmuştur, yardım edebileceğim bir şey olursa yazabilirsin. Bol şans.
çok tesekkur ederim

xawentis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Emin Akay
Instagram
https://www.instagram.com/xawentis/?hl=tr
Twitter
xawentis
Arkadaslar bir sey soracam e-spor için hangi oyunda devam etmeliyim lol-cs-valorant- hepsinde çok iyi oynuyorum Lol da chalangerım cs go da rankım global di valorant da radiantım normalde hepsinde takılıyordum profesyonel dusunuyorum belki bir seyler basarabilirim sizce hangisinde devam etmeliyim yardımcı olur musunuz
Kesinlikle CS2 şuan CS2 patlamış durumda çoğu kişi zaten VALORANTTI bırakıyor CS2 sizin için çok iyi bir seçenek olacaktır. eğer CS2 de güzel bir E-SPOR klanına da davet edilebilirsiniz GLOBAL rankındaysanız her türlü maçınıza e-sporcu denk gelir oynayışını beğenirse koçlarına veya yönetimine haber verir. bu anlattığımı CS:GO da bire bir yaşayan bir arkadaşım var ailevi sıkıntılarından dolayı E-SPORCU olamadı bu olayı da size de anlatmak istedim VALORANT gibi tabir-i caizse B@ktan bir oyunu oynamaktansa CS2 gibi bir oyunda E-SPORCU olmanız çok iyi olur.

Endreporter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Murat civan demircan
Arkadaslar bir sey soracam e-spor için hangi oyunda devam etmeliyim lol-cs-valorant- hepsinde çok iyi oynuyorum Lol da chalangerım cs go da rankım global di valorant da radiantım normalde hepsinde takılıyordum profesyonel dusunuyorum belki bir seyler basarabilirim sizce hangisinde devam etmeliyim yardımcı olur musunuz
Yani e spro olarak başlaman biraz zor ama YouTube baslayıp bı kitle toplayabilirsin
Ama diyosanki e spor diye bence CS2 cıktı bunu ve yakında turnuvalarda başlayabilir performansına baglı

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Zorunlu
Bu oyunların hepsinde bilgiliyseniz, en çok sevdiğinizi seçmek en iyisi olabilir. Her üç oyunun da aktif bir espor sahnesine sahip olduğunu unutmayın, bu nedenle en çok sevdiğiniz yol en iyi seçenek olabilir. Bu oyunlara para yatırmak için, okuyun. İyi şanslar!

Son düzenleme:
Eğer hepsinde de çok iyiysen, belki de en çok heyecan duyduğun oyunu seçmek en iyisi olacaktır. Unutma ki, her üç oyun da aktif bir şekilde büyüyen e-spor sahnelerine sahip, bu yüzden hangi yolda daha fazla keyif alıyorsan o yolda devam etmek en iyi seçenek olabilir. Başarılar!
1sene öncenin konusu yalnız 😃

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,014,363
Üyeler
160,687
Son üye