Çözüldü✓ E sporcular neden 1000 hz kullanıyor

Aykutsuwi

80+
Reaksiyon skoru
4
beyler şimdi ATK a9 ultra farem var 8000 hz ama e sporcuların faresi 1000 hz üstü desteklese bile nerdeyse hepsi 1000 hz oynuyor bi kaç kişi 8000 hz 4000hz 2000hz de oynuyor bunun olayı nedir bilen varmı ? xantares 1000 hz onuyor farem 8000 hz 1000 hz e mi cekmeliyim hem sarjı daha uzun gider biri beni aydınlatsın lütfen

beyler şimdi ATK a9 ultra farem var 8000 hz ama e sporcuların faresi 1000 hz üstü desteklese bile nerdeyse hepsi 1000 hz oynuyor bi kaç kişi 8000 hz 4000hz 2000hz de oynuyor bunun olayı nedir bilen varmı ? xantares 1000 hz onuyor farem 8000 hz 1000 hz e mi cekmeliyim hem sarjı daha uzun gider biri beni aydınlatsın lütfen
Kullanım alışkanlığı.

Xantares kablolu mouse kullanıyor o mouse muhtemelen 8000 hz desteklemiyordur
Hem 8000 hz ile 1000 hz arasında az fark var
1000 hz şuan en stabili ve e sporcular ayar değiştirmek istemiyor

Xantares kablolu mouse kullanıyor o mouse muhtemelen 8000 hz desteklemiyordur
Hem 8000 hz ile 1000 hz arasında az fark var
1000 hz şuan en stabili ve e sporcular ayar değiştirmek istemiyor
şimdi fareyi 2k hz al aldım ama 8k destekliyor 8k de kullanmama daha mı iyi olur

1000hz ile 8000hz arasında ne gibi farklılık var tepki süresi mi? ikisinide kullandım hiçbi farkını anlıyamadım ben

polling rate farenin saniyede okuma hızı diye biliyorum ama hani bende fark görmedim

şöyle anlatayım kanka işlemciye daha fazla yükleniyor yani buda fps düşüsüne sebep oluyor ama çok iyi bir sistemin varsa tepkime süresini kıslatığını söylüyorlar ama bence 1k hz stabil daha iyi ben 500hz de bile kullaniyorum arada daha iyi vurduğumu düşünüyorum şahsen alışkanlıkta önemli.
polling rate farenin saniyede okuma hızı diye biliyorum ama hani bende fark görmedim

şöyle anlatayım kanka işlemciye daha fazla yükleniyor yani buda fps düşüsüne sebep oluyor ama çok iyi bir sistemin varsa tepkime süresini kıslatığını söylüyorlar ama bence 1k hz stabil daha iyi ben 500hz de bile kullaniyorum arada daha iyi vurduğumu düşünüyorum şahsen alışkanlıkta önemli.
sağol 8k den 2k ya cektim sistemin yeterli olduğunu düşünüyorum ama 2k yeterde artar gibi teşekkürler

Bu tamamen bir oyuncunun tarzıyla alakalı bir şey. “Neden böyle yapıyorlar?” demek, bir sanatçının tarzını sorgulamak gibi. Adamlar öyle rahat ediyor olabilir, FPS düşüşü yaşadıkları için tercih etmiyor olabilirler ya da sadece kendi stilini bozmak istemiyordur bunun gibi birçok nedeni olabilir. Sen onların ayarlarını birebir kopyalayamazsın. Önemli olan, onların nasıl peek attığına, nasıl pozisyon aldığına bakmaktır; bu tarz şeyler tamamen kişisel tercihtir. Ben mesela 1K Hz’den 8K Hz’e geçtiğimde hissiyat değiştiği için önce geri döndüm, sonra “bu daha farklı ama alışırım” dedim ve şimdi 8K’da oynuyorum, gayet de memnunum.

Bu tamamen bir oyuncunun tarzıyla alakalı bir şey. “Neden böyle yapıyorlar?” demek, bir sanatçının tarzını sorgulamak gibi. Adamlar öyle rahat ediyor olabilir, FPS düşüşü yaşadıkları için tercih etmiyor olabilirler ya da sadece kendi stilini bozmak istemiyordur bunun gibi birçok nedeni olabilir. Sen onların ayarlarını birebir kopyalayamazsın. Önemli olan, onların nasıl peek attığına, nasıl pozisyon aldığına bakmaktır; bu tarz şeyler tamamen kişisel tercihtir. Ben mesela 1K Hz’den 8K Hz’e geçtiğimde hissiyat değiştiği için önce geri döndüm, sonra “bu daha farklı ama alışırım” dedim ve şimdi 8K’da oynuyorum, gayet de memnunum.
ya soyle soruyim o zaman 8k nın bana faydaları ve eksileri neler ona gçöre 8 e geri alırım

aynı fare var bende 1000hz oynuyor 8 de kaymalar stabilte sorunu oluyor birde sende mouse dpi dusmesi gibi bir durum var mı

ya soyle soruyim o zaman 8k nın bana faydaları ve eksileri neler ona gçöre 8 e geri alırım
8KHz polling rate her sistemde stabil çalışmayabiliyor, bu yüzden bazı durumlarda kararsızlık ve stabilite sorunları görülebiliyor. CPU’ya fazladan yük bindirdiği için düşük veya orta seviye sistemlerde FPS kaybı yaşanabiliyor. Ayrıca düşük Hz monitörlerde farkı daha az hissediliyor. Buna karşılık 8KHz özellikle FPS oyunlarında fare hareketini micro seviyede daha kontrollü hale getiriyor. Yani imleç hareketi daha pürüzsüz değil ama daha kesin ve net hissettiriyor. Yapılan hareketin karşılığını anlık olarak daha net hissediyorsun. Bu fark özellikle yüksek Hz monitörlerde çok daha belirgin hale geliyor. 8 kHz gerçekten gerekli mi dersen, bence çok da değil. Çünkü bundan tam verim almak için kararlı bir sistemle birlikte 360 Hz ve üzeri, düşük gecikmeli bir monitör gerekiyor. Bunları da dahil edince maliyet ciddi şekilde artıyor. Elinde bu imkanlar varsa 8 kHz’de kullanmak mantıklı, yoksa 1 kHz gayet yeterli. Tabi bu biraz da kişinin motor becerilerine bağlı; refleksleri güçlü, özellikle 20 yaş altı oyuncular 8 kHz farkını muhtemelen benden çok daha iyi hissediyordur.

çoğu alışkanlıktan öyle oynuyodur aynı düşük çözünürlük oynamaları gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,066
Üyeler
183,691
Son üye
resultufekcı
Geri