Neler Yeni

E-ticaret için şirket açılırsa ne kadar vergi odenir

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Arda Çelik
Şuan şirketim yok ticaret yapıyorum fatura çok gerektirmiyor ama arada bir gerekiyor bunun için de ne kadar vergi vereceğim 100 TL lik ürün satıyorum 10 TL GittiGidiyor kesiyor 2.3 de kdv .vs kesiyor 87.71 % kaçı şirket açarsak veriyoruz ?

bekiir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Bekir Çetin
Şuan şirketim yok ticaret yapıyorum fatura çok gerektirmiyor ama arada bir gerekiyor bunun için de ne kadar vergi vereceğim 100 TL lik ürün satıyorum 10 TL GittiGidiyor kesiyor 2.3 de kdv .vs kesiyor 87.71 % kaçı şirket açarsak veriyoruz ?
türkiyede drop yapmak mantıklı değiş yurtdışında amazon üzerinden yapabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Berk Hasan
hocam bende bi site üzerinden oyun parası satıp parayı banka hesabıma çekiyorum aylık 1 1.5k milyar kazanıyorum vergi vermeme gerek var mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Arda Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
türkiyede drop yapmak mantıklı değiş yurtdışında amazon üzerinden yapabilirsin
Suanlik işimi görüyor ürün başına 67-75 arası karım oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam bende bi site üzerinden oyun parası satıp parayı banka hesabıma çekiyorum aylık 1 1.5k milyar kazanıyorum vergi vermeme gerek var mı ?
Tamam ama bir şahıs fatura isterse ne yapicaksin işte o yüzden açmak istiyorum şuan 2 tane fatura kesilecek sipariş bekliyorlar

bekiir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Bekir Çetin
Yüklü miktarlar kazandığında vermen gerekebilir

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,526
İsim
ArtiAnius
Hocam e-ticaret şirketi açtığınızı beyan ederseniz ortalama %10 gibi bir kdv ödeniyor yüksek para kazanıyorsanız dero içinse kazandığın paranın 18 altıysan ödemene gerek yok fakat 18 üstü isen ödemen gerekir

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Arda Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam e-ticaret şirketi açtığınızı beyan ederseniz ortalama %10 gibi bir kdv ödeniyor yüksek para kazanıyorsanız dero içinse kazandığın paranın 18 altıysan ödemene gerek yok fakat 18 üstü isen ödemen gerekir
Sattığım ürün 100 TL 10tl GittiGidiyor alıyor 2.3 banka KDV falan gidiyor 87.71 inde %10 danda 8.71 lira yapıyor yani ürün başına 60 TL kar kalıyor şirket vergisi dahil sence açmak mantıklı ? İlk şirket açtığında bir miktar para veriyor muyuz

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,526
İsim
ArtiAnius
Sattığım ürün 100 TL 10tl GittiGidiyor alıyor 2.3 banka KDV falan gidiyor 87.71 inde %10 danda 8.71 lira yapıyor yani ürün başına 60 TL kar kalıyor şirket vergisi dahil sence açmak mantıklı ? İlk şirket açtığında bir miktar para veriyor muyuz
Gittigidiyorun 10 tl komisyonu çok fazla 2.3 banka kdv falansa hmm şey yapabilirsin aslında vergi dairesine bir sor ne kadar ödeniyor diye bir şirket açsam falan diye belki%1 de olabilir ben tişört te%10 ödüyordum sonra bıraktım

Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Berk Hasan
Suanlik işimi görüyor ürün başına 67-75 arası karım oluyor

Tamam ama bir şahıs fatura isterse ne yapicaksin işte o yüzden açmak istiyorum şuan 2 tane fatura kesilecek sipariş bekliyorlar
senin olayla benim ki farklı hocam baya ben oyun parası sattığım siteye sorduğum biz sizin yerinize komisyondan kesip verginizi veriyoruz demişlerdi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez

Yüklü miktarlar kazandığında vermen gerekebilir
sanırım yıllık brüt asgari ücret geçildiğinde vergi vermek gerekiyormuş ama kazandığım parası asgari ücretin yarısı bile değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Arda Çelik
senin olayla benim ki farklı hocam baya ben oyun parası sattığım siteye sorduğum biz sizin yerinize komisyondan kesip verginizi veriyoruz demişlerdi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez

sanırım yıllık brüt asgari ücret geçildiğinde vergi vermek gerekiyormuş ama kazandığım parası asgari ücretin yarısı bile değil
Benim bildiğim yıllık 20k kazanç sağlayinca vermek zorunda oluyorsun

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,909
İsim
Metehan Akyalı
Hocam ne tarz ürünler satıyorsunuz?
KDV sattığınız ürüne göre değişiklik gösterebilir.
Bazı ürünler %8 bazıları %18 KDV oluyor.
Sadece e-ticaret şirketi yapacaksanız bir bilgim yok ama.
Yani 100 liralık elektronik bir ürünse muhmetel %18 KDV'dir. KDV ayırırsanız 84.74 TL size para kalır.
Birde fatura kestiğiniz her şeyin KDV'sini ödersiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Arda Çelik
Hocam ne tarz ürünler satıyorsunuz?
KDV sattığınız ürüne göre değişiklik gösterebilir.
Bazı ürünler %8 bazıları %18 KDV oluyor.
Sadece e-ticaret şirketi yapacaksanız bir bilgim yok ama.
Yani 100 liralık elektronik bir ürünse muhmetel %18 KDV'dir. KDV ayırırsanız 84.74 TL size para kalır.
Birde fatura kestiğiniz her şeyin KDV'sini ödersiniz.
Lisans key Office 365 vs.vs

Top Bottom